Post Purchase flow Klaviyo handleiding

Klaviyo flows
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Overzicht

Het verzenden van e-mails na aankoop is essentieel om je merk te laten groeien. Ze maken van een shopper een loyale en terugkerende klant. Volgens het onderzoek van Klaviyo zien berichten na aankoop een 217% hogere open rate, meer dan 500% hogere klikfrequentie en 90% hogere inkomsten per ontvanger dan je gemiddelde e-mailcampagne.

Deze gids geeft je inspiratie voor het opbouwen van je eigen post-aankoop flow en gaat gaandeweg in op enkele praktische tips.

Segmentatie en post-aankoop

 

Het personaliseren van jouw berichten is een geweldige manier om klanten terug te laten keren naar jouw merk en een nieuwe aankoop te doen. De wensen van een nieuwe koper of een terugkerende koper zijn verschillend en jouw berichten moeten dat weerspiegelen. Een nieuwe koper kan je aanmoedigen om zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief of om deel te nemen aan een loyaliteitsprogramma. Je kunt een terugkerende koper bedanken voor hun aankopen, hem op de hoogte houden van zijn loyaliteits status of contact opnemen voor meer informatie over de klant. Om deze splitsing binnen een flow te creëren, kan je een voorwaardelijke splitsing toevoegen als 1 Placed Order heeft plaatsgevonden.

2019-05-22_10-51-04.png

Bovendien kan je splitsen op basis van of sommigen een duurder product hebben gekocht. Je kunt jouw potentiële VIP's aanmoedigen door hen de privileges te laten zien die je hebt binnen jouw VIP-programma. Om jouw klanten verder te segmenteren, kan je een trigger splitsing toevoegen op basis van € waarde en de drempel instellen die jij als een belangrijke aankoop voor jouw bedrijf beschouwt.

2019-05-22_11-12-54.png

Controleer je algemene berichten

Terwijl je aan het uitzoeken bent hoe jouw klanten binnen je flow zelf zijn gesegmenteerd, wil je ervoor zorgen dat ze niet worden overspoeld door e-mails. Stel jezelf een paar vragen:

  • Zou een klant ook op je nieuwsbrief kunnen zijn geabonneerd?
  • Als ze geabonneerd zijn, zouden ze dan een Welcome Series ontvangen?
  • Als een klant een aankoop doet en de volgende dag hun cart verlaat, worden deze dan toegevoegd aan een Abandoned Cart flow?

Om te weten hoe vaak jij iemand bericht, maak je een verzend frequentiekaart met behulp van deze meegeleverde template om ervoor te zorgen dat je jouw klanten niet overspoelt met e-mails. Je klanten kunnen constante berichten vervelend vinden en kunnen ervoor zorgen dat je geen nieuwe aankoop realiseert.

Content en schema

Als je eenmaal hebt besloten hoe je jouw flow wilt segmenteren, moet je vervolgens het schema en de content van je e-mails gladstrijken. Om te beginnen, moet je, net als bij elk stukje van je berichten, ervoor zorgen dat je toon, stijl en kleuren consistent zijn in alle communicatie. Wanneer je de content van je post-aankoop e-mails probeert te bepalen, kan je beginnen met het bekijken van de vier verschillende soorten e-mails die je na de aankoop kunt verzenden: transactionele e-mails, bedankjes, beoordelingsverzoeken en cross-sells.

Hoewel je deze in elke gewenste volgorde kunt verzenden, zie je hieronder een voorbeeld flow die je als inspiratie kunt gebruiken. Deze flow is voor een bedrijf waarbij er gemiddeld 9 dagen zitten tussen de bestelling en verzending. De verzendings-e-mail is uitgesloten van de onderstaande flow omdat het bedrijf een andere flow zou willen gebruiken die wordt geactiveerd op basis van de verzending om ervoor te zorgen dat de e-mail op de juiste tijd is getimed.

2019-05-28_17-01-19.png

 

 

your-tens-order-is-confirmed.png

 E-mail # 1: Transactionele e-mail

Transactionele e-mails laten de klant weten dat hun bestelling is verwerkt en dat de artikelen zijn verzonden. Hoewel dit de trigger is die de flow na de aankoop start, is het het beste om je transactie flows, zowel de orderbevestigings-e-mails als de verzendbevestiging-e-mails, gescheiden te houden om ervoor te zorgen dat al je klanten de informatie die ze nodig hebben zo snel mogelijk ontvangen. Om een ​​e-mail als een transactionele e-mail te beschouwen, mag deze geen marketinginspanningen bevatten. Dit wordt alleen verzonden om de klant te laten weten dat je zijn bestelling hebt ontvangen en moet naar iedereen gaan die een bestelling heeft geplaatst.

E-mail # 2: Bedank e-mail

allbirds-thank-you-email.png

Vervolgens een bedankmail. Bedankjes helpen bij het opbouwen van je relatie met klanten door ze te bedanken, ze welkom te heten bij de familie als het hun eerste aankoop is, of door iemand op de hoogte te stellen van een loyaliteitsprogramma. Dit is een goede plek om je flow op te splitsen op basis van of iemand eerder iets bij je heeft gekocht, zodat je daar je e-mail op kunt aanpassen.

Nieuwe klanten kan je verwelkomen in de community van het merk en hen aanmoedigen om zich aan te melden voor de nieuwsbrief, als je dat nog niet hebt gedaan. Voor terugkerende klanten kan je hen bedanken voor hun loyaliteit aan het merk en hen op de hoogte houden van hun loyaliteits beloningen. Als je bovendien nog een uitsplitsing op bestelwaarde hebt toegevoegd, is dit een goede plek om VIP-berichten aan te bieden aan de klanten die meer hebben uitgegeven.

 

instructional-email.png

 Optionele e-mail: instructies

Als je een item hebt dat bijzonder moeilijk te gebruiken is of wat instructie vereist, kun je een instructie-e-mail toevoegen vlak voordat het item arriveert. Zorg ervoor dat deze e-mail goed getimed is, want je wilt niet dat je klant de e-mail te vroeg ontvangt, waardoor de e-mail vergeten wordt, of aankomt nadat het product is geleverd. Je kunt een flow maken die alleen is bedoeld voor het verzenden van instructies, vooral als je een klantinstructie tool van derden gebruikt, zoals Shipstation of Aftership.

 

How-did-you-sleep.png

 

E-mail #3: E-mail voor beoordelingsverzoeken

Beoordelingsverzoeken moedigen klanten aan om een ​​beoordeling te schrijven op sociale media of op jouw website zelf. Hoewel je een klant niet kunt stimuleren om een ​​goede recensie te schrijven, is het wel belangrijk dat ze een recensie schrijven, zodat andere klanten kunnen terugkeren. E-mails over beoordelingsverzoeken zijn essentieel. Je kunt een hele flow wijden aan alleen beoordelingsverzoeken. Kijk eens naar dit artikel over hoe je dat doet.

cross_sell.png

 

E-mail # 4: Cross-sell e-mail 

Ten slotte moedigen cross-selling-e-mails een andere aankoop van een klant aan door iets aan te bevelen dat ze waarschijnlijk ook zullen kopen. Je wilt de populairste producten opnemen als je iemand opnieuw probeert te laten kopen. Geen zorgen, als iemand een item heeft gekocht, wordt het niet in zijn e-mail ingevuld. Net als de e-mail met een beoordelingsverzoek, kan je een hele flow maken die alleen bedoeld is voor cross-selling van items. Voor meer informatie check dan dit artikel over het Creëren van een upsell- of cross-sell-flow.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op