Case study

Denksport

Conversie-onderzoek en A/B testen voor marktleider in puzzelcontent Denksport
No items found.

Over het merk

Denksport

Denksport is marktleider in puzzel content. Het bedrijf achter Denksport - Keesing Media Groep - bestaat sinds 1918 en heeft meerdere sublabels in 15 landen. Keesing maakt niet alleen de fysieke puzzelboekjes, maar ook de puzzels voor landelijke dagbladen en magazines. Keesing heeft 13 puzzel segmenten en veel puzzels die je in Nederland tegenkomt zijn afkomstig van Keesing.

De Uitdaging

Door de lockdown gingen meer mensen puzzelen. Echter toen de winkels gesloten werden (behalve de noodzakelijke winkels) heeft Keesing dat flink gemerkt.

Tijdens de lockdown van oktober tot en met maart is de omzet behouden door abonnementen te promoten. Door het succes van het lockdown-abonnement en de overige abonnementen die doorlopen, kwamen alle processen en systemen onder druk te staan.

In de klantreis waren veel kansen om te verbeteren. De time-on-site was lang, omdat klanten niet goed wisten welke puzzels geschikt waren voor hun interesses.

Het e-commerce team van Keesing had echter grotere prioriteiten door internationale lanceringen.

Er waren uitdagingen op het gebied van navigatie, vindbaarheid, betaalinformatie en leverinformatie, deze zaken riepen vragen op en kwamen via het Contactcentrum binnen.

Keesing wilde dit in eerste instantie oplossen door geautomatiseerde e-commerce flows te bouwen. Uit de gesprekken met Polaris Growth kwamen echter ook de conversie-verbeteringen naar voren.

De samenwerking is prettig en kostenefficiënt, de beloftes worden nagekomen en er wordt duidelijk verslag gedaan.

In eerste instantie wilde Denksport met e-mail marketing starten, maar in overleg is gestart met een conversie-onderzoek om een inschatting te maken van de kansen.

Als eerste heeft Polaris Growth een Google Analytics analyse gedaan. Uit dit kwantitatieve onderzoek is een lijst gekomen met zaken die we zelf oppakken en een gedeelte waar Polaris Growth A/B testen op is gaan uitvoeren.

Polaris Growth heeft interviews afgenomen met klanten van Denksport en heeft met de klantenservice gesproken om de meest voorkomende vragen en problemen in kaart te brengen.

Op basis van alle bevindingen heeft het Polaris Growth team een presentatie gemaakt en een aantal voorstellen gedaan voor A/B testen om te optimaliseren. De eerste testen zijn op dit moment bijna afgerond.

Resultaten volgens onze klant

Ondanks dat de testen nog lopen, zien we al hele positieve resultaten van de testen die zijn opgezet door Polaris Growth. 

De analyse van Polaris Growth heeft intern ook voor bewustzijn gezorgd om vanuit de klantreis te denken en de problemen bloot te leggen die klanten weerhouden om te kopen bij Denksport. Dit leeft zowel bij het team als bij het management.  Eén van de resultaten daarvan is dat wij een vacature hebben geopend om hier intern mee aan de slag te gaan.

Het enige dat ik kan aanmerken is dat Polaris Growth het graag lean wilt houden om de snelheid te waarborgen maar Keesing is best een complexe organisatie dus dat is soms wel eens een uitdaging om daar een balans in te vinden.

De samenwerking is prettig en kostenefficiënt, de beloftes worden nagekomen en er wordt duidelijk verslag gedaan.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw