Case study

Meesterslijpers

Optimalisatie van de account set-up met nieuwe Klaviyo flows en verbeterde settings
No items found.

Over het merk

Meesterslijpers

In 1980 is deze Amsterdamse kookwinkel opgericht en vandaag de dag wordt het gerund door vier zonen van de oprichters. Waar de onderneming is begonnen als professionele slijp winkel, is het nu uitgegroeid tot een heuse kookwinkel en graveerstudio. Meesterslijpers onderscheidt zichzelf met hun bijzondere collectie Japanse messen die nergens anders verkrijgbaar is en de gepersonaliseerde opties die zij aanbieden aan klanten. De mogelijkheid om producten te personaliseren maakt Meesterslijpers een goede plek om te bezoeken voor bijvoorbeeld cadeaus aan kookliefhebbers. Naast de fysieke winkel in Amsterdam Oud-West heeft Meesterslijpers ook een webshop waar klanten bestellingen kunnen plaatsen.

De Uitdaging

Meesterslijpers heeft Polaris Growth benaderd omdat zij op zoek waren naar een professionele manier om e-mail marketing te doen. “We lieten daarin veel kansen liggen.” - Aldus René, een van de mede-eigenaren. Er werd relatief veel uitgegeven aan acquisitie van klanten maar vervolgens ontbrak er een focus op retentie. “Een klant die je al hebt is meer waard dan een nieuwe klant.” Klantenbinding is voor Meesterslijpers een van de belangrijkste dingen. In de winkel komen mensen namelijk vaker over de vloer en is er ruimte voor persoonlijk contact. Zij waren op zoek naar een manier om dit zoveel mogelijk online na te bootsen.

Zodoende ging René op zoek naar een geschikte partner. Zijn oog viel op Polaris Growth door een gevoel dat de waardes van Meesterslijpers, in de vorm van een persoonlijke en klantgerichte aanpak, ook bij Polaris Growth hoog in het vaandel staan.

Polaris Growth is soepel maar ook betrouwbaar. Dit is voor bedrijven als die van ons het allerbelangrijkst. Daarnaast zijn jullie ook gewoon straight to the point. Met een halve zin weten Omar en Marjolein vaak al wat ik bedoel en gaan vervolgens daarmee aan de slag. Oftewel, doeltreffend.

Aangezien Meesterslijpers wel al werkte met Klaviyo, was het zaak voor Polaris Growth om de bestaande set-up en processen opnieuw vorm te geven en te verbeteren. Hiervoor is in eerste instantie een vernieuwde account set-up geïmplementeerd met nieuwe subscriber, browse en cart abandonment flows. Verder streefden Meesterslijpers en Polaris Growth ernaar om een optimale sender reputation waar te borgen. Om dit doel te behalen, is er een algemene account check gedaan waarbij de benodigde settings juist zijn gezet in Klaviyo.

Resultaten volgens onze klant

“Wij hebben geen Shopify, dus voor ons moest een module gemaakt worden. Omar heeft er aan het begin heel veel tijd aan besteed met de developer om deze goed te krijgen. Polaris Growth gaat ook de nieuwsbrieven beheren, dat is iets wat ik niet snel uit handen zou geven maar dat doe ik nu ook blind. Daarnaast zijn de cijfers goed. Het belangrijkste hieraan is dat Omar makkelijk groeimogelijkheden en verbeterpunten herkent. Het is fijn om bepaalde zaken met iemand te bespreken die met zoveel zelfvertrouwen praat over de stappen die genomen kunnen worden.”

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw