New Subscriber Flow

Verwelkom nieuwsbrief inschrijvers met een flow die past bij je merk en die uitlegt waar jouw merk voor staat.

Wat is het?

Een Welcome Series is een reeks e-mails die je stuurt nadat iemand zich inschrijft voor je nieuwsbrief. Deze e-mails zijn de allereerste indruk die je maakt op nieuwe nieuwsbriefabonnees. Dit is een belangrijk moment in de levenscyclus van je klant, want een goede eerste indruk is blijvend. De Welcome Series biedt jou daarom de perfecte kans om jouw merk te introduceren bij nieuwe, potentiële klanten. Ook kun je jouw producten naar voren brengen en de voordelen uitlichten van je producten. Zo geef je potentiële klanten meteen redenen om jouw merk en mails in de gaten te houden.

Kortom smeed je met een goede Welcome Series het ijzer wanneer het heet is en profiteer je van de blijk van interesse van potentiële klanten. Ook zorgt een geautomatiseerde Welcome Series ervoor dat je tijd vrij maakt om je te focussen op andere zaken om je bedrijf te groeien.

No items found.
44
%

Open Rate

8
%

Click Rate

2
%

Conversion Rate

Voordelen

'Welkomst'-e-mails leveren een ongewoon hoog openpercentage op - ze zijn dan ook 86% (!) effectiever dan een gewone nieuwsbrief. Het is de eerste interactie tussen jou en een potentiële klant en zoals gezegd, is er natuurlijk maar één kans voor een eerste indruk.

Daarom is het binnen e-commerce aan te raden om een reeks welkomst-e-mails in te zetten. Deze e-mails zijn een manier om iemand te bedanken voor zijn/haar inschrijving en een kans om inzicht te geven in wat je als bedrijf aanbiedt en hoe potentiële klanten het meeste halen uit jouw producten.

Het versturen van deze mails is een vorm van beleefdheid en zorgt voor een warm welkom. Wat blijkt? Beleefd zijn levert voordelen op. Welkomst-e-mails hebben namelijk ongelooflijke open- en klikpercentages hebben in vergelijking met reguliere e-mailcampagnes.

Uit onderzoek van Klaviyo met een steekproef van meer dan 1000 van hun klanten die tussen de $500k en $1M in online verkopen genereren, blijkt dat 67% van die geselecteerde klanten een Welcome Series live hadden staan in de 30 dagen voorafgaand aan het onderzoeksmoment. Voor die merken droeg de Welcome Series in die 30 dagen gemiddeld 6% bij aan de online omzet van het merk. Dat is best goed, maar de top 25% van die steekproef haalde in dit timeframe 17% van hun inkomsten uit hun Welcome Series-berichten. Dat illustreert hoe prominent de rol van je Welcome Series in je omzet kan en moet zijn.

Tips & Tricks

Bij het samenstellen van de Welcome Series vraag je je misschien af hoeveel e-mails je moet inzetten. Dit hangt sterk af van wat je tegen je publiek wilt zeggen. Een goede vuistregel is dat de Welcome Series ongeveer een week moet duren. Maar wat voor het ene merk goed werkt, pakt bij het andere merk minder goed uit. Elke doelgroep is uniek en de beste manier om erachter te komen wat voor jouw bedrijf werkt, is door te testen en te herhalen.

De duur van de Welcome Series is dus ongeveer een week, maar wanneer verstuur je de eerste e-mail? Je eerste welkomst-e-mail moet je direct nadat iemand aan een lijst is toegevoegd verzenden. Er is dus geen tijdsvertraging nodig tussen het moment dat een klant zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief en de eerste mail. Voor de daarop volgende e-mails moet je wel vertragingen instellen, anders ontvangen je contacten alle e-mails tegelijkertijd.

Hoe begin je dan precies met een Welcome Series? Allereerst bepaal je het aantal e-mails dat je wilt verzenden en in welk tijdsbestek. Vervolgens voeg je pas vertragingen toe. Op die manier zorg je ervoor dat je de e-mails op de juiste manier spreidt. Je wilt niet dat een potentiële klant alle mails op één dag binnen krijgt, dus wacht ten minste één dag tussen de e-mails die je stuurt.

Als je de timing of het aantal e-mails in je Welcome Series wilt testen, is dit mogelijk door vertakkingen (branches) te maken. Zorg ervoor dat je slechts één variabele tegelijk test, zodat je gemakkelijk kunt bepalen welke variabele de grootste impact heeft. Om je Welcome Series te vertakken op timing of op het aantal e-mails, sleep je in Klaviyo een voorwaardelijke splitsing naar de bovenkant van de flow, vóór de eerste e-mail. Filter hier de splitsing op basis van een willekeurige steekproef van 50%.

Conditionele split

Conclusie

Een Welcome Series of New Subscriber Flow is dus een geweldige manier om een potentiële klant kennis te laten maken met jouw bedrijf en producten. Met deze geautomatiseerde e-mailreeks maak je een uitstekende eerste indruk zonder dat het je extra tijd kost. Een Welcome Series is daarnaast een belangrijke driver in je online verkopen. De reeks is relatief simpel op te zetten en zeker één van de eerste flows die je moet implementeren binnen je e-mailmarketing. Er zijn  wel een paar struikelblokken en aspecten waar je op moet letten. Als je hier hulp of advies bij nodig hebt, staat het team van Polaris Growth voor je klaar.

Bij het maken van jouw marketing campagnes is het essentieel om een duidelijk overzicht te hebben van alle evenementen gedurende het jaar. Dat is precies wat je zult vinden in onze e-commerce marketingkalender 2024.

Download hem nu en mis geen enkel moment.

Voorbeeld Ecommerce Marketing inhaakkalender 2024
Download resource

No items found.

Andere funnels

Cart/Checkout Abandonment

Bekijk funnel

Customer Thank You Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw