Sunset Flow

E-mails die belanden in de spambox van de klant. Dit wilt natuurlijk geen enkele ondernemer. Het is dan ook belangrijk om alleen klanten aan te spreken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je e-mails. Lees hieronder verder over de Sunset Flow.

Wat is het?

Voortdurend e-mails verzenden naar abonnees die de e-mails nooit openen of op de links klikken kan slecht zijn voor je sender reputation. Dit kan een sein geven aan e-mailproviders (Gmail, Hotmail, enzovoorts.) dat je geen betrouwbare afzender bent. Uiteindelijk zullen deze providers je e-mails in de spam folder plaatsen. Om dit te voorkomen, moet je regelmatig je lijsten opschonen. Voordat je deze contacten volledig opgeeft, probeer je ze opnieuw te engagen met behulp van een Sunset Flow en bied je hen vervolgens een laatste kans om abonnee te blijven.

Een sunset flow is bedoeld om klanten die niet langer met je merk bezig zijn, uit te faseren. Je kunt deze flow gebruiken als een laatste poging om hun interesse terug te winnen om vervolgens iedereen die niet reageert, te verwijderen of te suppressen (=onderdrukken). Dit zal je helpen een ‘schone’ lijst te onderhouden en te voorkomen dat je naar niet-betrokken abonnees verzend en daarbij mogelijk je deliverability schaadt.

No items found.
%

%

%

Voordelen

De waarde van een Sunset Flow zit in het behoud van een hoge deliverability, wat cruciaal is voor elk bedrijf dat e-mails verstuurt. Zodra e-mails in de spam folder van de ontvanger belanden, ben je te laat. Daarnaast is Klaviyo de meest effectieve e-mail marketingtool op het gebied van segmentatie. Wanneer de e-mail lijst up-to-date blijft en regelmatig wordt opgeschoond resulteert dat in een betere mogelijkheid tot segmentatie en kan je meer waarde uit je lijst halen en geeft het je betere inzichten.

Daarnaast is het natuurlijk een allerlaatste kans voor interactie met een (potentiële) klant. Het biedt je de mogelijkheid om hem/haar er van te overtuigen om een van je producten te kopen.

Tips & Tricks

Klanten moeten natuurlijk gefilterd worden voordat ze deze flow instromen. Dit doe je door engaged segmenten aan te maken. Hiermee filter je klanten uit die waarschijnlijk niet (meer) op je content zullen reageren. Wij raden aan om subscribers die 90 dagen geen teken van interesse hebben getoond, dus het openen of klikken in de e-mail, te suppressen. Hebben klanten zich 90 dagen geleden ingeschreven en sindsdien nooit een teken van interesse getoond? Dan raden wij aan deze subscribers direct te suppressen van je lijst zonder een e-mail te versturen. Deze subscribers toch een e-mail sturen kan een negatief effect hebben op je sender reputation. Dit kun je opzetten door een conditional split aan te maken in de Sunset Flow. Heb je hier hulp bij nodig? Bij Polaris Growth helpen we je graag verder. Neem contact op via onderstaand formulier.

Conditionele split

Conclusie

Het opzetten van een Sunset Flow is een uitstekende manier om je sender reputation hoog te houden. Daarnaast is het in combinatie met een Winback Flow een manier om klanten terug te winnen, opnieuw te engagen of te supressen en daarmee de lijst op te schonen. De flow kan op basis van filters en segmentatie worden ingesteld. Wil je hier graag hulp of advies bij? De Klaviyo experts van Polaris Growth staan voor je klaar.

In deze 8-delige e-mailcursus ontvang je iedere dag tips & inzichten om jouw omzet te verhogen in 2023. In praktische tips lopen we door de groei van je webwinkel heen.

Wat je kunt verwachten

Dagelijks een e-mail met praktische tips voor e-commerce groei. In de e-mailcursus leggen we de 3x 30% groei methode uit en geven we praktische tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Download resource

No items found.

Andere funnels

Cart/Checkout Abandonment

Bekijk funnel

Customer Thank You Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw