Pop-ups

Het vergroten van je e-maillijst is cruciaal voor het laten groeien van je bedrijf, hiervoor zijn verschillende manieren van aanmeldformulieren essentieel.

Wat is het?

Een pop-up is een venster die verschijnt wanneer een potentiële klant (bezoeker) op je website aan het browsen is. Er zijn veel verschillende vormen van pop-ups en diverse momenten om pop-ups te tonen maar ze zijn allemaal bedoelt om de aandacht van de bezoeker te krijgen en om een een boodschap over te brengen. Van de verschillende inschrijf- of aanmeldformulieren zijn pop-ups het meest effectief om bezoekers naar e-mail abonnees te converteren. Dus, heb jij veel verkeer op je website en wil je meer van deze mensen binnenhalen als leads? Lees dan vooral verder, een pop-up is het enige wat je nodig hebt!

No items found.
%

%

%

Voordelen

Pop-ups staan aan het begin van een goed lopende marketing automation en groei machine voor jouw bedrijf want elke nieuwe e-mail (of sms) abonnee stelt je in staat direct te kunnen communiceren met een potentiële lead. Om die reden zeggen we bij Polaris Growth: "De eerste conversie moet de conversie naar e-mail zijn i.p.v. aankoop".

Uit een onderzoek van Sumo, blijkt dat het conversiepercentage van pop-ups gemiddeld zo'n 3,1% is en zelfs kan oplopen tot 9,3%! Wij hebben zelfs 20+ % conversie behaald voor klanten. Deze hoge conversie percentages kunnen worden verklaard doordat:

  1. Pop-ups niet genegeerd kunnen worden. Het maakt niet uit of de bezoeker gebruik maakt van de pop-up, of of deze weg klikt: de boodschap moet worden gelezen!
  2. Pop-ups een waardevolle boodschap bevatten. Bezoekers zullen sneller gebruik maken van een pop-up wanneer men hier nuttige inhoud voor terugkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan kortingen, of gratis content van hoge kwaliteit (zoals e-books, whitepapers etc.).
  3. Pop-ups op maat gemaakt worden. Op basis van de acties van bezoekers en de pagina waarop ze scrollen, kun je verschillende pop-ups laten verschijnen.

Tips & Tricks

"Pop-ups zijn vervelend, en zorgen voor onnodige afleiding."

Dit horen we regelmatig en inderdaad met alle huidige schermen die je tegenwoordig moet weg klikken is het belangrijk een goed balans te houden.

Maar staat "vervelend" gelijk aan niet effectief en dus onbruikbaar voor jouw website? Absoluut niet! De pop-up blijft een essentieel middel om jouw boodschap over te brengen, en zo leads en nieuwe abonnees te genereren.

Er zit vaak een dunne lijn tussen het irriteren van bezoekers van je website en het missen van waardevolle leads. Hoe je een klant op het juiste moment en op de juiste manier kan benaderen, is een kwestie van het zoeken naar de juiste balans. Het belangrijkste van de popup is vaak de "incentive" die je aanbiedt. Waarom zou een bezoeker zich aanmelden voor een nieuwsbrief? Hoe interessanter de incentive hoe beter de conversies. Verplaats je hiervoor in de schoenen van een bezoeker en bedenk wat interessant is. Een aantal ideeën hierbij zijn bijvoorbeeld kortingen, extra (loyalty) punten, een extraatje of cadeau bij een bestelling maar ook whitepapers of downloads (content) kunnen meerwaarde leveren.

De juiste balans vinden doe je ook door pop-ups alleen op sommige delen van je website te laten verschijnen, of door bijvoorbeeld alleen pop-ups te laten zien gebaseerd op waar een bezoeker vandaan komt. Stel: je hebt een kledingwinkel, die via Facebook adverteert met t-shirts. Nadat de bezoeker wat doorgeklikt heeft op je website, kan je hem benaderen met een pop-up die bijna hetzelfde is als de Facebook advertentie.

De kracht van de Klaviyo pop-ups zit hem in het kunnen gebruiken van de segmentatie van je klanten en abonnees voor het wel of niet tonen van pop-ups. In andere woorden je kunt heel gericht pop-ups tonen op basis van het gedrag of eigenschappen van een abonnee.

Conditionele split

Conclusie

Pop-ups zijn een must-have voor jouw website! Naast het feit dat ze op een makkelijke manier extra lead informatie voor je verzamelen, brengt het ook een hoop extra geld in het laatje door het hoge conversiepercentage. Wanneer je je pop-ups goed samenstelt en differentieert op basis van verschillende bezoekers kunnen de pop-ups voor wel 9,3% conversie zorgen! Deze kans mag je dus absoluut niet laten liggen.

Heb je geen inspiratie om nieuwe subject lines te bedenken?  Laat deze uitgebreide lijst met subject lines je helpen. We hebben ze gesorteerd op type, customer journey en kernwoord.
Download is in het Engels

====

No inspiration to come up with a new subject line? Let this list of best performing subject lines help you! We've sorted them by type, customer journey and by keyword.

Click below to download this comprehensive list and become the next email marketing superstar :-)

Download resource

No items found.

Andere funnels

Cart/Checkout Abandonment

Bekijk funnel

Customer Thank You Flow

Bekijk funnel

Back in Stock Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw