Case study

Ilja

Inrichting van Google Analytics voor de webshop van Ilja Visser.
No items found.

Over het merk

Ilja

ILJA is het merk van Ilja Visser. Ilja Visser (IJsselstein, 15 april 1978) studeerde in 2001 af aan de hogeschool voor de kunsten, ArtEZ, in Arnhem waar ze de opleiding Fashion Design deed. In 2005 lanceerde ze haar gelijknamige couturelijn 'ILJA', in 2007 volgde haar prêt-à-porter lijn 'Ready to Fish'. Drie jaar later richtte Visser haar eigen modehuis op onder de naam Ilja Visser Group, gevestigd aan de Prinsengracht in Amsterdam. In 2011 ontving ze de Mode Stipendium Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds, in datzelfde jaar hield ze een show in het Rijksmuseum. In 2013 exposeerde ze in Galeries Lafayette Haussmann in Parijs met haar couturelijn.

Het nieuwe merk was eerst met een knipoog naar haar couture verleden, maar we wilden het veel commerciëler opzetten. Met Ilja 2.0 was onze focus dan ook om te beginnen met alleen online verkoop. Als sublabel hebben we Suits & Softs by ILJA, een pakkenmerk voor vrouwen. We hebben hier iets meer dan een jaar aan gewerkt maar hebben door covid helaas een jaar vertraging opgelopen en is het afgelopen januari gelanceerd. De ‘suits’ spreekt voor zich en softs zijn sweatpakken.

Het merk heeft een bijzonder verhaal want we proberen zo sustainable mogelijk te produceren. Normaal wordt er bij het produceren van stoffen enorm veel water en kleurstoffen gebruikt en dat is erg slecht voor het milieu. Wij gaan daarom naar fabrieken in Portugal en kopen daar reststoffen op van grote merken. Die stoffen zijn heel mooi maar liggen in grote zalen te vergaan. Met deze stoffen maken we onze pakken en al onze pakken zijn daarom ook heel limited. Er zijn maar een aantal stuks en dat betekent dan ook dat bij ons ‘op’ echt ‘op’ is, aangezien we items niet meer opnieuw maken.

Onze sweats maken we van biologisch katoen en gerecycled polyester en die worden net zoals onze suits in Nederland gemaakt. Daarnaast hebben we ook nog wat couture jurken met een knipoog naar Ilja haar couture verleden en die worden allemaal handgemaakt in Amsterdam. Op die manier proberen we alles zoveel mogelijk dichtbij te houden en ons steentje bij te dragen aan een betere industrie. We lanceren niet gigantische collecties en we houden nauwelijks voorraad aan.

Omdat Ilja na een aantal jaar weer begon was dit een test collectie waar we alleen de maten S, M & L aanboden. Het was best tricky hoe dat zou vallen en wie onze doelgroep zou zijn, maar op basis van de data, die we mede door de hulp van Polaris Growth verkregen en daar zal ik zo meer over vertellen, zijn we erachter gekomen dat onze grootste doelgroep vrouwen van 25-34 jaar zijn. Dat was voor ons enigszins verrassend, maar toch ook logisch. In deze leeftijdscategorie bevinden zich mensen die net begonnen zijn met werken en een suit willen dragen dat niet een extreem duur is, maar ook weer meer is dan een pak van de Zara. De achterkant van onze pakken zijn geborduurd, dus het is ook one of a kind. Overigens dragen, naast mensen die net begonnen zijn met werken, ook veel moeders onze pakken, die net even wat ‘extra’ willen dragen zonder dat het te ‘mainstream’ is.

De Uitdaging

We zijn met een klein team, waar Ilja zich als creatieve brein vooral richt op het design. Ik ben een beetje haar rechterhand, die zich meer bezighoudt met de zakelijke kant, maar ook de webshop overziet. Aangezien "we" zelf niet over de technische kennis beschikken zijn we in contact gekomen met experts op dit gebied, die ons uiteindelijk bij Polaris Growth hebben gebracht. Er was namelijk behoefte aan een online marketeer die ons kon helpen met onze zichtbaarheid op Google, maar ook met advertenties op verschillende kanalen. In eerste instantie zijn we toen gaan werken met een Facebook & Instagram expert. Op deze kanalen heeft hij meerdere campagnes opgezet, maar we misten expertise op het gebied van Google Analytics. Hij was ook degene die benadrukte dat het belangrijk was om energie te stoppen in de zichtbaarheid op Google en alle data van verschillende kanalen te verzamelen op één plek. Hij wilde ons toen voorstellen aan Omar en Ewoud, omdat hij daar heel veel goede verhalen over had gehoord en al vaker met hen had gewerkt. Daar is het begonnen waarna we een meeting hebben gepland met ons team en met Omar & Ewoud. Polaris Growth zou voor ons Google Analytics en Little Data opzetten en het team wilde daarna graag Klaviyo opzetten voor ons. Wij hadden echter net met een andere partij ActiveCampaign opgezet en daar ook voor betaald, waardoor we dat toen niet zomaar konden terugdraaien. Om die reden hebben we Klaviyo op dat moment geparkeerd. Het is niet dat we daar spijt van hebben maar we zijn nu toch actief aan het kijken om naar Klaviyo over te stappen. Ik hoor alleen maar verhalen over hoe goed dat werkt met automations en dat het nog beter werkt dan ActiveCampaign. Binnenkort zullen we dus waarschijnlijk in gesprek gaan met Polaris Growth om Klaviyo voor ons te gaan opzetten.

Polaris Growth heeft Google Analytics gekoppeld aan de webshop en dat hebben ze heel snel opgepakt en uitgevoerd.

We zijn last minute met Polaris Growth in aanraking gekomen en alles moest heel snel omdat we bijna live gingen. De laatste week van januari zijn we gaan samenwerken en in een paar dagen hebben ze alles uitgevoerd. Polaris Growth heeft Google Analytics gekoppeld aan de webshop en dat hebben ze heel snel opgepakt en uitgevoerd. Omdat ik het gedeelte rondom Google Analytics moest gaan oppakken heeft Omar me hier doorheen gelopen en alles uitgelegd. Het was super fijn dat hij dat deed en de tijd nam om mij te laten zien hoe ik bijvoorbeeld de data kon aflezen en bepaalde A/B testen kon uitvoeren. 

Verder dan dat zijn we tot nu toe nog niet gekomen. We zijn een klein team en we gingen live dus we hadden op dat moment erg veel om handen. We zijn tot nu toe nog niet gekomen aan het opzetten van alle e-mail automations. Ik denk dat we binnenkort een meeting moeten inplannen om te kijken hoe we dat willen vormgeven. Ik denk dat het goed zou zijn voor ons als Polaris Growth onze dataverzameling en e-mail marketing naar een nieuw level kan tillen.

Resultaten volgens onze klant

We hebben geen hele intensieve samenwerking gehad of een heel intensief project. Wat betreft de samenwerking was ik heel blij dat Polaris Growth heel betrokken was en het team was makkelijk om online mee te meeten. Ook was het team geïnteresseerd, wat niet onbelangrijk is, en hebben we leuke gesprekken gehad. Ik kan eigenlijk niet veel meer zeggen dan dat het makkelijk ging en ik denk dat we nog verder gaan samenwerken.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw