Replenishment Flow

Voor je klant is er bijna niks frustrerender dan een product heel hard nodig hebben, en er vervolgens achter te komen dat de voorraad op is!

Wat is het?

Replenishment flows sturen je klanten een reminder zodat ze een product op tijd kunnen bijbestellen en aanvullen. Voor veel bedrijven is dit ook een goede manier om een goede dienst te leveren en om extra omzet te genereren door automatische herinneringen in te stellen.

Dit kunnen bijvoorbeeld eet- en drinkbenodigdheden zijn, maar ook producten zoals kantoorartikelen, makeup, toiletpapier, schoonmaakmiddelen, vitaminesupplementen, gezondheids- en schoonheidsartikelen, bakbenodigdheden, scheermesjes, voedsel voor huisdieren etc. de lijst kan nog wel even doorgaan.

Voor verbruiksartikelen komen replenishment e-mails goed van pas.

Replenishment emails zorgen er namelijk automatisch voor dat klanten op tijd - gebaseerd op voorspellende data - opnieuw verbruiksartikelen kopen vóórdat hun vorige bestelling op is.

Er wordt als het ware een reminder gestuurd, om klanten opnieuw een bestelling te laten doen.

No items found.
%

%

%

Voordelen

Het versturen van replenishment e-mails naar bestaande klanten is een van de makkelijkste en meest effectieve manieren om omzet en winst te genereren voor je bedrijf.

Een goede replenishment e-mail strategie zorgt er namelijk voor dat bestaande klanten op tijd, precies datgene krijgen waar ze naar op zoek zijn.

In eerste instantie ligt dit aan het feit dat verkoop aan bestaande klanten makkelijker is. In het algemeen hebben bedrijven 60-70% meer kans om aan een bestaande klant te verkopen, tegenover de 5-10% kans voor een nieuwe klant.

Daarnaast heeft onderzoek van Listrack aangetoond dat replenishment campagnes de hoogste "click-to-open" rate hebben van alle bestaande marketing e-mails, namelijk zo'n 53,6%. Bovendien hebben de replenishment mails volgens Ometria een conversie percentage van 10-15%.

Tips & Tricks

Bij replenishment flows is het van groot belang om de timing goed te krijgen. Je wilt immers niet te vroeg een e-mail sturen maar zeker ook niet te laat. De timing is dus cruciaal.

Dit kan vaak al heel snel heel complex worden op moment op het moment dat er veel variabelen zijn die van toepassing kunnen zijn. Zoals hoeveel mensen gebruiken een product, hoe vaak wordt het product op een dag gebruikt etc. In zo'n geval is het verstandig om eerst met een simpele opzet te beginnen die op basis van een guestimate van de data van jouw klanten de eerste e-mail uitstuurt. Als je de gemiddelde tijd tussen orders voor de top 5 producten hebt berekend is dat een prima startpunt.

Als je genoeg klanten en data hebt kan je ook gebruike maken van Klaviyo's uitgebreide AI en machine learning om de next order date te bepalen.

Conditionele split

Conclusie

Een goede replenishment e-mail strategie is een gouden kans voor jouw bedrijf. Ten eerste door effectief te richten op bestaande klanten, die makkelijker nog een aankoop doen dan nieuwe klanten. Ten tweede door het precies inschatten wanneer een klant je product nodig heeft. Zo gaat de click-to-open rate drastisch omhoog, en daarmee uiteindelijk ook je conversie percentage.

Replenishment e-mails kunnen dus terugkerende inkomsten genereren en zo blijvend je omzet verhogen.

In deze 8-delige e-mailcursus ontvang je iedere dag tips & inzichten om jouw omzet te verhogen in 2023. In praktische tips lopen we door de groei van je webwinkel heen.

Wat je kunt verwachten

Dagelijks een e-mail met praktische tips voor e-commerce groei. In de e-mailcursus leggen we de 3x 30% groei methode uit en geven we praktische tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Download resource

No items found.

Andere funnels

Cart/Checkout Abandonment

Bekijk funnel

Customer Thank You Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw