Klaviyo

New Subscriber Flow

Verwelkom nieuwsbrief inschrijvers met een flow die past bij je merk en uitlegt waarin jouw merk zich onderscheidt van de markt.

Wat is het?

Een Welcome Series is een reeks e-mails die worden verzonden nadat iemand zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief, zodat klanten van je merk op de hoogte kunnen blijven. Dit is een belangrijk moment in de levenscyclus van de klant, omdat het een kans is om nieuwe, geïnteresseerde prospects kennis te laten maken met je bedrijf en productaanbod. Met een welcome series kun je het ijzer smeden wanneer het heet is en profiteren van deze blijk van interesse.

Met geautomatiseerde e-mailmarketing zoals een Welcome Series komt er meer tijd vrij om je te concentreren op andere zaken om je bedrijf te laten groeien.

44
%

Open Rate

8
%

Click Rate

2
%

Conversion Rate

Voordelen

'Welkomst'-e-mails leveren een ongewoon hoog openpercentage op - ze zijn dan ook 86% (!) effectiever dan een gewone nieuwsbrief. Het is de eerste interactie tussen jou en een potentiële klant en er is natuurlijk maar één kans voor een eerste indruk.

Binnen e-commerce is het aan te raden om een reeks welkomst-e-mails te gebruiken. Het is een manier om iemand te bedanken voor zijn/haar inschrijving en een kans om een inzicht te geven in wat je als bedrijf aanbiedt en hoe je het meeste kunt halen uit de producten die je verkoopt. Het is eigenlijk gewoon beleefd.

En het blijkt dat beleefd zijn ook voordelen oplevert. Welkomst-e-mails hebben aangetoond ongelooflijke open- en klikpercentages te hebben in vergelijking met reguliere e-mailcampagnes.

Uit onderzoek van Klaviyo met een steekproef van meer dan 1000 van hun klanten die tussen de $500k en $1M in online verkopen genereren, bleek dat 67% van die geselecteerde merken een Welcome Series live hadden staan in de 30 dagen voorafgaand aan het onderzoeksmoment. Voor die merken droeg de Welcome Series in die 30 dagen gemiddeld 6% bij aan de online omzet van het merk. Dat is best goed, maar de top 25% van die cohort haalde in dit timeframe 17% van hun inkomsten uit hun Welcome Series-berichten. Dat illustreert hoe aanzienlijk de rol van je Welcome Series in je omzet kan en moet zijn.

Tips & Tricks

Bij het samenstellen van de welcome series, vraag je je misschien af hoeveel e-mails je moet opnemen. Dit hangt sterk af van wat je tegen je publiek te zeggen hebt. Een goede vuistregel is dat de welcome series ongeveer een week moet duren, maar dit is iets dat je kan testen om te optimaliseren. Elke doelgroep is uniek en de beste manier om erachter te komen wat voor jouw bedrijf werkt, is door te testen en te herhalen.

Je eerste welkomst-e-mail moet onmiddellijk worden verzonden nadat iemand aan een lijst is toegevoegd, wat betekent dat er geen tijdvertraging nodig is. De volgende e-mails zullen echter tussendoor vertragingen vereisen, anders zullen contacten alle e-mails tegelijkertijd ontvangen.

Bij het samenstellen van de welcome series, is het het beste om te beslissen hoeveel e-mails je gaat verzenden en in welk tijdsbestek, voordat je vertragingen toevoegt. Op die manier kan je ervoor zorgen dat de e-mails op de juiste manier worden gespreid. Zorg ervoor dat je ten minste een dag tussen e-mails wacht.

Als je de timing of het aantal e-mails in je welcome series wilt testen, kun je dit doen met vertakkingen (branches). Zorg ervoor dat je slechts één variabele tegelijk test, zodat je kunt bepalen welke de grootste impact heeft. Om je welcome series te vertakken op timing of aantal e-mails, sleep je een voorwaardelijke splitsing naar de bovenkant van de flow, vóór de eerste e-mail. Filter hier de splitsing op basis van een willekeurige steekproef van 50%.

Conditionele split

Conclusie

Een Welcome Series, of New Subscriber Flow, is een geweldige manier om een potentiële klant kennis te laten maken met jouw bedrijf en producten. Via deze geautomatiseerde e-mailreeks kan je een uitstekende eerste indruk maken, zonder dat dit je extra tijd kost. Een Welcome Series kan daarnaast een belangrijke driver zijn in je online verkopen. Een Welcome Series is relatief simpel op te zetten en zeker één van de eerste flows die je zou moeten implementeren binnen je e-mail marketing. Er zijn echter wel een paar struikelblokken en aspecten waar je op moet letten. Als je hier hulp of advies bij nodig hebt staat het team van Polaris Growth voor je klaar.

Conversie is belangrijk voor iedere webwinkel. Maar hoe ga je daar op een goede manier mee aan de slag? Waar moet je op letten en waar start je. In deze checklist leggen we het je uit en geven we diverse voorbeelden en tips waarmee je snel zelf aan de slag kunt gaan. Het gaat om de juiste mindset en de juiste vragen stellen.

In deze praktische checklist delen we onze kennis.

Meer klanten en een hogere lifetime value met de inzet van Klaviyo

Klaviyo

Meer dan 20% omzet groei uit Klaviyo

Klaviyo Acquisitie

AOV Verhogen

Retentie Klaviyo

Andere funnels

Back in Stock Flow

Bekijk funnel

Birthday/Anniversary Flow

Bekijk funnel

Cross-sell/Upsell Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Ewoud Uphof