Klaviyo e-mail marketing

Customer Thank You Flow

Volgens onderzoek van Klaviyo zien berichten na aankoop een 217% hogere open rate, meer dan 500% hogere klikfrequentie en 90% hogere inkomsten per ontvanger dan je gemiddelde e-mailcampagne.

Wat is het?

Een Customer Thank You Flow, of een Post Purchase Flow, is een serie e-mails die volgen op een aankoop. Het personaliseren van je berichten is een geweldige manier om klanten terug te laten keren naar je merk en een nieuwe aankoop te doen. De wensen van een nieuwe koper of een terugkerende koper zijn verschillend en de berichten moeten dat weerspiegelen. Het verzenden van e-mails na aankoop is essentieel om je merk te laten groeien.

Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden ten aanzien van welke en hoeveel berichten de reeks bevat. Een voorbeeld van een reeks is; Een transactionele e-mail zoals dat de bestelling is verwerkt of dat de artikelen zijn verzonden, een bedank e-mail waarbij je een eerste koper welkom heet, een optionele e-mail met instructies, een e-mail voor beoordelingsverzoeken en recensies of een cross- of upsell e-mail waarbij je klanten andere producten aanbeveelt.

55
%

Open Rate

5
%

Click Rate

1
%

Conversion Rate

Voordelen

Een loyale klant is erg waardevol. Je doet namelijk moeite om een klant te acquireren en dan hou je de klant graag vast. Door na een aankoop berichten te sturen naar een klant, van een bedankje tot instructies, zorg je dat je de tevredenheid van een klant verhoogt en ze bindt aan je merk. Het is een persoonlijke touch die veel kan opleveren en ervoor kan zorgen dat een klant terugkeert. Daarnaast kun je er voor zorgen dat klanten die nog niet zijn ingeschreven voor de nieuwsbrief, zich alsnog inschrijven via deze bedank e-mail. Ook is het vragen om een (product)recensie voordelig. Deze kun je namelijk opnemen op je website wat conversie verhogend werkt. Deze serie kan een aanzienlijk aandeel hebben in het vergroten van je omzet, dus het is absoluut een flow die de moeite waard is om te implementeren.

Tips & Tricks

Je wilt ervoor zorgen dat je klanten niet worden overspoeld door e-mails. Stel jezelf een paar vragen:

- Zou een klant ook op je nieuwsbrief kunnen zijn geabonneerd?
- Als ze geabonneerd zijn, ontvangen ze dan een Welcome Series?
- Als een klant een aankoop doet en de volgende dag hun *cart* verlaat, worden deze dan toegevoegd aan een Abandoned Cart flow?

Om te weten hoe vaak jij iemand bericht, maak je een verzend frequentiekaart aan om ervoor te zorgen dat je jouw klanten niet overspoelt met e-mails. Je klanten kunnen constante berichten vervelend vinden en dat kan ervoor zorgen dat je geen nieuwe aankoop realiseert.

Conditionele split

Conclusie

Een Customer Thank You flow is een serie e-mails die volgen nadat een klant een aankoop heeft gedaan. Welke berichten je in de serie opneemt is aan jou om te bepalen. De verschillende berichten hebben verschillende functies en leveren op verschillende manieren waarde. Je kan focussen op cross- of upsell, maar bijvoorbeeld ook op recensies om je conversie te verhogen. Weet je niet waar je op moet focussen en hoe je de flow moet inrichten? Polaris Growth is data-gedreven en ons team van experts staat klaar om je te adviseren op basis van jouw data.

Veel bedrijven zitten op een goudmijn in hun bedrijf zonder het te weten. De servicedesk medewerkers hebben een schat aan informatie over de (potentiële) klanten. Welke vragen, twijfels en onduidelijkheden klanten hebben, wat er (vaak) mis gaat, wat er goed gaat, welke woorden klanten gebruiken om problemen te omschrijven en hoe ze twijfels en onduidelijkheden weghalen.

We hebben een lijst met 9 vragen opgesteld die je in een gesprek of enquête kan stellen om deze inzichten te achterhalen.

Download resource

Krijg meer klanten en een hogere customer lifetime value door Klaviyo

Klaviyo e-mail marketing

Meer dan 20% omzetgroei uit Klaviyo

Klaviyo Acquisitie

AOV Verhogen

Retentie Klaviyo

Andere funnels

Back in Stock Flow

Bekijk funnel

Birthday/Anniversary Flow

Bekijk funnel

Cross-sell/Upsell Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw