Klaviyo e-mail marketing

Birthday/Anniversary Flow

Met de huidige trend van een toenemende verwachting van personalisatie in marketing is een Anniversary Flow een geweldige manier om je abonnees in het zonnetje te zetten. Door deze geautomatiseerde serie kan je op een persoonlijk vlak verbinden.

Wat is het?

Het gebruik van een datum als trigger om een flow te activeren, is een geweldige manier om interactie te hebben met je abonnees rond belangrijke data die je van hen verzamelt. De bekendste voorbeelden van door een datum getriggerde flows zijn rond een jubileum of een verjaardag.

Op data gebaseerde flows worden geactiveerd door een datum die is opgeslagen als een eigenschap binnen een klantprofiel in Klaviyo. Een geboortedatum kan bijvoorbeeld worden opgeslagen als een aangepaste eigenschap die je 'verjaardag' noemt.

Je kiest een trigger om een flow te laten starten: op of vóór de werkelijke datum. Een verjaardagsflow kan bijvoorbeeld twee weken voor de daadwerkelijke verjaardag berichten naar een ontvanger sturen. Je kunt de flow ook na de datum laten beginnen; start hiervoor de flow op de datum en voeg vervolgens een tijdvertraging toe. Als je ervoor kiest om de flow vóór de datum te laten starten, kan je een willekeurig aantal dagen, weken of maanden van tevoren selecteren.

%

%

%

Voordelen

Een Anniversary of Birthday Flow is een manier om je abonnees een speciaal gevoel te geven en op een persoonlijk vlak te verbinden. Je geeft met deze flow aan dat ze belangrijk voor je zijn en ze waardeert. Naast dat het vieren van een jubileum in het algemeen een positief effect kan hebben op de relatie met de klant, kan dit door middel van een promotie direct effect hebben op extra sales.

Tips & Tricks

Bij een Birthday Flow feliciteer je iemand met zijn of haar verjaardag. Deze informatie dient verzameld te worden tijdens of na inschrijving op de e-maillijst. Zodra de data in het klantprofiel is opgenomen kan deze worden meegenomen in een specifieke flow. Je begrijpt natuurlijk dat een algemene e-mail die naar iedereen gericht kan zijn minder speciaal over komt dan een gespecificeerde e-mail, denk bijvoorbeeld aan je VIP klanten. Je kunt bijvoorbeeld een conditional split toevoegen aan de flow met als voorwaarde "bestelwaarde is groter is dan €X,-". De klanten die het JA pad volgen krijgen dan een andere korting of een "specialer" bericht dat de klanten die het NEE pad volgen. Voor deze anniversary flows zijn er velen mogelijkheden, denk aan een jubileum (data waarop een klant zich heeft aangemeld), verjaardagen, trouwdata, ga zo maar verder. Bekijk altijd wat toepasselijk is voor jouw onderneming en/of product.

Conditionele split

Conclusie

Er zijn veel mogelijkheden om flows te creëren op basis van belangrijke data rondom je abonnees. Door hier aandacht aan te besteden en je abonnees een bericht te sturen kan je met ze verbinden zonder dat jou dit extra tijd kost. Het is dus een geweldige manier om in contact te komen met je abonnees en je producten aan de man (of vrouw) te brengen!

Krijg meer klanten en een hogere customer lifetime value door Klaviyo

Klaviyo e-mail marketing

Meer dan 20% omzetgroei uit Klaviyo

Klaviyo Acquisitie

AOV Verhogen

Retentie Klaviyo

Andere funnels

Back in Stock Flow

Bekijk funnel

Cross-sell/Upsell Flow

Bekijk funnel

Sunset Flow

Bekijk funnel

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw