Case study

Cortazu

Transitie van Kickstarter naar D2C brand
No items found.

Over het merk

Cortazu

Cortazu is een outdoor kledingmerk dat we drieënhalf jaar geleden zijn begonnen via crowdfunding. Het is een zogenaamd D2C merk. We leveren hoogwaardige outdoor kleding rechtstreeks uit de fabriek aan consumenten. Sinds onze eerste campagne hebben we in meer dan 60 landen producten geleverd, van Europa, Azië tot Amerika.

Cortazu is gestart vanuit onze passie voor outdoor en design. Met een klein team en grote dromen, moet je nadenken hoe je de transitie maakt van Kickstarter campagne naar e-commerce business.

De Uitdaging

Onze uitdaging was om meer te halen uit het bestaande verkeer en de e-mailadressen. We hadden echter beperkte kennis van online marketing, conversie en andere aspecten van e-commerce groei. Onze kennis komt met name uit het lezen van artikelen online en de ervaringen met onze crowdfunding campagnes. Twee jaar geleden ben ik via-via in contact gekomen met Ewoud van Polaris Growth.

Hij heeft ons meegenomen in de wereld van e-commerce groei,online funnels en marketing automation. Ewoud maakt dat begrijpelijk en dat is zeker een toegevoegde waarde. Als je een externe partij inhuurt, dan is het fijn als er meteen actie wordt ondernomen en er concrete stappen worden gezet.

Polaris heeft zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Zij hebben onze Klaviyo ingericht en webshop-advies gegeven.

Polaris Growth heeft groei-strategie uitgewerkt in één A4

Als eerste heeft Polaris Growth ons geholpen met de groeistrategie. De top-down benadering was prettig voor ons. Stel dat je €50.000 omzet per maand wilt draaien. Hoeveel traffic heb je dan nodig met je huidige conversie? Komt dat wel uit?

Polaris heeft in één A4 de metrics doorgerekend voor ons en dat gaf veel inzicht. Polaris kijkt naar alle metrics en stappen in de funnels. Vervolgens hebben we gekeken naar de huidige marketingkanalen: hoeveel verkeer heb je nodig per kanaal? Wat zijn de volgende actiepunten voor ons team om op te pakken?

In één helder overzicht kregen we van Polaris al onze metrics - zoals CAC, CLV en traffic - om onze doelstellingen te behalen. Vanuit die groeistrategie zijn wij aan de slag gegaan.

Ewoud kijkt vanuit de bredere scope van e-commerce groei en denkt vandaar uit praktisch  goed mee. Vanuit de data hebben we gekeken wat conversie-optimalisatie en marketing automation voor onze webwinkel kan betekenen en waar het beste te beginnen.

Conversie-onderzoek voor de Cortazu shop uitgevoerd

Vervolgens heeft Polaris een conversie-onderzoek gedaan om een nulmeting vast te stellen i.c.m. een analyse van onze webwinkel: wat staat er goed, wat kan er beter en wat moeten we direct aanpassen? Dat gaf ons een basis om zelf aan de slag te gaan met onze webwinkel.

Klaviyo opzet voor Cortazu

We hebben op dit moment nog een klein team en daarom weinig handjes om alles zelf uit te zoeken en voeren. Polaris Growth heeft ons ontzorgd door de basis neer te zetten in Klaviyo en onze data uit de e-maildatabase en webwinkel te gebruiken in Klaviyo.

Zo heeft Polaris bepaalde flows geautomatiseerd, zodat we er niet meer naar hoeven om te kijken. Aan de hand van triggers van webshop-data en klantbezoeken versturen we nu gepersonaliseerde e-mails.

Resultaten volgens onze klant

Dat is fijn als je een klein team hebt, want er staat nu iets dat ongoing doorloopt. Hoe meer aandacht, hoe beter de resultaten worden natuurlijk. Maar voor ons was het een stap om van niks naar de opzet van de basis van Klaviyo. De basis staat nu en dat levert naast extra conversies ook engagement op. Daar kunnen we weer van leren. We zijn nu in gesprek met Polaris om de volgende stap te zetten om de customer journey verder uit te bouwen in Klaviyo.

Polaris heeft zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Dat is natuurlijk positief. De volgende stap is om de maandelijkse nieuwsbrief toe te voegen, zodat we onze engagement verder kunnen vergroten.

Leuk om te benoemen voor en goed om uit te lichten voor ondernemers die dit lezen, is dat de aanpak van Polaris Growth praktisch, hands-on en concreet is. Dat is ook de reden dat we nu in gesprek zijn om het vervolgtraject van Polaris in te gaan.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw