Case study

Cute Nutrition

Optimalisatie van bestaande Klaviyo set-up
No items found.

Over het merk

Cute Nutrition

Cute Nutrition is een UK-merk, maar we verkopen ook via Amazon. Onze omzet komt 50/50 via Amazon en onze UK webshop. Het verhaal achter het merk is dat we producten voor vrouwen maken en ook geproduceerd door vrouwen. Onze founder werkte als personal trainer en zag 5 jaar geleden dat er veel op de markt was gefocust op mannen, maar miste daarin een specialiteit voor vrouwen en dat ook qua merk past bij vrouwen. Nog steeds ontwikkelen wij op deze manier producten. We onderzoeken de markt en gaan in gesprek met klanten. Als we een kans zien, ontwikkelen samen met onze leveranciers verschillende samples en proberen zo het ultieme product te ontwikkelen. Smaak is een belangrijk element. Het moet echt lekker zijn en daarnaast laag in calorieën en hoog in proteïne en andere voedingsstoffen. We bieden de mogelijkheid om soms toe te geven aan een guilty pleasure, en iets lekkers te eten of te drinken, zonder dat daar heel veel calorieën in zitten. Zo hebben we Skinny Protein Pancakes en een Skinny Juice tropical fruit. Verder hebben we supplementen van green tea tot craving crushers. Dat zijn allemaal termen die in de UK gebruikelijk zijn maar in Nederland minder, mede door cultuur.

De Uitdaging

Onze e-mailmarketing wordt gemanaged door een junior online marketeer en missen soms een specialiste blik om het structureren goed neer te zetten. Cute Nutrition is onderdeel van een hub van merken en daar werken specialisten die voor verschillende merken kunnen werken. Cute Nutrition is niet het grootste merk binnen onze organisatie dus de aandacht gaat daar ook niet altijd heen. Aangezien uit onze e-mailmarketing 10-15% van de omzet komt, zag ik een kans om samen te werken met Polaris en met een kritische blik naar onze e-mail flows te kijken.

Omar verdiept zich daarnaast elke keer weer in een bepaald onderwerp en zorgt dat hij daar heel veel vanaf weet. Dit gecombineerd met data-analyse en de wil om de klant goed te begrijpen is een enorme meerwaarde.

We hebben eerst een soort testcase opgezet en ik heb Polaris daarna heel specifiek gevraagd om de e-mail campagnes en de flows aan te pakken. Vervolgens zijn ze dieper gaan kijken naar wat er allemaal stond aan e-mails en ze hebben verschillende flows geoptimaliseerd. Ze hebben dus e-mails aangepast en toegevoegd en content gewijzigd waarbij de focus lag op het eerste stuk, dus zorgen dat iemand die nog nooit gekocht had overging tot de eerste aankoop. Hierbij moet je denken aan testen rondom een signup form, waarbij mensen zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat meer mensen zich inschrijven in die eerste flow en daarna hun eerste aankoop gaan doen.

Resultaten volgens onze klant

Aangezien we te maken hebben met seasonal trends en in de winter mensen wat minder bezig zijn met sporten / er goed uit zien in vergelijking met het voorjaar, ben ik heel benieuwd of het werk zich in januari en februari gaat uitbetalen, daar kan ik nu nog weinig over zeggen, maar ik verwacht van wel. De cijfers zijn op dit moment te summier om te kunnen bepalen wat het resultaat is. Wat ik wel kan zeggen is dat ik het sowieso altijd heel fijn vind om met Omar en Ewoud samen te werken. Het is daarnaast ook goed om een extern iemand vanuit een specialistische rol te laten meekijken naar wat je doet en dat er weer andere kritische vragen worden gesteld. De waarde van Polaris zit voor mij met name in hun expertise op hun vakgebied. Omar verdiept zich daarnaast elke keer weer in een bepaald onderwerp en zorgt dat hij daar heel veel vanaf weet. Dit gecombineerd met data-analyse en de wil om de klant goed te begrijpen is een enorme meerwaarde.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw