Case study

MKBshop

Inrichting van Klaviyo, campagnes, flows en strategisch advies voor platform voor kantoorartikelen.
No items found.

Over het merk

MKBshop

1 januari 2021 zijn we gestart met het uitwerken van het concept van MKBshop, daarvoor werkte ik nog bij een ander bedrijf. We zijn 3 weken geleden live gegaan met onze webshop en deze week zijn we gestart met marketing. MKBshop is een webshop gericht op de B2B markt waarbij wij ondernemers en mensen die een zakelijke aankoop willen doen, maar ook ‘de slimme consument’, zoals wij het noemen, goed willen helpen met het doen van hun aankoop. Op termijn willen we daarin nog een stuk verder gaan. Nu stopt het nog bij de verkoop van producten en ons assortiment zal de komende tijd ook nog flink worden uitgebreid, maar we willen echt een toegevoegde waarde worden op het gebied van gemak. Daarnaast willen we gratis evenementen en webinars gaan aanbieden met toffe en bekende sprekers. We hebben voor de komende 5 jaar een duidelijke visie waarin we verschillende diensten willen gaan lanceren, allemaal met het doel om bedrijven echt te gaan ontzorgen.

Op dit moment verkopen we producten die zakelijk gezien gebruikt worden voor de bedrijfsvoering. Van bureaustoelen om te werken op kantoor tot printers en inktpatronen, dus voornamelijk het ondersteunende materiaal. Er komen binnenkort ook laptops, computers en vergelijkbare artikelen in ons assortiment. Daarnaast gaan we bijvoorbeeld ook boxsprings verkopen voor Bed & Breakfast’s en verkopen we corona-gerelateerde producten op het gebied van sanitair en hygiëne zodat mensen veilig thuis en op kantoor kunnen werken. Op dit moment verkopen we meer dan 20.000 producten en dat zal snel worden uitgebreid. Aangezien we het doel hebben om bedrijven te ontzorgen zullen we een zo breed mogelijk assortiment moeten hebben. Het is natuurlijk wel een uitdaging om alles overzichtelijk te houden, er zijn alleen al meer dan 4.000 verschillende printers, als je voor al deze printers inktpatronen wilt kunnen aanbieden is dat een flinke operatie.

De Uitdaging

Voor ik met MKBshop ben gestart had ik een ander bedrijf en dit was redelijk groot. De uitdaging die we daar altijd hadden en nu ook met MKBshop hebben, was dat je de e-mail marketing en automation heel goed wilt inrichten. Het is belangrijk dat de juiste mensen, de juiste e-mails, op de juiste manier, op het juiste moment ontvangen. Je moet voldoende e-mails versturen, maar je wilt niet naar iedereen dezelfde e-mails sturen. Personalisatie is belangrijk omdat je de juiste boodschap wilt overbrengen. Ik zocht daar in eerste instantie een tool voor en toen kwam ik bij Klaviyo uit. Dat voldeed aan alles wat wij willen, ook op het gebied van segmentatie. Vervolgens ben ik op Linkedin gaan kijken en kwam ik Omar tegen, waar ik ooit eerder contact mee heb gehad over conversie optimalisatie, wat we overigens ook straks met Polaris Growth gaan doen. Toen heb ik contact gehad, ook met Ewoud, die ook een echte Klaviyo specialist is, en dat voelde meteen goed.

Wat ik tof vond bij Polaris Growth was dat op de website veel content wordt gedeeld met uitleg over hoe en wat op dit gebied en hoe je er zelf mee aan de slag kan. Dat zei voor mij iets over hoe jullie over jezelf denken en dat jullie waarde en content willen delen met anderen, omdat jullie nog meer weten en kunnen toevoegen dan alleen de basis. Het instellen van een account is bijvoorbeeld niet zo spannend, maar het is wel heel waardevol om dat soort content te delen. Dat doen jullie gratis en dat is niet altijd zo. Dat gaf mij echt het gevoel dat Polaris Growth weet waar ze het over hebben. Er zijn partijen zoals Polaris Growth en die verkopen dit soort informatie, daardoor kreeg ik het gevoel: Als ze dit delen, dan kunnen ze waarschijnlijk nog wel meer, anders deel je het niet. Ik vond dat echt heel tof en daarom kreeg ik ook meteen het gevoel dat het wel goed zou zitten.

Wat ik tof vond bij Polaris Growth was dat op de website veel content wordt gedeeld met uitleg over hoe en wat op dit gebied en hoe je er zelf mee aan de slag kan. Dat zei voor mij iets over hoe jullie over jezelf denken en dat jullie waarde en content willen delen met anderen, omdat jullie nog meer weten en kunnen toevoegen dan alleen de basis.

We zijn nu ongeveer 2 maanden geleden begonnen met de samenwerking. Er zit ook redelijk wat voorbereidend werk in, zoals het bijwerken van databases, segmenteren etcetera. Polaris Growth is begonnen met het inrichten van onze Klaviyo account, het inplannen van alle marketing automation campagnes, het uitwerken van alle flows en review campagnes, dus alle ‘standaard’ dingen. Het is belangrijk dat dit meteen goed opgezet wordt. We begonnen met een sessie en op basis van wat daar uitkwam is Polaris aan de slag gegaan met het schrijven van de content. We hebben daar regelmatig contact over en geef ik mijn input, maar vaak is het gewoon goed.

Onze focus van de samenwerking zal de komende tijd wat meer op het gebied van strategie komen te liggen. Bij onze komende campagnes willen we onze database gaan segmenteren op branche en dan de juiste en relevante informatie en producten tonen aan die bedrijven. Daarnaast zijn we nu een samenwerking voor de lange termijn aan het bespreken, hoe we het strategisch gaan aanpakken en kijken we verder dan e-mails en flows die we bouwen, maar bijvoorbeeld ook naar de website. Hierdoor hopen we zo veel mogelijk uit onze campagnes te halen.

Resultaten volgens onze klant

Omdat we net gestart zijn valt er nog weinig te zeggen over het resultaat in termen van sales. De samenwerking is top en Polaris Growth is heel pro-actief. Alles is duidelijk en er is een goede structuur en aangezien ik zelf wat minder gestructureerd ben zorgt dat voor een goede balans. Ik ben heel erg tevreden, er wordt continu meegedacht en Polaris is soms ook kritisch op wat wij willen en komt met andere ideeën en wat er eventueel beter kan.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw