Case study

Yummy Gums

Migratie naar Klaviyo en conversie-optimalisatie voor vegan vitaminepillen merk
No items found.

Over het merk

Yummy Gums

Yummygums is in 2017 gestart en ik (Frank van Driel) ben daar sinds het begin bij betrokken. De oprichters waren sporters waarvan het slikken van vitaminepillen hen op een gegeven moment ging tegenstaan. Hun doel was om vitaminepillen beschikbaar te maken die makkelijk te slikken en lekker zijn. Daarnaast zijn onze pillen vegan, vrij van kunstmatige toevoegingen en geproduceerd met kwaliteits ingrediënten. Op die manier is het nemen van een pil een snoepmomentje in plaats van iets dat vervelend is.

In de VS waren er al een paar organisaties die vitaminepillen met een lekkere smaak verkochten maar in Europa bestond dat nog niet. Yummygums is gericht om het probleem van ongeopende of halfvolle vitaminepotjes in het keukenkastje op te lossen. We richten ons met name op vrouwen, omdat die vaak voor het hele gezin vitaminepillen kopen, maar onze vitamines zijn voor jong en oud, man en vrouw.

Op dit moment hebben we een team van 6 man en verkopen we al internationaal in verschillende landen. We hebben onlangs funding opgehaald om internationaal sneller te gaan schalen. Daarnaast zijn we continu bezig om ons assortiment uit te breiden en bekijken we ook mogelijkheden om andere productcategorieën toe te voegen.

De Uitdaging

Het eerste jaar lag de focus bij het vinden van product-market fit. We gingen bijvoorbeeld beurzen af om te kijken wat mensen lekker vinden. Daarnaast hebben we bij honderden kappers samples neergelegd, omdat één van onze producten goed is voor het haar. Dat werkte goed op twee manieren. Enerzijds creëerde dat een groter klantvertrouwen in het merk en anderzijds nam de verkoop toe.

De samenwerking met Polaris Growth kwam voort uit ons doel om de conversie te verbeteren. We hebben daarnaast op dit moment niet de capaciteit voor een deep dive in onze klanten(data). Ook werkten we met Mailchimp, maar dat beviel ons niet goed, dus wilden we switchen naar Klaviyo. We hebben Polaris Growth ingeschakeld om de migratie van Mailchimp naar Klaviyo uit te voeren, Klaviyo optimaal in te richten, de flows te bouwen en voor CRO (conversie optimalisatie) van de website.

Het is duidelijk dat Polaris Growth over de juiste kennis beschikt en de capaciteiten heeft om die kennis toe te passen en uit te voeren.

In november zijn we begonnen met onze samenwerking waar de eerste focus lag bij het migreren van Mailchimp naar Klaviyo en het migreren en opzetten van een aantal flows. Voor de flows zijn ze begonnen bij het opnieuw ontwikkelen van de welcome flow. Daarnaast zijn er een aantal andere flows over- en opgezet en heeft Ewoud (Partner Polaris) ons op het gebied van strategie geholpen.

Voor ons is Polaris Growth eigenlijk een interim-werknemer die ons helpt en de dingen op de juiste manier inricht, tot het moment aanbreekt dat we het zelf kunnen gaan doen.

Resultaten volgens onze klant

Ik ben zeer tevreden over de efficiëntie van het werk. Dat vind ik echt geslaagd. Het is duidelijk dat Polaris Growth over de juiste kennis beschikt en de capaciteiten heeft om die kennis toe te passen en uit te voeren. Daarnaast ben ik erg tevreden over de snelheid waarmee wordt geschakeld, dit zorgt ervoor dat we snel vooruitgang hebben kunnen boeken.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw