Interview met Martijn Wijsmuller van e-commerce agency Ask Phill

Interviews
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Martijn Wijsmuller. Als commercieel directeur van Ask Phill hou ik me bezig met het commerciële aspect.

Ask Phill is een agency dat zich focust op e-commerce en met name op het Shopify platform. We helpen klanten bij het bouwen en verder optimaliseren van de webshop. De USP van Ask Phill is dat we headless e-commerce platforms bouwen. Dat doen we voor fashion, lifestyle en beauty-merken die hun D2C kanaal willen opzetten of optimaliseren.

Wat zijn de groei-doelstellingen voor 2020?

Onze doelstellingen zijn dit jaar te verdubbelen in omzet en team. Dat is ons sinds de start van ons bedrijf in 2016 gelukt en die multiplier willen we volhouden.

Een tweede doelstelling is om onze service uit te breiden. We willen ook e-commerce strategie aanbieden.Voorheen leverden we een website af en nu willen we intensiever kijken hoe het met het platform gaat en hoe we dat beter kunnen maken. Zo bouwen de relatie met onze klanten uit en kunnen we samen groeien.

Waar zijn je grootste uitdagingen bij groei?

We groeien zonder investeerders. Cashflow is dan een uitdaging als je hard groeit en je team uitbouwt. Het gaat erom de balans te vinden tussen nieuwe projecten binnenhalen en nieuwe medewerkers aan te nemen. 

Soms heb je te veel projecten en te weinig mensen. Dan is druk op het team te hoog. We moeten de kwaliteit natuurlijk wel waarborgen. Op basis van beschikbaarheid van het team kijken we welke projecten binnenkomen. We hebben genoeg ervaring dat we weten hoe we moeten schuiven met projecten om toch de deadline te halen. Een ander manier om dat te borgen is dat we met goede developers werken.

Kun je iets vertellen over hoe je funnels opgebouwd zijn? Of hoe je marketing is ingericht?

Voor Ask Phill hebben we drie belangrijke marketingkanalen.

De eerste is het Shopify platform zelf. We krijgen uit het Shopify netwerk leads binnen. Dat is echt gericht op het e-commerce platform dat we bouwen op basis van Shopify.

Een tweede marketingkanaal is de zichtbaarheid die we hebben, omdat we een aantal awards hebben gewonnen. We hebben recent meerdere prijzen gewonnen van belangrijke design platforms: Awwwards en FWA. Daar krijgen we leads op binnen, omdat mensen ons zo weten te vinden.

Het derde marketingkanaal is mond-tot-mondreclame. Onze bestaande klanten vertellen andere mensen over onze projecten. Daar krijgen we dus via-via ook best wat op binnen.

Als laatste is LinkedIn belangrijk. Op LinkedIn delen we onze kennis en artikelen over headless e-commerce. 

Headless commerce is best niche en mensen willen weten of dat interessant kan zijn voor hun webwinkel. Als iemand daar op Google zoekt, dan staan we bovenaan. Daar komen leads uit.

We hebben geen standaard funnel uitgewerkt voor Ask Phill. Op de website staat een Typeform dat mensen invullen. Zo kunnen we filteren op de grootte van een klant. We sturen direct een prijsindicatie op. Op die manier weet iemand meteen wat een webshop ongeveer kost bij ons. Kleinere partijen worden daarmee ook gefilterd als ze het niet kunnen betalen. Op basis daarvan gaan we het gesprek aan met partijen die bij ons passen.

Merk je dat bestaande kanalen verzadigd raken? Zie je kansen voor nieuwe marketingkanalen?

De kosten van Facebook advertenties zien we stijgen bij onze klanten. Webwinkels zijn op zoek naar nieuwe kanalen. Ik heb nog geen duidelijke shift gezien naar nieuwe marketing platforms. 

Wat me wel opvalt is dat meer webwinkels offline campagnes doen. Je kunt denken aan insteek-flyers bij andere bedrijven of abri-campagnes door de stad heen. Dat is een test om te zien of dat een goedkopere manier is om traffic in te kopen.

Welke nieuwe trends zie je en wil je iets mee gaan doen? Of Waar liggen de kansen voor e-commerce in 2020?

De eerste trend is user generated content. Dat werkt goed.

Een klant van Ask Phill geeft daar op een creatieve manier uiting aan. Als een consument in zijn webwinkel iets koopt, dan betaalt hij klanten €50 cash als ze een video testimonial of unboxing video willen opnemen. De video mag hij gebruiken als advertentie of op de website. Zo maakt hij goedkoop video’s én is het authentiek, want user generated content.

Ik vond dat een slim idee, want je ziet dat nog niet veel. Het is veel goedkoper dan een professionele video laten maken.

Een tweede trend is headless e-commerce. De merken waar wij voor werken willen een gave online ervaring neer zetten. We bouwen een digitaal flagship store. Dat kun je doen met 3d modellen, hoge kwaliteit foto’s en video’s. 

Het nadeel is dat de ‘normale’ website dan trager wordt. Headless e-commerce is daar de oplossing voor. Het ziet er fantastisch uit en je hoeft niet in te leveren op technisch vlak.

Een tweede voordeel van headless e-commerce is dat je zelf modulair je tools kunt kiezen. Zo gebruiken wij Shopify voor het e-commerce gedeelte, omdat we dat het beste systeem vinden. Maar het contentmanagement-systeem dat we gebruiken heet Contentful. De content-pagina’s maken we dus in een ander systeem aan dan Shopify.

Voor zoekfunctionaliteit gebruiken we Algolia, omdat dat ook weer de beste tool is.

We kiezen voor het beste van iedere tool en zo stellen we zelf in onderdelen een webwinkel systeem samen. Het mooie is dat deze onderdelen allemaal in de cloud draaien, dus je hoeft geen server te hebben.

Hoe ga je om met concurrentie?

Als je een sterk merk hebt, dan heb je eigenlijk geen concurrentie. 

Klanten kopen producten direct bij jou om het merk. 

Als je een minder sterk merk hebt en je concurreert alleen op prijs, dan is het een race naar de bottom. Je houdt dan geen marge over. Dat is ook het nadeel van Amazon en Bol. Op een dergelijk platform kun je alleen winnen als je de grootste bent, met grootste marketingbudget en de laagste prijs. We raden onze merken af om op Bol.com of Amazon te adverteren. Je gaat dan concurreren op prijs en dat ga je niet winnen van deze grote spelers.

Als je wel een sterk merk hebt dat mensen vet vinden, kun je daar een experience omheen bouwen. De prijs kan dan zo hoog zijn als je zelf wilt (binnen redelijkheid natuurlijk). Mensen blijven bij je kopen, juist door het sterke merk. 

Ook bij sterke merken hou je enigszins concurrentie, zoals Nike en Adidas. Een consument kan haar geld immers maar één keer uitgeven.

Hoe groot is je team en hoe stuur je je team aan?

Paul en ik zijn de founders en ondertussen zijn we met 17 man.

Onze structuur is bepaald door projecten. We hebben 2 project managers. Daaronder zitten per project team de developers. Afhankelijk van het project wordt dat aangepast. 

Wat moet er gebeuren en dan werken we in wekelijkse sprints. We weten dan wat er gebeurt en waar mensen vastlopen. Zo kunnen we het team helpen om een stap verder te komen.

Alle kantoren zijn dicht, omdat het nu corona-crisis is. Iedereen werkt nu natuurlijk remote. Het is soms lastig om communicatie op gang te houden. Je weet dan niet of iemand vastloopt of niet achter de laptop zit. Normaal kun je elkaar in een ruimte zien en elkaar helpen als het nodig is.

Wij gebruiken Slack en we hebben per project een Slack channel waar alle informatie instaat. De dagelijkse communicatie staat daar dan in. Zo verdwijnt informatie niet. Daarnaast staat alles in Asana. Dat weet iedereen wat er moet gebeuren en waar alles staat. Het is een goede projectmanagement tool.

Wat voor tools gebruik je?

Naast Asana en Slack, gebruiken we Harvest voor time tracking. Het integreert goed met Asana.

Harvest gebruiken we om onze uren in bij te houden. Vaak geven we een inschatting hoe lang iets duurt en dan houden we bij hoe lang dat daadwerkelijk duurt. Zo worden we beter in planning.

Daarnaast gebruiken we Builtwith.com om de tech stack van websites te bekijken. Als je daar een website invult, dan zie je welke tools er gebruikt worden.

In hoeverre maak je gebruik van data?

Voor onze organisatie zelf gebruiken niet heel veel data. Voor onze klanten juist heel veel. Als we een website optimaliseren voor een klant, dan doen we dat altijd op basis van data, zoals Google Analytics en webwinkel-data. 

Wil je verder nog iets toevoegen?

Naast dat we een agency zijn, hebben we ook een venture tak. We hebben geparticipeerd in Cycle Care, Parfumado en Gaia Gaia .

We investeren onze kennis, tijd en bedragen tot 50k. We investeren met name in bedrijven in de seed investment fase zitten. Ondernemers met een goed plan en nog geen volledig platform.

Als we participeren, dan bouwen wij mee om door te groeien naar de volgende fase en zorgen dat het bedrijf klaar is om te schalen. Wij brengen design kennis, online marketing strategie en ons hele netwerk van partners mee.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op