Hoe integreer je Gorgias met Klaviyo?

15/6/2023

Klaviyo
Geplaatst op:
15
June
,
2023
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Je leert hoe je kunt integreren met de Gorgias Helpdesk, zodat je support ticket activities synchroniseert met Klaviyo en SMS-berichten beantwoordt vanuit Gorgias. Wanneer je integreert met Gorgias, synchroniseren de metrics voor Opened Ticket, Resolved Ticket en Completed Survey voor alle ticket activiteiten met Klaviyo. Bovendien kun je ervoor kiezen om SMS-gesprekken te synchroniseren en SMS-antwoorden te beheren vanuit Gorgias.

Voordat je begint

De SMS-integratie werkt alleen voor:

 • Ontvangers in de VS of Canada
 • Ontvangers in het VK die gebruikmaken van een long code of short code
 • Ontvangers in Australië die gebruikmaken van een long code

Als je van plan bent om Gorgias te gebruiken voor SMS-berichten, moet je eerder SMS hebben ingesteld in Klaviyo. Als je dit nog niet hebt gedaan, volg dan deze stappen:

 1. Klik op je accountnaam linksonder en selecteer Settings > SMS.
 2. Klik op Set up SMS for free.

 • Zorg ervoor dat je Klaviyo’s best practices voor two-way messaging hebt doorgenomen, inclusief de instellingen voor je auto-responder setup.
 • Zorg er ook voor dat je custom subscribe keywords instelt voor elke gevraagde reactie van klanten, om automatic replies in te stellen en deze klanten aan specifieke lijsten toe te voegen. Custom subscribe keywords die door klanten worden verzonden, zullen geen aanleiding geven tot het aanmaken van een ticket in Gorgias.

Integreer met Gorgias

Volg de onderstaande stappen om Gorgias te integreren met Klaviyo:

 1. Log in op je Klaviyo-account.
 2. Ga linksonder naar je accountnaam en klik vervolgens op Integrations.
 3. Selecteer Alle integration en zoek naar Gorgias.
 1. Klik op Add Integration.
 2. Klik op Integrate with Gorgias om de integratie te starten.
 3. Voer de Helpdesk URL in het veld Gorgias Helpdesk URL in. Dit zal alle Gorgias-activiteit synchroniseren. Bijvoorbeeld, als je één Gorgias-account gebruikt om meerdere regionale sites (en meerdere Klaviyo-accounts) te beheren, zullen alle Gorgias-activiteiten worden gesynchroniseerd met het Klaviyo-account waar je de integratie hebt ingesteld.
 1. Als je geen gebruik wilt maken van de SMS-helpdesk functionality in de integratie, vink dan het vakje Sync SMS Conversations uit.
 2. Klik op Connect to Gorgias om een nieuw browsertabblad te openen.
 3. Voer in het nieuwe tabblad je Gorgias-gebruikersnaam en wachtwoord in.
 4. Klik op Login.
 1. Selecteer All resources uit de dropdown en klik op Authorize.
 2. In het volgende venster controleer je de naam en ID van je Klaviyo-account. Als ze niet juist zijn, controleer dan of je:
 1. het juiste Gorgias-domein hebt ingevoerd
 2. bent ingelogd met het juiste Gorgias-account (als je er meerdere hebt)
 3. verbonden bent met het juiste Klaviyo-account voor jouw merk.
 1. Klik op Confirm als de values juist zijn.
 2. Klik op Connect met Gorgias om de integratie tussen Gorgias en Klaviyo af te ronden.

Als de integratie succesvol is, wordt er een venster weergegeven waarin wordt bevestigd dat je Gorgias-account is verbonden met Klaviyo.

Als je gaat naar Go Back to Klaviyo, kun je het volgende zien in de Gorgias integration settings binnen Klaviyo:

 • Gorgias Helpdesk URL
 • External ID: dit wordt ingesteld in Gorgias en gesynchroniseerd met Klaviyo
 • Sync SMS conversations = True

Het resultaat

Je hebt nu de Gorgias-integratie van Klaviyo ingesteld. Lees verder om meer te weten te komen over welke metrics worden gesynchroniseerd tussen Gorgias en Klaviyo en hoe de integratie werkt.

Gesynchroniseerde metrics tussen Gorgias en Klaviyo

De volgende metrics worden in realtime gesynchroniseerd van Gorgias naar Klaviyo. De metrics verschijnen op de profielpagina van een individu en kunnen worden gebruikt in segmenten en flows.

 • Opened Ticket
 • Resolved Ticket
 • Reactie op tevredenheidsonderzoek (bijv. Completed Survey)

Elke metric wordt gekoppeld aan een bijbehorend profiel. Als een profiel niet bestaat, wordt er een aangemaakt in Klaviyo.

Als je in een specifiek profiel bent en de activiteit voor een metric bekijkt, kun je informatie zien zoals:

 • Aan wie het ticket was toegewezen
 • Ticket-ID en URL
 • Channel (SMS of e-mail)
 • Berichtinhoud

Hoe de Gorgias SMS-integratie werkt

Nadat de integratie is ingesteld, zal Klaviyo automatisch een ticket aanmaken in Gorgias wanneer:

 • Een SMS-abonnee een bericht stuurt naar een telefoonnummer dat is gekoppeld aan jouw account.
 • Het tekstbericht geen trefwoord bevat (bijvoorbeeld een van de ‘subscribe words’ die vermeld staan op jouw SMS Settings page in Klaviyo). De twee uitzonderingen hiervan zijn HELP en INFO, die beide een ticket aanmaken.

SMS-berichten vanaf branded sender ID's (ook wel alphanumeric sender ID's genoemd) worden niet weergegeven, omdat deze nummers geen inkomende berichten kunnen ontvangen. Branded senders ID's zijn een van de beschikbare nummertypes voor verzending in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Klanten in het Verenigd Koninkrijk met korte of lange codes, en klanten in Australië met lange codes, kunnen gebruikmaken van two-way messaging.

Eventuele daaropvolgende berichten worden automatisch aan het ticket toegevoegd.

Reacties vanuit Gorgias zullen ook zichtbaar zijn in Klaviyo, maar reacties die worden verzonden via het tabblad Klaviyo Conversations zullen niet in Gorgias worden weergegeven. Om deze reden raden we aan om alleen vanaf één platform te reageren op klanten. Bovendien zullen berichten die worden verzonden via flows, campagnes en automatische reacties in Klaviyo niet in Gorgias verschijnen.

Reacties vanuit Gorgias worden verzonden via hetzelfde kanaal als het laatste inkomende bericht, en worden verstuurd via een telefoonnummer dat is gekoppeld aan jouw Klaviyo-account. Als een abonnee jou een sms stuurt, zal het antwoord een sms zijn die wordt verstuurd via het gratis telefoonnummer of de korte code in jouw account.

Berichten vanuit Gorgias worden meegerekend in jouw SMS-billing, net zoals elk ander bericht.

Let op: als je meerdere merken beheert in Gorgias, worden al jouw Gorgias-metrics gesynchroniseerd met Klaviyo.

Wanneer de integratie synchroniseert

De integratie synchroniseert in realtime. Zodra een SMS-abonnee jou een bericht stuurt, zal dat bericht in Gorgias verschijnen.

Let op: er is geen historische synchronisatie. SMS-gesprekken zullen niet verschijnen in Gorgias als een abonnee jou een bericht heeft gestuurd voordat je deze integratie hebt ingesteld. Alle volgende berichten zullen echter wel synchroniseren. Als een abonnee jou eenmaal een bericht heeft gestuurd voordat je de integratie hebt ingeschakeld en nogmaals nadat je deze hebt ingesteld, zal het bericht dat binnenkomt nadat je de integratie hebt ingesteld in Gorgias worden weergegeven, maar het bericht dat ervoor is verzonden niet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je aan de slag gaat met Gorgias? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op