Hoe bewerk je de “Bevestig jouw aanmelding” e-mail?

9/2/2023

Klaviyo flows
Geplaatst op:
09
February
,
2023
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Een klant schrijft zich in voor jouw nieuwsbrief: yes! Dat is een klein overwinningsdansje waard, want je e-maillijst is gegroeid. Zodra je klanten zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief, moeten ze hun aanmelding bevestigen. Daarom stuur je via Klaviyo een e-mail met een link waarmee de klant instemt met de aanmelding. Maar wat als deze gegenereerde e-mail niet helemaal naar jouw smaak is? Hoe verander je de e-mail? Dat leggen we graag uit.

Het probleem en de oplossing

Probleem
Wanneer klanten zich aanmelden voor jouw nieuwsbrief krijgen ze een geautomatiseerde e-mail met de titel: “Bevestig jouw aanmelding”. Je bent niet tevreden met deze e-mail en wilt de tekst aanpassen. Alleen lukt het niet om aanpassingen te maken. Wat moet je doen?

Oplossing
Met onderstaand stappenplan maak je binnen no-time aanpassingen aan de “Bevestig jouw aanmelding” e-mail.

  • Ga naar lijsten & segmenten;
  • Kies hier voor “nieuwsbrief”;
  • Ga vervolgens naar “abonneren & voorkeur pagina’s”;
  • Klik op “e-mail bevestiging”.

Hier pas je vervolgens gemakkelijk de mail aan.

Meer informatie over de bevestigingsmail

Deze e-mail ter bevestiging van een aanmelding pas je dus aan onder het kopje “e-mail bevestiging” bij de ”abboneren & voorkeuren” pagina. Hier vind je de template om de dubbel opt-in bevestigingsmail aan te passen die gebruikers krijgen als zij zich aanmelden voor een nieuwsbrief. Aangezien deze automatische e-mail als doel heeft toestemming te vergaren, is het aanpassen van deze mail maar beperkt mogelijk.

Als je de dubbel opt-in bevestigingsmail volledig wilt uitschakelen, kan dit. Je doet dit door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Klik op de te bewerken lijst;
  2. Selecteer ”instellingen”;
  3. Vink het vakje naast “enkele opt-in” aan;
  4. Klik op ”update lijst instellingen”

Wij raden aan om dubbele opt-ins te gebruiken, omdat dit misbruik voorkomt. Door een extra stap toe te voegen aan het aanmeldproces, is de kans op ongeldige en onjuiste e-mailadressen kleiner.

Onderwerpregel bevestigingsmail:

Helaas kun je de onderwerpregel van de bevestigingsmail niet aanpassen. Ook de tekst “Ja, ik wil abonneren” in de bevestigingsknop kun je niet veranderen. Dit komt doordat deze e-mail volledig gericht is op het vragen van toestemming aan de klant. Het is dus noodzakelijk om zo expliciet mogelijk te vermelden waar een gebruiker voor ‘tekent’. Dit leidt ertoe dat de opties voor aanpassingen erg beperkt zijn. Maar de e-mail is op deze manier wel duidelijk voor de klant.

Wat kan je wel aanpassen?

Ben je nog niet helemaal tevreden met de bevestigingsmail? Wil je de mail meer in lijn met de huisstijl van je merk? Dan is het slim om de kleur van de “bevestigingsknop” aan te passen. Dit doe je gemakkelijk door naar “formulieren” te gaan. Vervolgens klik je op “knoppen” en dan op “achtergrond”. Hier voer je de kleurcode in voor de achtergrond. Zo komt de e-mail meer overeen met de uitstraling van jouw merk.

Wil je meer weten over het aanpassen van de bevestigingsmail? Kijk dan hier.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op