Klaviyo data mogelijkheden

Starten met Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Overzicht

Wanneer je een applicatie van derden integreert met Klaviyo, wisselen de twee platformen informatie uit. De meeste data uitwisseling met Klaviyo is eenrichtingsverkeer; gegevens worden getrokken naar je Klaviyo account zodat je binnen Klaviyo een breed scala aan klantgegevens kunt gebruiken. In dit artikel geven we een kort overzicht van welke soorten data worden uitgewisseld tussen Klaviyo en externe apps, en waar die data te vinden is in jouw Klaviyo account. 

Typen data

Klaviyo synchroniseert verschillende soorten data met externe toepassingen:

 1. Event Data
  Events kunnen worden waargenomen in de tijdlijn van een klant telkens wanneer deze een bepaalde actie onderneemt. Binnen een Klaviyo account wordt elk type event een metric genoemd. Active on site, Placed Order en Fulfilled Order zijn bijvoorbeeld allemaal event metrics die worden gesynchroniseerd met Klaviyo. Er kunnen meerdere gevallen van event data voor één contactpersoon zijn, zolang ze de bijbehorende actie meer dan eens ondernemen. Als een klant bijvoorbeeld meerdere bestellingen op je website plaatst, worden er verschillende Placed Order metrics op hun tijdlijn weergegeven.  
 2. Profielgegevens (Profile Data)
  Profile data beschrijft een aspect van de identiteit van een contactpersoon. Profile data bestaat ​​uit Klaviyo-eigenschappen en aangepaste eigenschappen. Klaviyo-eigenschappen worden native bijgehouden in Klaviyo (wat betekent dat er geen extra software voor nodig is om dit te tracken) en bevatten kenmerken zoals First Active, Last Active, Source, First Name en Last Name. Custom Properties zijn aanvullende profielgegevens die vaak specifiek zijn voor jouw bedrijf. Je hebt de mogelijkheid om je eigen custom properties binnen Klaviyo te maken, zoals geslacht, geboortedatum of productvoorkeur. Custom properties kunnen ook worden opgehaald via een app-integratie van derden. Je kunt bijvoorbeeld recensies, beoordelingen of andere informatie importeren die niet native wordt bijgehouden in Klaviyo via een app-integratie van derden.
 3. Catalogusgegevens (Catalog Data)
  Catalogusgegevens beschrijven items die in jouw productcatalogus zijn gevonden. Deze gegevens worden regelmatig gewijzigd op je e-commerce platform wanneer je producten toevoegt aan of verwijdert uit je winkel. Voorbeelden van catalogusgegevens zijn varianten zoals kleur en maat. Binnen Klaviyo worden catalogusgegevens opgehaald en gebruikt om productfeeds, campagnes en flow-e-mails te vullen.

Waar kan ik Event Data bekijken?

Event data verschijnt op verschillende plaatsen in Klaviyo. Je kunt event data vinden die aan een klant is gekoppeld in hun profiel. Aangezien deze data kan worden gebruikt om gerichte segmenten samen te stellen en flows te filteren, vind je event metrics vermeld als opties in de segment builder en flow builder.  

Event tijdlijn binnen een profiel

Je kunt een tijdlijn bekijken van events die aan een klant zijn gekoppeld in haar/zijn profiel. Navigeer in je Klaviyo account naar het Profiles tabblad en selecteer een klantprofiel.

Standaard is de events filter ingesteld op All Metrics. Je kunt deze metric wijzigen door een andere optie in de dropdown te selecteren.

 

2019-07-24_11-28-33.gif

Metrics snapshot binnen een profiel

Elk profiel heeft een METRICS snapshot aan de rechterkant. Je kunt aanpassen welke metrics je in deze sectie ziet door op Edit te klikken en te selecteren welke metrics worden weergegeven.

2019-08-01_11-33-51.png

Je kunt ervoor kiezen om alle events die je klant heeft meegemaakt in deze sectie weer te geven.  

In dit gedeelte wordt zowel de activiteit van de afgelopen 30 dagen als ‘all-time’ gekwantificeerd. Elk van je contacten heeft een Metrics Snapshot aan de rechterkant van hun profiel.

Duik dieper in Event Data   

Events kunnen worden gekoppeld aan aanvullende, gerelateerde data, metadata genaamd. Metadata verschillen per event type. Sommige events zijn eenvoudiger en zijn niet gekoppeld aan metadata, zoals Received Email. Complexere events worden vaak geassocieerd met metadata. Een Placed Order event wordt bijvoorbeeld geassocieerd met details over het gekochte artikel, zoals prijs, stijl, hoeveelheid en of er een korting is toegepast.

Binnen de event tijdlijn van een klant kan data die aan een event is gekoppeld op twee plaatsen worden bekeken:

 • Event Details
  Klik op Details onder het event. Niet elk event bevat metadata, maar als er metadata aan een event is gekoppeld, kan deze worden bekeken door op Details onder het event te klikken. Een event op de tijdlijn van een klant wordt ook wel een activiteit genoemd.


2019-08-01_12-11-59.png

Dit Placed Order event bevat metadata met betrekking tot Item, Quantity, Discounts, etc…


2019-08-01_12-02-50.png

Alle metagegevens die in deze sectie worden vermeld, kunnen worden gebruikt in de segment builder en de flow builder.

 • Event Timestamp

  Klik op de timestamp rechts van een event om een Activity Details venster te openen.


2019-08-01_12-11-59.pngActivity Details bevat een lijst met alle metagegevens die aan het event zijn gekoppeld. Kenmerken op het hoogste niveau, zoals Collecties, Kortingscodes en Artikelen, kunnen worden samengevouwen en uitgevouwen om nog meer gedetailleerde informatie weer te geven.


2019-08-01_12-39-56.pngAlle data die wordt vermeld in Activity Details, met uitzondering van data die wordt vermeld in de extra sectie, kan worden gebruikt in de segment builder.

Alle data die wordt vermeld in Activity Details, inclusief data die wordt vermeld in de extra sectie, kan worden gebruikt in de flow builder. Data die in de extra sectie wordt vermeld, kan worden gebruikt om flow e-mail templates te vullen.
Het extra gedeelte kan bijvoorbeeld afbeeldingen of prijzen van artikelen bevatten. Gebruik deze data om je abandoned cart e-mails te vullen met afbeeldingen en prijzen van items die jouw klanten hebben achtergelaten.

Hyper-personaliseer de ervaring van je klant door de zeer gedetailleerde data te gebruiken die beschikbaar zijn in je Klaviyo-account. Krijg een voorproefje van hoe gedetailleerd dit is door in te loggen in je Klaviyo account en een voorbeeld van de event data van je klanten te bekijken. Elk event detail kan worden gebruikt om de reis van je klant te personaliseren door middel van gedetailleerde segmentering en gepersonaliseerde flows.

 

Events vermeld op het Metrics tabblad

Het tabblad Metrics bevat een lijst met alle events die worden bijgehouden in je Klaviyo account. Metrics bevatten events die worden bijgehouden door Klaviyo, evenals events die worden gesynchroniseerd via apps van derden. Elke metric heeft een bijbehorend pictogram dat aangeeft waar de metric vandaan komt. Metrics afkomstig van Klaviyo zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan een Klaviyo-pictogram, metrics afkomstig uit de API zijn gekoppeld aan een tandwielpictogram en metrics afkomstig van Shopify zijn gekoppeld aan een Shopify-pictogram.

mceclip2.png

Soms is aan events aanvullende data gekoppeld. Deze aanvullende details worden soms metadata, attributen of variabelen genoemd.

Event opties binnen Targeted Segments

Event data kan worden gebruikt om een ​​segment te definiëren. Nadat je een segment hebt gemaakt, kan je een definitie kiezen op basis van een metric die beschrijft wat een klant wel of niet heeft gedaan. Je kan vervolgens een metric kiezen uit een lijst met alle metrics die beschikbaar zijn in je Klaviyo account.

 

2019-07-17_09-42-18-1-1.gif

In dit voorbeeld zijn de beschikbare metrics Klaviyo metrics, API metrics, Typeform metrics en Shopify metrics. Ga voor een volledige lijst met beschikbare metrics naar het gedeelte Metrics in je Klaviyo account.

Event opties binnen een Flow Filter

Flows kunnen worden gefilterd op basis van een event. Wanneer je een flow filter instelt, kan je een event metric kiezen als onderdeel van de filter definitie. Klanten die bijvoorbeeld een abandoned cart flow in gaan, kunnen uit de flow worden gefilterd wanneer ze een bestelling plaatsen.

2019-07-17_10-39-57.gif

In deze abandoned cart flow wordt de Placed Order metric gekozen uit alle beschikbare statistieken. Merk op dat het Placed Order event een Shopify metric is, die werd gesynchroniseerd met Klaviyo toen de klant een bestelling plaatste in de Shopify store.

Er kan ook naar event metrics worden verwezen in een flow e-mail door template tags in te voegen. Template tags halen event data naar een e-mail. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding en prijs van een artikel opnemen in een abandoned cart e-mail. Meer informatie over het gebruik van template tags en syntax van variabelen.

Waar bekijk je Profile Data

Profielgegevens en aangepaste profielgegevens kunnen worden bekeken op de profielpagina's van je contacten. Je kunt ook segmenten en flows bouwen op basis van profiel attributen.

Profielgegevens vermeld in een Contact Record

De CONTACTS sectie en de INFORMATION sectie bevatten beide profielgegevens. Navigeer vanuit je Klaviyo account naar het tabblad Profiles en klik op een contactpersoon.

De sectie INFORMATION bevat Klaviyo-eigenschappen en aangepaste gegevens.

2019-08-01_14-27-17.gif

We noemen elk stukje data in het INFORMATION gedeelte een 'Klaviyo property'. We noemen elk stukje data in de Custom Properties sectie een ‘custom property’.

2019-07-17_11-49-54.png

Je kunt custom properties toevoegen aan het profiel van een contactpersoon. Ga naar het artikel over het toevoegen van klanteigenschappen aan een contactprofiel voor meer informatie.

Hyper-personaliseer de ervaring van je klant door de zeer gedetailleerde gegevens te gebruiken die beschikbaar zijn in je Klaviyo account. Krijg een voorproefje van hoe gedetailleerd dit is door in te loggen in je Klaviyo account en een voorbeeld van je klantgegevens te bekijken. Elk profile attribute kan worden gebruikt om de reis van elke klant te personaliseren door middel van gedetailleerde segmentering en gepersonaliseerde flows.

Profielgegevens binnen Segment Definities

Je kunt profile attributes gebruiken om gerichte segmenten samen te stellen. Regio en geslacht zijn bijvoorbeeld typen profielgegevens die kunnen worden gebruikt om een ​​segment van je klanten te definiëren. Als je in het voorjaar een promotie-evenement organiseert in het centrum van Amsterdam, kan je een segment van vrouwelijke contacten opbouwen die binnen een straal van 10km rond de postcode 1012 wonen.

2019-07-17_15-22-06.gif

Merk op dat de voorwaarden “Properties about someone” en "Someone’s proximity to a location" beide verwijzen naar een selectie van profile data velden.

Profielgegevens in Flow Filters

Je kunt profielgegevens in flow filters ophalen om te bepalen welke klanten in een flow moeten blijven. Flows kunnen ook worden geactiveerd door een datum eigenschap. Klaviyo's voorgebouwde birthday flow verwijst bijvoorbeeld naar een datumveld dat elk jaar voorkomt.

2019-07-17_16-00-22.gif

Ga naar het artikel over door datum eigenschap geactiveerde flow voor meer informatie.

Waar kan je catalogusgegevens bekijken 

Catalogusgegevens bevatten informatie met betrekking tot je productcatalogus, zoals foto's, beschrijvingen en voorraadinformatie. Je kan catalogusgegevens in je campagne en flow e-mails invoegen door een product block aan je e-mail templates toe te voegen. Er zijn verschillende manieren om catalogus items aan je product block toe te voegen. Statische catalogus items en dynamische product feeds kunnen aan een product block worden toegevoegd. Dynamische productfeeds halen catalogus items op op basis van een algoritme, zodat je ervoor kunt kiezen trending items, best verkochte items of een verzameling items weer te geven op basis van het gedrag van een klant.

Je kunt leren hoe je een product block invoegt of deze handleiding met product feeds en aanbevelingen bekijken.

Catalogusgegevens in Campagne E-mails

Producten kunnen prominent worden weergegeven in je campagne-e-mails. Je kunt bijvoorbeeld productafbeeldingen, productnamen en productprijzen uit je productcatalogus opnemen in je nieuwe product lanceringscampagne.

2019-07-22_10-52-13.png

De afbeeldingen in deze campagne e-mail zijn ingevoegd als onderdeel van een product block en handmatig geselecteerd uit een productcatalogus.

Product Feeds in Flow E-mails

Productfeeds halen catalogusgegevens op, zodat deze dynamisch kunnen worden weergegeven in een e-mail naar  een klant. Je wilt bijvoorbeeld een product feed van aanbevolen artikelen opnemen in een customer winback flow.

2019-07-18_10-01-53.gif

Dit is de tweede e-mail binnen een winback flow, waarin een productfeed is opgezet om trending items weer te geven.

Meer informatie over hoe gegevens worden gesynchroniseerd tussen Klaviyo en apps.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op