Creëer gepersonaliseerde productfeeds in de e-mailtemplate-editor

1/8/2023

Klaviyo
Geplaatst op:
01
August
,
2023
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Creëer dynamische productfeeds rechtstreeks in de e-mailtemplate-editor

Vorig jaar september kondigde Klaviyo een volledig herontwerp aan van hun gepersonaliseerde productaanbevelingen, inclusief op rule-based aanbevelingen. Deze belangrijke update stelt je in staat om de klantervaring te verbeteren door e-mails persoonlijker te maken, conversies te verhogen met gepersonaliseerde aanbevelingen en een beter inzicht te krijgen in welke items aan je klanten worden getoond.

Vandaag maken we het eenvoudig om gepersonaliseerde productaanbevelingen in te sluiten door je in staat te stellen dynamische productfeeds te ontdekken en te creëren rechtstreeks in de e-mailtemplate-editor.

Waarom deze feature?

Er was voorheen geen efficiënte manier om dynamische productaanbevelingen toe te voegen. Personalisatie is van cruciaal belang om concurrerend te blijven in de hedendaagse consumentenwereld. Meer dan 78% van de consumenten wil digitale, cross-channel versies van persoonlijke ervaringen, en 91% is eerder geneigd om te winkelen bij merken die hen herkennen, onthouden en relevante aanbiedingen bieden. Daarom is 1-op-1 personalisatie absoluut essentieel. Maar het is niet zo eenvoudig - 63% van de digitale marketeers zegt moeite te hebben met het leveren van personalisatie. Er is behoefte aan grotere automatisering op schaal en meer machine learning- en AI-tools.

Klaviyo biedt een streamlined manier om gepersonaliseerde producten op grote schaal aan te bevelen via dynamic productfeeds. Tot nu toe was deze functie exclusief beschikbaar in de productfeed-editor, waar je eerst een feed moest maken voordat je deze als productblok aan een e-mailtemplate kon toevoegen.

Één plek om productfeeds toe te voegen, te maken en te bekijken.

Nu kun je dynamic productfeed data binnen de e-mailtemplate-editor maken, bekijken en toevoegen - waardoor je efficiëntie kunt maximaliseren en je personalisatie op één plek kunt verhogen. Zodra je een productblok naar je e-mailtemplate sleept, worden je recentste productfeeds automatisch ingevuld. Als je liever een andere feed wilt gebruiken - of als je er nog geen hebt gemaakt - kun je nu een aangepaste productfeed maken. Hierbij kun je de juiste filters en personalisatie-instellingen selecteren, zoals het type product, de prijs en je voorraadniveaus. Belangrijke toepassingen van personalisatie zijn onder andere:

  • Het maken van gepersonaliseerde aanbevelingen voor producten op basis van het gedrag van je klant - zoals wat ze recent hebben bekeken, items die ze aan hun winkelwagen hebben toegevoegd, of een bestverkopend product dat ze mogelijk leuk vinden - om win-backs en herhaalaankopen te stimuleren.
  • Het toevoegen van filters aan je productaanbevelingen - zoals prijs en voorraad - om ervoor te zorgen dat je geen producten aanbeveelt waarvan je bijna geen voorraad meer hebt en dat je producten laat zien die passen binnen het prijsbereik van je klant.

Ga aan de slag

Het toevoegen van een productfeed aan je e-mailtemplate is eenvoudig - ga naar de e-mailtemplate-editor, maak een nieuwe template aan, voeg een productblok toe en probeer het vandaag nog zelf uit! Als je al een bestaande template hebt dat je geweldig vindt, voel je vrij om dat te gebruiken om te beginnen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over gepersonaliseerde product feeds? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op