10 tips voor betere e-mail onderwerpregels

Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Zijn de onderwerpregels van je e-mails belangrijk? Absoluut - misschien meer dan je denkt. Het gaat niet alleen om hogere open rates. Elke keer dat een abonnee ervoor kiest om één ​​van je e-mails niet te openen, mis je een kans om met hen in contact te komen en die relatie te versterken.

De leden van je lijst zullen daarnaast minder snel de gewenste actie ondernemen, zoals een aankoop doen, als ze je e-mails niet openen. Bovendien train je na verloop van tijd je klanten om je berichten te negeren, wat een hoop problemen kan veroorzaken.

Wanneer er zo veel afhangt van een eenvoudige onderwerpregel, wil je er alles aan doen om je onderwerpregels zo sterk mogelijk te maken. Neem een ​​paar minuten de tijd voordat je je volgende e-mail verstuurt en gebruik één of meer tips uit deze lijst.

1. Highlight de korting

Verstuur je een e-mail met een kortingscode erin? Maak je dan geen zorgen om slim of terughoudend te zijn. Wees zo duidelijk mogelijk. Is "Ontvang 10% korting op je volgende aankoop" een saaie onderwerpregel? Ja. Maar dat is juist goed.

Zoals presentator Kurt Elster zei in een gesprek over onderwerpregels voor e-mails met kortingen in The Unofficial Shopify Podcast: “Hoe slimmer ik word met de onderwerpregels, hoe slechter ze presteren. Je wilt echt heel direct zijn. "

2. Doe een ‘specificity sweep’

Joanna Wiebe van Copy Hackers heeft een handige techniek die je kunt gebruiken voor onderwerpregels in e-mails: de specificity sweep. In deze video leidt ze je door het proces om het toe te passen op een hele e-mail. Maar het is ook een snelle en effectieve (maar niet eenvoudige) techniek die je op onderwerpregels kunt toepassen.

Kortom, bekijk je tekst en vraag jezelf af of het te breed en daardoor storend is: "Bekijk onze nieuwe lente-artikelen." Het zal niemand van streek maken, maar worden mensen echt geïnspireerd om te klikken? Specificiteit kan een beetje riskant aanvoelen. Maar als je wilt dat mensen je e-mails openen, bekijk dan je onderwerpregels en zoek naar manieren om specifieker te zijn.

3. Laat je inspireren door 164 voorbeelden

We zijn hier fan van OptinMonster - het is een van de geweldige tools voor e-mail acquisitie van derden die je kunt integreren met je Klaviyo-account. En als je op zoek bent naar inspiratie, zal je dol zijn op hun lijst met 164 van de beste onderwerpregels voor e-mails.

Van FOMO tot humor tot ongecompliceerde onderwerpregels, deze voorbeelden - van retailers, SaaS-bedrijven en bekende mensen - zullen je fantasie op hol laten slaan.

4. Volg een headline formule

Als je meer procesgericht bent, verdiep je dan eens in onderwerpregels en ontdek hoe je een winnende onderwerpregel voor e-mails maakt. De lange lijst met headline formules van Sumo biedt je talloze opties om uit te kiezen, klaar om te personaliseren en je eigen te maken.

Volgens de lijst kan je bijvoorbeeld de formule “[Insert Celebrity] School Of [Topic]” gebruiken om onderwerpregels te schrijven als “Bruce Lee's School of Self Defense” of “Stop [Action]!” om te schrijven "Stop met het lezen van het nieuws!" Het is een geweldige manier om verder te gaan dan je gebruikelijke onderwerpregels en anders te gaan denken.

5. Eindig met een vraagteken

Moet je een onderwerpregel altijd eindigen met een vraagteken? Natuurlijk niet? Dat zou overdreven zijn? Maar toen het Fashion Ecommerce Benchmark Report samengesteld werd (ontvang een gratis exemplaar!), bleek dat het soms een goede vuistregel is.

Yotpo analyseerde 3,5 miljoen e-mails die winkeliers stuurden om klanten om beoordelingen te vragen. Het blijkt dat het leesteken aan het einde van de onderwerpregel van een e-mail een verschil maakt. Eindigend met een uitroepteken? Verwacht dan een afname van 27% in review conversies. Eindigen met een vraagteken? Dan zou je een stijging van 23% kunnen zien.

6. Schrijf 25 onderwerpregels

Hoeveel mogelijke onderwerpregels schrijf je voordat je degene kiest die je gaat gebruiken? Eén? Misschien twee of drie? Kijk eens naar de beroemde Upworthy methode om 25 koppen voor elk artikel te schrijven (ontdek hoe het is om dat daadwerkelijk te doen). Stel 25 mogelijke onderwerpregels op voor je volgende e-mailcampagne voordat je een winnaar kiest.

Als het overdreven klinkt, probeer het dan toch eens. Zoals iedereen die ooit de populaire oefening voor creatief schrijven “40 toepassingen voor een steen” heeft aangepakt je kan vertellen, je creativiteit komt echt van de grond. Je zou kunnen eindigen met verrassend goede ideeën.

7. A/B-test met een doel

We kunnen niet genoeg goede dingen zeggen over de waarde van het A/B-testen van allerlei elementen in je e-mails, inclusief onderwerpregels. Als je je twee favoriete koppen wilt A/B testen, is dat een solide gebruikerscase. Maar het is nog beter om een ​​A/B-test uit te voeren met een doel. Dat is namelijk een goede manier om duurzame inzichten te verkrijgen die je kunt meenemen naar toekomstige experimenten voor koppen.

ConversionXL schreef een uitgebreide gids van 6000 woorden voor A/B-testen. Hierin leggen ze uit hoe je je site-wide A/B-tests kunt plannen op basis van duidelijke hypothesen en prioriteiten. Je kunt hun prioriteringsraamwerk achterhalen en aanpassen voor e-mailtesten. Overweeg om variabelen te kiezen zoals personalisatie, hoofdlettergebruik en meer.

8. Ga naar je eigen inbox

Als marketeers vergeten we soms de menselijke impulsen die mensen ertoe brengen een e-mail te openen. Zelfs klassiekers als 'wat heb ik eraan?' kunnen worden vergeten na te veel uren naar een scherm gestaard te hebben.

Fris je geheugen op door naar je eigen e-mailbox te gaan. Bekijk op welke promotionele e-mails je daadwerkelijk hebt geklikt. (Hint: als je je hebt afgemeld van al je mailinglijsten, is dit een goed moment om je opnieuw te abonneren.) Met deze techniek hebben we gemerkt dat, hoewel cryptische koppen leuk zijn om te schrijven, we die niet zo snel zullen openen. We zullen echter wel e-mails openen wanneer de onderwerpregels ons aan het lachen maken of een productlancering of -update aankondigen.

9. Hey - wees sceptisch, oké?

Om de onderwerpregels van je e-mails te verbeteren, moet je een gezonde dosis scepsis hebben bij verhalen over recordbrekende voorbeelden. Yesware legt uit waarom, in dit waarschuwende verhaal over het gebruik van het woord 'hey'. Ja, het leverde recordbrekende resultaten op als onderwerpregel van een beroemde e-mail over politieke fondsenwerving. Maar het trok ook de open rates in een half miljoen verkoop e-mails omlaag.

Je kunt beter je eigen successen opnieuw bekijken en open rates onder de loep nemen. Kijk wat er in het verleden heeft gewerkt en kijk hoe je dit kunt gebruiken voor toekomstige e-mails.

10. Verbeter je voorbeeldtekst

Soms is de onderwerpregel zo goed als perfect, maar heeft hij wat extra uitstraling nodig. Follow-up met een geweldige voorbeeldtekst. Zoals Phil Weltman van Klaviyo opmerkt, kan je waarschijnlijk een stuk beter doen dan het vaak gespotte 'Heb je problemen met het bekijken van deze e-mail? Klik hier om het in een webbrowser te bekijken. "

Idealiter zou je voorbeeldregel een aanvulling moeten zijn op je onderwerpregel, net als elke andere klassieke koppeling, voegt hij toe. "Your preheader text should be the peanut butter to your subject line’s jelly - samen gebruik je ze om je lezer te verleiden de e-mail te openen."

En als je nog steeds niet de perfecte onderwerpregel kunt vinden...

...dan kan het zijn dat je er meer dan één nodig hebt. Als je er niet achter kunt komen hoe je die onderwerpregel voor iedereen in je lijst kunt laten werken, kan dat een ​​goede reden hebben. Je lijst bestaat waarschijnlijk uit twee of meer verschillende groepen.

In plaats van te zoeken naar de perfecte one-size-fits-all headline, verdeel en heers. Verdeel je lijst in segmenten (net zoals een gerichte e-mail marketing expert zou doen) en stuur e-mails naar verschillende segmenten met onderwerpregels die speciaal op hen zijn afgestemd.Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op