E-mailmarketing in 2024: alles wat je moet weten

16/2/2024

E-commerce Strategie
Geplaatst op:
16
February
,
2024
| Laatste update op:
05
March
,
2024

E-mailmarketing in 2024: alles wat je moet weten 

Het jaar 2024 is aangebroken en e-mailmarketing is nog steeds een krachtige tool voor e-commerce bedrijven. In deze blog bespreken we de nieuwste trends, technologieën en veranderende vereisten die je als marketeer moet kennen om succesvol te zijn met e-mailmarketing in 2024, met speciale aandacht voor Klaviyo, een toonaangevende e-mailmarketing tool.

De evolutie van e-mailmarketing tot 2024

E-mailmarketing heeft een lange weg afgelegd. In de beginjaren waren e-mails statisch en eenvoudig, maar met de komst van HTML en CSS werden ze visueel aantrekkelijker. Later werden data-analyse en segmentatie toegevoegd, waardoor e-mails gerichter en effectiever werden. De opkomst van mobiele apparaten bracht nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen. Tegenwoordig zijn e-mails responsive en interactief, en bieden ze een gepersonaliseerde ervaring voor elke ontvanger.

En ook nu staat de wereld van e-mail niet stil. 

E-mailmarketing in 2024: trends en verwachtingen

1. Hyperpersonalisatie met Klaviyo door AI & machine learning

In 2024 zal hyperpersonalisatie een sleutelrol spelen in e-mailmarketing. Klaviyo is een voorloper op dit gebied en biedt geavanceerde functies die gebruikmaken van AI en machine learning om e-mails te creëren die perfect aansluiten op de individuele interesses en behoeften van elke ontvanger. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheid, conversieratio's en ROI.

Enkele voorbeelden van hyperpersonalisatie met Klaviyo:

 • Gedragsgebaseerde e-mails: E-mails die worden verstuurd op basis van het online gedrag van de ontvanger, zoals eerdere aankopen. Klaviyo maakt dit eenvoudig met krachtige segmentatie tools.
 • Predictive analytics: Klaviyo gebruikt AI om te voorspellen wat een ontvanger zou willen kopen, en e-mails worden hierop afgestemd.
 • Dynamic content: E-mails die dynamisch worden gepersonaliseerd met content die relevant is voor de ontvanger, zoals productaanbeveling of nieuwsartikelen. Klaviyo maakt dit eenvoudig met drag-and-drop editors.

2. Donkere modus, geïntegreerde winkelopties en interactieve elementen

E-mails worden steeds meer gepersonaliseerd en interactief. Donkere modus is een populaire optie die de leesbaarheid verbetert, en interactieve elementen zoals polls en quizzes verhogen de betrokkenheid. Geïntegreerde winkelopties, zoals die van Klaviyo, maken het mogelijk om producten direct vanuit de e-mail te kopen, wat de conversieratio kan verhogen.

3. Interactie & design uitbreidingen

Naast donkere modus en interactieve elementen, worden e-mails in 2024 steeds rijker aan multimedia. Video's, GIFs en animaties maken e-mails visueel aantrekkelijker en memorabeler. Interactieve elementen zoals polls en quizzes verhogen de betrokkenheid en maken e-mails leuker om te lezen.

4. Veranderende vereisten en compliance in e-mailmarketing

Nieuwe 'Sender Requirements' van Gmail en Yahoo

Gmail en Yahoo hebben nieuwe 'Sender Requirements' ingevoerd die de deliverability van e-mails beïnvloeden. Bulk Verzenders (die meer dan 5000 e-mails per dag versturen) moeten voldoen aan de volgende eisen:

 • E-mails authenticeren met DKIM, SPF en DMARC
 • Lezers de mogelijkheid bieden om zich met één klik uit te schrijven
 • Een spamklacht percentage onder de 0,3% handhaven

Je kunt er verstandig aan doen om een Google Postmaster account aan te maken. Hiermee krijg je inzicht in je domein reputatie, het aantal spamklachten en de betrouwbaarheid van je domein.


AVG en privacywetgeving

De AVG is nog steeds van kracht en e-mailmarketeers moeten zich hieraan houden. Dit betekent dat ze transparant moeten zijn over hoe ze persoonsgegevens verzamelen en gebruiken.

5.Klaviyo en e-mailmarketing in 2024

Klaviyo is een populaire e-mailmarketing tool die voortdurend blijft innoveren. In 2024 kunnen we nieuwe features en integraties verwachten, waaronder:

 • Verbeterde segmentatie- en analyse capaciteiten
 • Geavanceerde automatisering opties
 • Diepere integraties met e-commerce platforms
 • CDP zal verder doorontwikkeld gaan worden
 • Klaviyo zal dieper en verder gaan met Klaviyo Reviews
 • AI and Machine–learning zullen belangrijk worden om het werk makkelijker te maken - niet alleen voor content generatie, maar juist ook door betere, snellere beslissingen te kunnen nemen.

E-mailmarketing is in 2024 dynamischer, meer gepersonaliseerd en interactiever dan ooit tevoren. AI en machine learning spelen een steeds grotere rol, en e-mails worden steeds meer een platform voor tweerichtingscommunicatie. Marketeers die op de hoogte blijven van de laatste trends en technologieën zullen in 2024 en daarna succesvol zijn met e-mailmarketing.

Ben jij al klaar voor 2024?

Enkele belangrijke takeaways:

 • Hyperpersonalisatie is de sleutel tot succes in e-mailmarketing in 2024. AI en machine learning kunnen je helpen om e-mails te creëren die perfect aansluiten op de individuele interesses en behoeften van elke ontvanger.
 • Donkere modus, geïntegreerde winkelopties en interactieve elementen maken e-mails aantrekkelijker, interactiever en конверсионer.
 • Veranderende vereisten en compliance vereisen dat marketeers zich bewust zijn van de nieuwste regels en richtlijnen voor e-mailmarketing.
 • Klaviyo is een populaire e-mailmarketing tool die voortdurend innoveert en marketeers kan helpen om succesvol te zijn in 2024.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over e-mailmarketing in 2024? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op