Case study

Kuyichi

Optimalisatie en uitbouwen Klaviyo flows & list growth

Over het merk

Kuyichi

Het verhaal van Kuyichi begint 22 jaar geleden in Peru. Hier zagen de oprichters met eigen ogen de armoede en vervuiling als resultaat van de katoenindustrie: daar moest verandering in komen! Kort daarna startten zij daarom met de productie van biologisch katoen, dus zonder gebruik van giftige chemicaliën en een eerlijke beloning voor iedereen die onderdeel uitmaakt van het productieproces. Helaas waren er destijds nog geen merken die interesse hadden in hun fair geproduceerde katoen, omdat het simpelweg te duur was.

De oplossing? Zelf het merk Kuyichi oprichten, waarmee zij de mode-industrie sinds 2001 laten zien dat het anders en beter kan. Kuyichi is daarmee het allereerste merk dat 100% biologisch denim is gaan produceren en is met recht een voorloper van ‘pure goods’.

De Uitdaging

Kuyichi zit in de lift: “Elk jaar groeit het team weer en zo kunnen we nóg meer impact maken in de wereld van fashion!”, zegt Thomas Middag (online marketeer Kuyichi). “Dit is natuurlijk al een heel mooi resultaat, maar het kan altijd beter. Daarom werk ik samen met het marketingteam hard aan de online zichtbaarheid van Kuyichi.” Naast de andere online marketinguitingen zagen Thomas en zijn collega's veel potentie in email-marketing en waren ze met die insteek enige tijd geleden begonnen met het creëren van e-mail flows.

Al snel kwamen ze erachter dat ze niet de juiste, specifieke kennis in huis hadden om de volle potentie te benutten. Het gebrek aan tijd om deze kennis op te doen deed hen besluiten om naar een geschikte partij op zoek te gaan om langdurig mee samen te werken. Zo kwam Polaris Growth in beeld via een persoonlijke connectie met Omar, de founder. “De klik was er meteen en vanwege de snelle resultaten en fijne samenwerking was al snel duidelijk dat we in Polaris Growth onze gewenste partner hadden gevonden.”

In Polaris hebben we een partner gevonden die een duidelijk beeld wist te schetsen van de potentie en die met een gestructureerde, snelle manier van werken voor flinke omzetgroei zorgt.

“Na een uitgebreide audit heeft Polaris een groeistrategie uitgewerkt waarmee we aan de slag zijn gegaan zodat we op zowel korte als lange termijn impact konden en kunnen blijven maken. Polaris Growth heeft nieuwe flows gebouwd en bestaande flows anders ingericht en verder geoptimaliseerd. Hierdoor is er voor zowel Kuyichi als onze klanten een betere beleving ontstaan en is het resultaat verbeterd. Hierbij stond centraal om geen kortingen te gebruiken waardoor de focus volledig op de waarde voor de klant is gericht.”

Resultaten volgens onze klant

“Het omzetaandeel van de flows steeg in anderhalve maand van 4 naar 10 procent: wat een enorm mooi resultaat na zo’n korte tijd samenwerken! Naast de stijgende cijfers vinden we het vooral ook ontzettend fijn dat Polaris ons ontzorgt. Ik voel dat we er bij Polaris volledig op kunnen vertrouwen dat zij ons met al hun expertise overal mee kunnen helpen, ondersteunen en adviseren. Samen hebben we in een korte tijd een heel mooi resultaat neergezet.”

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw