Klaviyo vs. Mailchimp - Welke tool verslaat de rest? [update]

5/8/2024

Klaviyo integraties
Geplaatst op:
05
August
,
2024
| Laatste update op:
18
May
,
2024

Bij het maken van deze vergelijking hebben we gekeken naar de volgende punten:

Introductie

Email is een zeer krachtige manier om meer verkeer en meer omzet te genereren voor jouw e-commerce webwinkel.

Er zijn echter zoveel verschillende marketingtools, dat het soms lastig kiezen is. In deze vergelijking hebben we het teruggebracht naar twee bekende en bewezen oplossingen: Mailchimp & Klaviyo. Om het artikel voor je samen te vatten: Klaviyo is wat ons betreft de winnaar voor webwinkels.

Na uitgebreide analyse en onze ervaring met het werken met beide platforms, is de keuze voor ons duidelijk: Klaviyo levert betere resultaten op voor onze klanten door de uitgebreide functionaliteiten en het feit dat het gebouwd is voor e-commerce. In dit artikel vind je een uitgebreide analyse van de twee platforms.

Wil je meer weten over Klaviyo? Lees dan zeker ook dit artikel: Wat is Klaviyo en waarom is het een goede fit voor e-commerce? Maak hier je gratis Klaviyo account aan om de mogelijkheden zelf te bekijken.

Bij het maken van deze vergelijking hebben we gekeken naar de volgende punten en onderdelen:


Wat is het verschil tussen Klaviyo en Mailchimp?

Zowel Mailchimp als Klaviyo zijn marketing automation oplossingen. De verschillen tussen de beide zijn echter erg groot als het gaat om de functionaliteiten. In dit artikel lees je een uitgebreide analyse van beide platforms, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken tussen Mailchimp en Klaviyo.

Mailchimp bestaat al sinds 2001 - 11 jaar langer dan Klaviyo. Mailchimp is gebouwd om e-mailmarketing zo simpel mogelijk te maken. Klaviyo bestaat sinds 2012 en is speciaal gebouwd voor webwinkels. De een is dus een generalistische tool, terwijl de ander gespecialiseerd is.

Klaviyo vs Mailchimp: Vergelijking Prijs

Laten we beginnen met één van de veel gestelde vragen: Wat kost het? Let wel: De prijs alleen zegt niets over de mogelijkheden, het gebruik en de resultaten die je kunt behalen.

Kosten Mailchimp

Veel e-commerce ondernemers vertellen ons dat  Mailchimp initieel een goede keuze lijkt. De kosten zijn laag voor het instap-pakket en je hebt zelfs account met 2000 contacten. Maar is dat op de lange termijn ook zo?

De prijs van Mailchimp wordt bepaald door twee dingen: het aantal functies en aantal contacten. Samengevat biedt Mailchimp vier pakketten aan met een toenemend aantal functies en een oplopende prijs. Deze 4 pakketten zijn: Gratis, Essentials, Standard en Premium. Eenmaal als je het pakket gekozen hebt, zal de prijs stijgen op basis van het aantal contacten die je hebt.

Per pakket ziet dat er zo uit:

Gratis

Je raadt het al: het gratis abonnement kost $0 / maand. Het is een prima manier om te beginnen met e-mailmarketing maar het biedt alleen de meest basis Mailchimp functies, bevat geen ondersteuning en staat alleen een lijst met maximaal 2000 contacten toe. Als e-mailmarketing nieuw voor je is, is dit een goede manier om te beginnen, maar in de meeste gevallen moet je al snel overstappen op een pakket met meer functies.

 • 1 gebruiker

Essentials

Deze begint bij $ 9,99 / maand voor lijsten met maximaal 1499 contacten en maximaal $ 259 / maand voor lijsten met maximaal 50.000 contacten. Het Mailchimp's Essentials-pakket geeft naast de basisfuncties uit het gratis abonnement extra functies zoals:

 • Alle e-mail sjablonen
 • A/B Test mogelijkheden
 • Ondersteuning via e-mail en chat
 • Mogelijkheden om campagnes in te plannen
 • 3 gebruikers

Standard

De prijzen voor het standaardpakket variëren van $ 14,99 per maand tot $ 499 per maand voor resp. maximaal 2.499 en maximaal 100.000 contacten. Het standard plan heeft de volgende extra functies:

 • Retargeting-advertenties
 • Geautomatiseerde e-mail flows
 • Custom email sjablonen

Over het algemeen is dit het beste pakket als je Mailchimp onderzoekt, omdat het voldoende functies biedt zonder veel te kosten. En voor slechts $5 extra per maand boven het Essentials-abonnement, is dit dus een goede upgrade.

 • 5 gebruikers

Premium

Wat voor de upgrade van Essentials naar Standard geldt, telt niet voor de upgrade naar het Premium pakket. De laagste prijs voor het premium pakket begint bij $ 299 per maand voor lijsten met maximaal 14.999 contacten en bij 200.000 contacten, betaalt je $ 1.099 per maand. Voor grotere lijsten moet je contact opnemen met Mailchimp voor een prijs.

Het Premium-abonnement is gemaakt voor bedrijven. Hoewel er enkele handige functies zijn, zoals multivariate testen en geavanceerde segmentatie tools, is de echte upgrade hier het onbeperkt aantal gebruikers. Als deze functies niet belangrijk voor je zijn, kun je het beste naar een van de andere pakketten van Mailchimp kijken, of naar een ander platform dat betere test- en segmentatie tools biedt.

Kosten Klaviyo

Klaviyo-prijzen zijn eenvoudiger dan die van Mailchimp. Er is maar één type abonnement en de prijs hiervan is uitsluitend gebaseerd op het aantal contacten waar je, in een maand, actief naar e-mailt. Dit is een groot verschil met Mailchimp. Het aantal e-mail adressen waar je naar e-mailt noemt Klaviyo actieve profielen. Er zijn geen langdurige contracten en je kunt op elk moment opzeggen, upgraden of downgraden.

Er is een gratis variant die je naar 250 actieve profielen laat mailen en max 500 e-mails per maand heeft.

Betaalde pakketten kosten tussen $20 en $650 voor resp 250 actieve profielen tot 45000 actieve profielen. Voor deze plannen kan je ongelimiteerd aantal mails sturen per maand.

Vanaf 45.000 tot 210.000 profielen betaal je tussen $700 en $2000. Bij deze pakketten kan je tussen de 500.000 tot 2.1 miljoen e-mails versturen. Voor de volledige lijst zie: https://www.klaviyo.com/pricing

Alle functies zijn beschikbaar ongeacht het aantal profielen die je hebt. Functies zoals:

 • Gratis e-mail en flows sjablonen
 • Custom e-mail sjablonen
 • A/B test mogelijkheden
 • Geavanceerde segmentatie mogelijkheden
 • Geautomatiseerde e-mail flows
 • Retargeting
 • Dynamische coupon codes
 • Geavanceerde Popups (met segmentatie)
 • Geen beperkingen aan aantal gebruikers

Conclusie kosten

Als je simpele nieuwsbrieven wilt versturen, dan raden we Mailchimp aan. Als je e-commerce groei serieus neemt, dan zul je vroeger of later marketing automation willen toevoegen. Als je Mailchimp gebruikt, zul je dure add-ons moeten toevoegen aan je abonnement. Dat maakt Mailchimp een veel duurdere optie dan initieel gedacht.

In eerste instantie lijkt Klaviyo wellicht wat duurder, maar wat ons betreft heeft dat 3 redenen:

 • Klaviyo heeft meer én betere functionaliteiten dan Mailchimp
 • Klaviyo levert betere resultaten op, waardoor de ROI hoger is
 • Klaviyo rekent een all-in prijs, terwijl Mailchimp prijzig wordt met add-ons

Als je alleen op zoek bent naar de goedkoopste oplossing zijn zowel Klaviyo en Mailchimp waarschijnlijk niet de juiste keuze. Puur alleen naar de prijs gekeken is Mailchimp goedkoper dan Klaviyo. Echter Klaviyo heeft standaard alle (en meer) functionaliteiten die je pas in het duurste Mailchimp pakket (premium) aantreft of waar je in Mailchimp extra (betaalde) plugins voor nodig hebt.

Winnaar: Mailchimp (voor basic nieuwsbrieven)

Klaviyo vs Mailchimp: Functionaliteiten

Klaviyo vs Mailchimp: Segmentatie

Eén van de meest belangrijke onderdelen van goede e-mailmarketing en marketing automation is om heel gericht te kunnen communiceren met je contacten. Het juiste bericht op het juiste moment naar de juiste persoon zorgt voor een goede customer journey, betere resultaten en voorkomt uitschrijvingen. Daarom is het cruciaal dat lijsten gesegmenteerd worden.

Segmentatie Mailchimp

Segmentatie opties zijn vrij beperkt en moeten apart per lijst opgezet worden. Als je een segment wilt aanmaken van iedereen die product A gekocht heeft, zal Mailchimp alleen de mensen laten zien van de lijst waar je dit segment hebt aangemaakt. Hierdoor wordt het moeilijk om vervolgens gedetailleerde informatie uit Mailchimp te halen waarmee je inzichten krijgt van specifiek gedrag.

Segmentatie Klaviyo

Klaviyo daarentegen komt hier helemaal tot z'n recht en biedt gebruikers talloze opties voor het segmenteren. 

De enige beperking die de segmentatie mogelijkheden van Klaviyo hebben ligt vaak bij je eigen creativiteit en wat je zelf kunt bedenken.

Om je op gang te helpen worden vanaf het moment dat je een account aanmaakt een aantal handige segmenten al standaard aangemaakt.

Klaviyo Lists and Segments

Omdat Klaviyo zich richt op e-commerce is het makkelijk om segmenten te maken op basis van bijvoorbeeld de frequentie dat klanten bepaalde producten op je website hebben bekeken, hoe vaak ze producten gekocht hebben, hoe vaak ze coupons gebruiken of zelfs of een klant mogelijk aan het afhaken is (Churn).

Denk hierbij dus aan: Een segment van iedereen die minstens 5 keer op de site is geweest en naar bepaalde producten hebben gekeken, of een segment van alle mannen (of vrouwen) die minstens 3 keer een product hebben gekocht in de laatste 60 dagen en deze producten niet geretourneerd hebben.

Om ervoor te zorgen dat je tijd bespaart en resultaten verhoogd neemt Klaviyo data science heel serieus. Dat zie je ook weer terug in de segmentatie mogelijkheden. Deze mogelijkheden kan je inzetten om bijvoorbeeld te achterhalen wie mogelijk een VIP klant wordt, wie mogelijk gaat afhaken of wat de volgende aankoop datum zal zijn.

Klaviyo Predictive Analytics

Als je (super) gesegmenteerde lijst wilt maken op basis van o.a. gebruikersgedrag is de duidelijke winnaar Klaviyo.

Winnaar: Klaviyo

Het grootste verschil tussen Klaviyo en Mailchimp is de manier waarop ze omgaan met lijsten/segmenten.

Lijsten en segmenten Mailchimp

In Mailchimp is het aan te raden om maar 1 lijst te hebben per website en met groepen of tags verder segmenteren. Als een contact in 2 lijsten voorkomt telt Mailchimp hem ook dubbel en neemt dit dus mee in het totaal aantal contacten van je abonnement.

Lijsten en segmenten Klaviyo

In Klaviyo maakt het niet uit hoeveel lijsten of segmenten je hebt. Klaviyo rekent af op het aantal individuele (actieve) profielen die er in je account zitten. Een profiel kan hierbij aan ongelimiteerd aantal lijsten en segmenten toegevoegd worden. Hierdoor heb je meer flexibiliteit om je lijst te organiseren, segmenteren en filteren etc.

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: In de inbox terechtkomen

Als e-mail marketeer houden open rates en click rate je altijd bezig, al helemaal als ze niet zijn wat je verwacht. Komt het door een slechte onderwerpregel of is de mail in de reclamefolder beland?

Er is geen garantie dat e-mails in de inbox terecht zullen komen maar er zijn wel best practices die je kunt volgen. Daarnaast kan de tool die je gebruikt een effect hebben.

Tenzij je een dedicated IP adres hebt zal je in een gedeelde IP groep zitten waar je e-mails vandaan gestuurd worden. Zowel Klaviyo als Mailchimp wijzen je een groep toe waar een aantal ip adressen aan gekoppeld zitten. Deze IP adressen deel je met anderen in dezelfde groep. 

Dat betekent ook dat anderen met een mindere reputatie of die geen best practices volgen uiteindelijk een gevolg hebben voor jouw e-mails. 

Deliverability Mailchimp

Nu wordt het interessant, Mailchimp is een of zelfs de bekendste e-mail marketing oplossing. Vanwege deze bekendheid beginnen dagelijks onervaren mensen hun e-mail avontuur bij Mailchimp. Een deel hiervan zullen ook spammers zijn.

Deliverability Klaviyo

Zowel Klaviyo als Mailchimp hebben automatische systemen om spam te voorkomen maar we zien bij Klaviyo dat ze hier ook actief op monitoren. Als je een nieuwe lijst importeert en direct begint met e-mailen, kan dit een handmatige review door Klaviyo team triggeren. Dat is een goed teken wat ons betreft. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder spam wordt verzonden van de gedeelde IP en dus komen je e-mails sneller aan.

Klaviyo’s klantenbestand is kleiner dan dat van Mailchimp. De kans dat je een gedeelde IP hebt waar andere ‘spam-accounts’ op zitten is dus significant lager. De klanten van Klaviyo zijn over het algemeen ook verder met e-mailmarketing en zullen zich dus vaker aan de best practices houden.

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: Marketing Automation

Marketing automation is de drijvende kracht achter omzet uit e-mail wat ons betreft. Het is een schaalbare manier om je omzet te laten groeien.

Zowel Klaviyo als Mailchimp zijn marketing automation oplossingen. De vraag hierbij is hoe ver wil je gaan om gericht te communiceren met je klant(en). 

Marketing automation Mailchimp

Mailchimp levert een goede oplossing met templates die in een paar minuten zijn opgezet. De automation in Mailchimp moet zoals bij segmenten ook per lijst ingesteld worden. Wat ons betreft een wat onlogische opbouw. Mailchimp is hier wel hard mee bezig om er verandering aan te brengen en dat zie je ook door de nieuwe mogelijkheden die er van tijd tot tijd gelanceerd worden.

Marketing automation Klaviyo

Klaviyo levert ook veel diverse standaard flows (zo heten geautomatiseerde e-mail sequences binnen het Klaviyo platform). Deze standaard flows zijn snel op te zetten zijn en gekoppeld zijn met je webshop. Dat is dan ook een fijne manier om te beginnen en wegwijs te worden.

Dat is wel zo handig want het kan redelijk snel vrij geavanceerd en soms complex worden doordat er zoveel mogelijkheden zijn.

Voorbeeld van een aantal standaard flows:

 Binnen Klaviyo kun je uitgebreid aan de slag gaan met alle data die beschikbaar is via de integraties (waarover later meer). Denk daarbij aan vragen van reviews, directe koppeling naar je webwinkel software, ophalen van producten om dynamisch te tonen in e-mails en nog veel meer.

Door Klaviyo’s data-analytics oplossing kan je flows triggeren op real-time data. Zo kun gericht e-mails versturen op basis van het gedrag van jouw klanten. 

Wat betreft marketing automation is Klaviyo superieur aan Mailchimp. Dit is voornamelijk door de uitgebreide mogelijkheden om zeer geavanceerde flows te maken, de diepgaande integraties en data science mogelijkheden.

Mailchimp werkt prima als je basis van marketing automation wilt neerzetten. Als je de klantreis serieus neemt, dan is Klaviyo de beste keuze.

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: Rapportage & Analyse

Meten is weten, gissen is missen, gokken is dokken… Om de funnel te optimaliseren is analyse van data essentieel. Zowel Mailchimp als Klaviyo bieden rapportages en analyse-mogelijkheden.

Rapportage en analyse Mailchimp

Bij Mailchimp heb je een totaaloverzicht van de laatste 7 dagen, 30 dagen of een jaar. Andere criteria, zoals de maand selecteren is hier niet mogelijk. Zodra je de diepte in wilt gaan of eigen rapporten wilt maken kom je vrij snel op e-mail detailniveau uit waardoor je het totaalplaatje weer mist. Verder heb je voor de vergelijkende rapporten het premium abonnement nodig. In één oogopslag zien wat de verschillen zijn tussen automations en nieuwsbrieven is niet zo makkelijk. Extra uitgebreide analyses, deepdives en custom rapporten maken is niet mogelijk.

Rapportage en analyse Klaviyo

Klaviyo is gebouwd voor data-gedreven e-commerce en dat zie je terug in de rapportages. Alle rapporten zijn performance-gedreven en je hebt geen upgrades nodig om gebruik te maken van de rapportages.

Er zijn standaard rapporten om op verschillende manieren naar de data te kijken. Je kunt dit vanuit het dashboard, metrics pagina, Analytics tab of specifieke e-mails benaderen.

Bij Klaviyo zien we wederom het verschil en de reden waarom Klaviyo inderdaad gemaakt is voor e-commerce, alle rapportages zijn performance gedreven en je hebt geen upgrades nodig om hier gebruik van te maken. Het zit er standaard in.

Er zijn verschillende manieren waarop je de data kunt bekijken. Vanuit o.a. het dashboard, vanuit de metrics pagina, vanuit de Analytics tab of vanuit de specifieke e-mails.

In één oogopslag zie je op het dashboard direct wat de prestatie van email in zijn geheel is en wat de percentage is dat e-mail bijdraagt aan de totaalomzet. Voor Polaris Growth is dit een handig overzicht: als er minder dan 30% van de omzet uit e-mail komt kunnen wij hier zeker bij helpen.

Verder zijn alle e-mails, zowel flows als gewone nieuwsbrieven, onder elkaar te zien. Hierbij zie je niet alleen welke type mails het beste presteren op basis van omzet uit geplaatste bestellingen maar is het ook mogelijk om op andere doelen te rapporteren. Doelen zoals: “product op de site bekeken”,”product toegevoegd aan winkelwagen”, “een refund gedaan” of bijvoorbeeld een review geplaatst.

Daarnaast kan je eigen dashboards bouwen in Klaviyo op basis van zowat alle data die je in Klaviyo tot je beschikking hebt. Met 2 tot 3 klikken heb je een dashboard met daarin bruikbare informatie.

Klaviyo Analytics dashboard

 Omdat de integratie met Klaviyo zo goed is en ze de data zo goed beschikbaar maken zijn er veel manieren om te rapporteren. Via de metrics menu optie krijg je een lijst te zien met alle verschillende doelen.

Het is vervolgens per doel mogelijk om de diepte in te duiken. Zo heb je charts, activity feed, cohorts, best people en de activity map. Charts geeft een overzicht van het aantal behaalde acties over de geselecteerde tijd waar je extra filters op toe kunt passen om nog gedetailleerder te rapporteren

Klaviyo Placed order metrics date overview

De activity feed is een lijst met profielen die als laatst deze acties hebben uitgevoerd.

De cohorts geeft ook mogelijkheid om verder te analyseren

En de best people laat in 1 oogopslag alle beste mensen zien.

Over het algemeen heeft Mailchimp vrij makkelijk te gebruiken rapportage en analyse opties. In vergelijking met Klaviyo is het wat simplistisch. Prima voor een beginner maar beperkend als je verder wilt gaan. Vanwege de geavanceerde en uitgebreide rapportagemogelijkheden is de winnaar in deze categorie duidelijk. 

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: Integraties

Tegenwoordig is het haast niet mogelijk om zonder integraties te werken. Geen enkele oplossing kan alles. Door integraties kunnen deze verschillende oplossing met elkaar communiceren en wordt het leven een heel stuk makkelijker, al helemaal als wilt sturen op data.

Zowel Mailchimp als Klaviyo bieden een uitgebreide lijst aan integraties met third party tools. 

Integraties Mailchimp

Vanwege de bekendheid blinkt Mailchimp hieruit doordat er integraties zijn met honderden tools. Als je de bekendste bent dan wilt ook iedereen met je integreren. Zelfs Klaviyo integreert met Mailchimp, om de overstap simpel te maken.

Eén bekende oplossing ontbreekt echter in deze lijst: Shopify. De volledige lijst van integraties is hier te bekijken: https://mailchimp.com/integrations/ 

Integraties Klaviyo

Klaviyo heeft ook een grote lijst aan tools en platformen waar ze mee integreren waarvan een aantal zelfs een zeer diepgaande integratie hebben. 

Ze koppelen ze bijvoorbeeld automatisch met de meest bekende webshop oplossingen zoals: Shopify, Magento, Bigcommerce, Woocommerce. De volledige lijst is hier te bekijken: https://connect.klaviyo.com/integrations/

Voor Shopify heb je verder handige opties zoals het automatisch genereren van dynamische coupons en back in stock functionaliteit. Gebruik je Mailchimp dan zal je de integratie via een omweg moeten gebruiken.

De winnaar in deze categorie is iets moeilijker en afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Mailchimp wint doordat ze meer standaard integraties hebben. 

Klaviyo wint vanwege specifieke diepgaande integraties zoals Shopify wat voor e-commerce bedrijven interessante kan zijn.

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: Pop-ups

Zowel Mailchimp als Klaviyo bieden een pop-up functionaliteit aan.

Pop-ups Mailchimp

De functionaliteit van Mailchimp is vrij beperkt als je het vergelijkt met de vergaande mogelijkheden die Klaviyo heeft. Je kunt popups aanmaken en vormgeven en die activeren op je website. Het doet wat het moet doen.

Pop-ups Klaviyo

Klaviyo maakt het net als Mailchimp standaard mogelijk om pop-ups / fly-outs en formulieren te maken. Waar Klaviyo verder gaat is dat ze ook dit onderdeel aan data koppelen. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen berichten te tonen in een popup (dus zonder inschrijf functies), popups te schedulen en heel effectief te a/b testen.

Waar de echte kracht in zit is dat je deze pop-ups op basis van de data kan combineren. Zit iemand dus in een bepaald segment (ze zijn jarig, het is een VIP klant, ze hebben een tijd niets gekocht?) dan kan je heel gericht berichten tonen. Hierdoor kan je met laser focus je berichten voor de juiste doelgroep kan laten zien.

Winnaar: Klaviyo

Klaviyo vs Mailchimp: Support & klantenservice

Zowel Mailchimp als Klaviyo bieden support opties en ook hier is er een verschil.

Klantenservice Mailchimp

Mailchimp heeft veel artikelen op hun site staan. Van handleidingen tot tips tot publicaties van onderzoek vanuit Mailchimp. Grotendeels allemaal in tekst. De klantenservice is via de chat en e-mail beschikbaar voor betalende klanten. Een gratis account heeft 30 dagen email support en premium heeft de mogelijkheid tot telefonisch support.

Klantenservice Klaviyo

Klaviyo heeft een uitgebreid help center waar je alles van Klaviyo (en meer) terug kunt vinden. Echt alles kan je hier vinden, van handleidingen, webinars, conferentie opnames, video’s, trainingssessies, instructies etc. Kom je er niet uit, op de community helpen anderen je verder. Je vind hier zelf onze Founder Omar Lovert regelmatig terug als één van de Klaviyo Champions.

De klantenservice is voor zowel betalende klanten als gratis accounts via e-mail beschikbaar. Voor gratis accounts is email support voor de eerste 60 dagen beschikbaar. Voor betalende klanten is er ook een live chat beschikbaar. Voor grotere klanten krijg je zelfs een accountmanager toegewezen en helpen ze met de onboarding als je geen partner hebt die je hier mee helpt. Uit ervaring weten we dat Partners een hogere succesratio hebben bij implementaties dan via de accountmanagers.

Het grootste verschil tussen Klaviyo en Mailchimp: hun missie

Het grootste verschil tussen Mailchimp en Klaviyo die wij gezien hebben is de doelstelling. Klaviyo heeft als doel e-commerce ondernemers te helpen om het meeste uit “Owned Marketing” te halen. Met alles wat ze doen, alle beschikbare materialen zijn hierop gericht. Jou helpen succesvoller te worden. Een voorbeeld hiervan is de Covid-19 uitbraak waarbij ze dagelijks inzicht geven op basis van hun data en enquêtes onder veel e-commerce partijen. Dit om bedrijven te helpen met inzichten, wat nu werkt, wat niet werkt etc.

Winnaar: Klaviyo

Conclusie: welke oplossing is het beste voor e-commerce in 2023?

Mailchimp is een goede marketing automation tool als je net begint. Ook als je alleen nieuwsbrieven wilt versturen, dan is dit de beste optie.

De resultaten van Klaviyo zijn significant hoger dan die dan Mailchimp. Dat komt door de uitgebreide functionaliteiten van Klaviyo die met je meegroeien als je webwinkel groeit. Als je groei serieus neemt, dan kies je voor Klaviyo. Hun data-gedreven aanpak zorgt ervoor dat het systeem steeds beter gaat werken als er meer data beschikbaar komt. 

Wil je meer weten over een migratie van Mailchimp naar Klaviyo? Of wat de omzet-potentie is van een overstap naar Klaviyo? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Dit artikel geeft een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen Klaviyo vs Mailchimp en over welk van deze twee tools wij aanraden voor e-commerce.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op