Case study

Ovabalance

Optimalisatie van de productquiz en flows

Over het merk

Ovabalance

Ovabalance is een toonaangevende webshop die zich richt op de gezondheidsreis van vrouwen. Met een breed scala aan supplementen en advies helpt Ovabalance vrouwen hun welzijn en hormoonbalans te optimaliseren. Hun expertise en toewijding hebben het tot een vertrouwd en gewaardeerd merk gemaakt in de supplementenbranche.

De Uitdaging

Ovabalance schakelde de expertise van Polaris Growth in met als voornaamste doel het optimaliseren van hun Klaviyo flows en een naadloze integratie met Shopify. In lijn met hun toewijding om vrouwen te ondersteunen, biedt Ovabalance gepersonaliseerd advies via een productquiz op hun website. Door gebruik te maken van de quizresultaten ontvangen klanten op maat gemaakte aanbevelingen die perfect bij hun passen. Voorafgaand aan de samenwerking met Polaris Growth was het verstrekte advies te uitgebreid, wat leidde tot keuzestress bij de klanten. Ovabalance was zich bewust van de gemiste kansen en streefde ernaar om verbeterd advies te bieden, zodat klanten zich ontlast voelen en de keuzestress wordt verminderd.

Polaris Growth is een expert op het gebied van e-mailmarketing en CRO. Daniel is zeer bekwaam op het gebied van e-mailmarketing en gedreven om resultaten te verbeteren. Als gevolg van onze samenwerking hebben we een aanzienlijke toename gezien in het percentage omzet vanuit e-mailmarketing.

Dankzij de samenwerking met Polaris Growth heeft Ovabalance haar e-mailmarketing naar een hoger niveau kunnen tillen en waardevolle resultaten behaald. Polaris Growth heeft de productquiz geïntegreerd met Klaviyo, zodat Ovabalance de gegevens vanuit de productquiz kan gebruiken om klanten te segmenteren en nog persoonlijkere e-mails te sturen. Met de geoptimaliseerde productquiz heeft Ovabalance een solide basis gelegd voor het betrekken en behouden van hun klanten.

Resultaten volgens onze klant

"Al jaren lang wordt gezegd dat e-mailmarketing dood is, maar in de praktijk is dit niet zo. Op een gegeven moment zei Klaviyo dat ons omzetpercentage een mijlpaal had bereikt door e-mailmarketing. We hebben een duidelijke verbetering gezien. Hoewel ik geen cijfermatige resultaten kan delen, ben ik zeer tevreden en verbaasd met de behaalde groei."

- Frank, Oprichter van Ovabalance

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw