Wat is Klaviyo en waarom is het een goede fit voor e-commerce?

4/12/2020

Klaviyo
Geplaatst op:
04
December
,
2020
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Klaviyo is een e-mail marketing tool gebouwd voor webwinkels. Klaviyo maakt het mogelijk om slimme segmenten te maken op basis van jouw data, zodat je het juiste bericht op het juiste moment kunt sturen. Betere marketing zorgt voor meer omzet. Als we Klaviyo implementeren bij onze klanten zien we dat dit minimaal 20% van de totale omzet genereert. Ben je op zoek naar een Klaviyo bureau?

In dit artikel leggen we je uit wat Klaviyo is en of het geschikt is voor jou.

 • Wat is Klaviyo?
 • Wat is het voordeel van Klaviyo?
 • Voor wie is Klaviyo geschikt?

Wat is Klaviyo?

Klaviyo (Klee, Vie, Joo) is een email marketing automation oplossing die in 2012 door Andrew Bialecki en Ed Hallen is opgezet. Hun doel was om een tool te maken die zowel data, analyses en messaging kon samenbrengen zodat bedrijven makkelijk(er) gericht en persoonlijk konden communiceren met hun klanten. (Fun fact: Klaviyo kwam van het Spaanse woord Clavija wat stekker of pin betekent.)

Klaviyo is gebouwd rondom dit idee:

Using data to drive your marketing delivers better results. The platform makes it easy to pull in important data, use it to personalize your marketing content, target your campaigns, review your results and optimize performance.

Data-gedreven e-mailmarketing als omzet-drijver

De basis van Klaviyo is data-gedreven marketing voor webwinkels. Gebruik gedrag, aankoopgeschiedenis en andere klantdata om de juiste mensen de juiste marketing-boodschap te tonen.

De uitkomst is een systeem dat de klantreis volgt om terugkerende aankopen te realiseren. Zo bouw je een relatie op met je klanten via gepersonaliseerde emails. “Waarom e-mail?” vraag je  je misschien af. Email is in 2022 nog steeds het marketingkanaal met de hoogste ROI. Bij onze klanten hebben we 20 tot 50% van de totale omzet uit e-mailmarketing zien komen.

Technische implementatie in één klik door directe integratie

Data wordt in real-time opgehaald, zodat je precies en accuraat kunt werken met dynamische segmenten. Data-integraties gingen in het verleden vaak gepaard met hoge ontwikkelingskosten. Voor Klaviyo is dat niet het geval gelukkig. 

Klaviyo heeft directe integraties met de grote e-commerce backend systemen. Dat betekent dat je Klaviyo in 10 minuten hebt geïnstalleerd zonder tussenkomst van een developer.

Klaviyo integreert direct met deze webwinkels system:

 • Shopify & Shopify Plus
 • BigCommerce
 • Magento
 • Woocommerce
 • 3dcart
 • OpenCart
 • Lightspeed POS

Staat jouw webwinkel CMS er niet tussen? Dan is een custom integratie mogelijk. Dit wordt dan custom geprogrammeerd via de API.

Eén totaaloplossing voor nieuwsbrieven en marketing automation

Mailchimp is een prima tool voor nieuwsbrieven. Maar hoe integreer je die data? De kracht van data-gedreven marketing zit ook in het combineren van data voor je nieuwsbrieven. Voor veel van onze klanten was dat ingewikkeld en tijdrovend. Nu ze Klaviyo gebruiken werkt dit eigenlijk heel simpel.

Laten we een voorbeeld nemen: Stel dat Anna gisteren een product gekocht heeft in jouw webshop zonder korting. Als Anna vandaag je nieuwsbrief ontvangt waarin het product met 50% korting wordt aangeboden, dan zal ze teleurgesteld zijn. Je wilt ook binnen de nieuwsbrief dus segmenteren op klantdata.

Met Klaviyo combineer je al deze data in simpele segmenten. Je filtert klanten die net gekocht hebben dus met één klik uit van je nieuwsbrief. Op die manier kun je data combineren, zodat je targeting nog beter wordt. De uitkomst is lagere unsubscribe-rates en hogere omzet per verzonden e-mail.

Emails bouwen is simpel en mobile-friendly

In Klaviyo kun je - net als in Mailchimp - gemakkelijk e-mails designen zonder tussenkomst van een designer of developer. De email editor van Klaviyo werkt erg prettig. Bouw je eigen emails zonder een regel code te schrijven of gebruik één van de mobile-friendly templates van Klaviyo om nog sneller van start te gaan. Maak een gratis account aan en probeer het zelf.

Gebruik de templates van Klaviyo of bouw je eigen template. Voor onze klanten richten wij vaak één master template in, zodat je op basis daarvan gemakkelijk je eigen e-mails kunt bouwen en versturen.

Ook geavanceerde opties zijn mogelijk. Zo kun je product feed gebruiken en producten dynamisch tonen in e-mails. Conditionele blokken behoren ook tot de mogelijkheden.

Marketing automation flows bouwen met de visuele flow designer

Geautomatiseerde email flows kun je overzichtelijk bouwen met de visuele editor. Je hebt een canvas waardoor je met een drag & drop builder je flows visueel kunt uitwerken.

Gebruik Klaviyo data voor custom audiences in Facebook en Instagram

Klaviyo is meer dan alleen marketing automation en nieuwsbrieven. Je kunt ook Facebook audiences maken op basis van clicks in e-mails en zelfs SMSjes versturen naar klanten. Van Facebook campagnes voor je top-klanten tot win-back Instagram stories voor klanten die de e-mails niet meer openen. Met Klaviyo gebruik je data op allerlei creatieve manieren in de klantreis.

Rapportage gebaseerd op ROI

Kijk verder dan opens en clicks en zie hoeveel omzet je genereert hebt van je emailmarketing campagnes.

Klaviyo Rapportage Dashboard - Polaris Growth

Klaviyo bevat alle opties die webwinkels nodig hebben (en over dromen)

Daarnaast bevat Klaviyo ook andere geavanceerde features die zorgen dat je je e-commerce naar het volgende niveau kunt tillen. Zo biedt Klaviyo de mogelijkheid om dynamische segmenten en lijsten te maken, pop-ups toe te voegen om je e-maillijst te laten groeien en machine learning en AI voor nog betere personalisatie en zo gaat de lijst nog wel door. Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij kunnen je helpen met de opzet van Klaviyo funnels, zodat je daarna zelf mee aan de slag kunt gaan.

Belangrijkste Klaviyo Features

 • Krachtige Segmentatie
 • Vergaande integratie met webshop
 • Pop-ups (met sterke segmentatie mogelijkheden)
 • Dynamische content
 • Product recommendations
 • Dynamische kortingscodes
 • Machine Learning and AI - Smart Sending
 • Diverse kant en klare templates

Wie gebruiken Klaviyo?

Webwinkels voor wie herhaalaankopen belangrijk zijn. Met name in de lifestyle, fashion en beauty zien we veel goede voorbeelden. Als klantloyaliteit en retentie belangrijk zijn voor jouw business, dan heb je Klaviyo nodig in je marketing. Ook voor merken voor wie Facebook en Google advertising steeds duurder worden, is Klaviyo een goede oplossing. Het zorgt er namelijk voor dat de Customer Lifetime Value (CLV) hoger wordt, zodat je hogere acquisitiekosten kwijt kunt. Merken die hun design en story telling belangrijk vinden zien we ook steeds vaker de switch maken naar Klaviyo. Met ‘owned media’ kun je namelijk beter je verhaal vertellen én ben je zichtbaar.

Wereldwijd zijn er 30.000+ bedrijven die Klaviyo gebruiken. Een aantal bekende Nederlandse Klaviyo klanten zijn: Unilever, Mr Marvis, Wildthings Collectables, Bedankjes.nl, Gladskin, Cortazu

Wat zijn de kosten van Klaviyo?

De kosten van Klaviyo zijn gebaseerd op het aantal e-mailadressen die je in een maand een email stuurt en niet op basis van het aantal e-mailadressen die op je lijst staan. Klaviyo is gratis tot 500 accounts en is daarboven gebaseerd op verschillende niveau’s van emails. De pakketten van Klaviyo zijn maandelijks aan te passen, zodat je niet te veel betaalt. Tevens zit je niet vast aan een jaarcontract. Geïnteresseerd in Klaviyo? Maak hier je gratis Klaviyo account (tot 500 accounts) aan.

Wat levert Klaviyo op?

Volgens de cijfers van Klaviyo zien e-commerce ondernemingen gemiddeld een ROI verhoging van 67% door over te schakelen naar Klaviyo.

Veel Klaviyo klanten zien deze 3 zaken gebeuren na de overstap op Klaviyo:

 • Verhoging open-rate door beter gebruik van segmentatie
 • Verhoging percentage van omzet door email
 • Verhoging omzet per ontvanger

Stel jezelf de volgende vraag: Hoeveel procent van je omzet wordt momenteel door e-mail gegenereerd? Voor de klanten van Polaris Growth is dat minimaal 20% van de totale omzet. Benieuwd of dit voor jou ook mogelijk is?

Vul de calculator in om jouw omzet-potentie te berekenen. Of neem contact via 020 244 31 81 of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Polaris Growth is Klaviyo Master Partner

Voor Klaviyo zijn we niet voor niets een Klaviyo Elite Partner van Nederland. Bij Polaris Growth kennen we niet alleen Klaviyo binnenstebuiten maar hebben we ook jaren ervaring met zowel e-mail, conversie optimalisatie, online marketing en e-commerce growth. Door samen te werken met Polaris Growth krijg je toegang tot onze expertise waarmee je continu blijft werken aan het optimaliseren van email en de groei van jouw bedrijf.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op