Klaviyo’s nieuwe template editor: de beste features

9/2/2023

Klaviyo
Geplaatst op:
09
February
,
2023
| Laatste update op:
23
August
,
2023

De nieuwe template editor van Klaviyo maakt het leven een stuk makkelijker. De mogelijkheid om in 1 keer meerdere mails aan te passen bespaart je veel tijd. Maar zoals met iedere nieuwe tool, is het even wennen. Om jou zo snel mogelijk op weg te helpen, leggen we de belangrijkste features uit.

Nieuwe features

De volgende features zijn alleen beschikbaar in Klaviyo’s nieuwe template editor. Werk je nog met de oude template editor? Klik dan in Klaviyo op “switch to new editor” om toegang te krijgen tot de nieuwe functies

Secties

Allereerst is de feature “secties” handig om tijd te besparen. Soms wil je namelijk dezelfde content voor meerdere e-mails gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld identieke gegevens in iedere footer? Maak het jezelf dan gemakkelijk door 1 sectie voor alle voetteksten (footers) te maken en op te slaan. Zo kun je deze voettekst makkelijk hergebruiken in meerdere mails.

Wil je weten hoe je secties maakt? Hier lees je er alles over.

Footer_example.jpeg

Universeel opgeslagen content

Verder vertelden we hier al over de uitkomst van de eeuw: universal saved content. Het klinkt je vast bekend in de oren: handmatig elke afzonderlijke header aanpassen, omdat je 1 woord bent vergeten. Inderdaad, een saai en tijdrovend klusje. Maar met de nieuwe template editor is dit verleden tijd. Nu kun je gemaakte blokken namelijk ‘universeel opslaan’. Sla een sectie of blok op als universele content en je maakt in 1 keer bewerkingen in alle (ja, echt alle) opgeslagen content.

Achtergrond foto’s

Nog een handige functie is het toevoegen van overlappende tekst. Als je nu een achtergrondfoto toevoegt aan een onderdeel, plaats je gemakkelijk een overlappende tekst op het plaatje. Bij de klassieke editor was dit alleen mogelijk door te coderen. Maar dat is nu niet meer nodig! Hier bekijk je hoe je een achtergrondfoto instelt in de nieuwe editor.

section_background.jpeg

Content herhalen

Daarnaast kon je bij de klassieke editor, blokken herhalen op basis van dynamische data. In de nieuwe template editor is dit ook mogelijk bij hele secties met de “content repeat feature”. Hoe je dit doet, lees je hier.

new_repeat_for.jpg

Meer preview opties

Ook de preview opties zijn in de nieuwe editor uitgebreid. Je kunt nu een preview maken met profiel- en eventdata. Deze preview gebaseerd op actuele data zie je voordat je de template toevoegt aan een campagne of flow. Heel handig!

Hoe je dat doet? Selecteer “preview and test”. Vervolgens klik je op “search for a profile” om profieldata te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een gebeurtenis door “event” te selecteren.

new_preview.jpg

Ongedaan maken of opnieuw doen

Wat ons betreft krijgt deze nieuwe functionaliteit de hoofdprijs... Het ongedaan maken van acties is eindelijk mogelijk! Je maakt nu gemakkelijk verkeerde veranderingen ongedaan door op “undo” te klikken. Ook kun je wijzigingen opnieuw uitvoeren door op “redo” te klikken. Dat scheelt weer een hoop bloed, zweet en tranen bij een foutje.

undo_redo.jpg

Custom lettertypes

In Klaviyo’s nieuwe template editor voeg je met een paar klikken een persoonlijk aangepast lettertype toe. Wanneer je dit lettertype  eenmaal toevoegt aan een template, is deze beschikbaar in alle lettertype menu’s. Zelfs in de “signup form editor”.

Verschillen tussen de klassieke en nieuwe editor

Ben je gewend aan de huidige Klaviyo editor? Zie je het helemaal niet zitten om met de nieuwe editor aan de slag te gaan? Heroverweeg het toch, want de nieuwe versie bespaart je veel tijd. Om de overgang makkelijk te maken, hebben we de verschillen tussen de twee editors op een rijtje gezet. Zo ben je vliegensvlug klaar voor de overstap.

Kolommen toevoegen

Nieuwe template editor

In de nieuwe editor voeg je kolommen toe door op “content” te klikken. Daarna selecteer je de optie “columns”. Deze “columns” sleep je vervolgens naar de desgewenste plek in je gemaakte e-mail. En tada … de kolom staat in de e-mail.

column_new_editor.jpg

Klassieke template editor

In de klassieke, “oude” editor voeg je kolommen toe door op “blocks” te klikken. Vervolgens  selecteer je “add columns to email”. Dan verschijnen de blokken in de gemaakte e-mail.

column_classic_editor.jpg

Table blocks

Nieuwe template editor

Met de nieuwe editor is content toevoegen heel eenvoudig. Voeg content aan je tabel toe door allereerst naar het tabje “content” te gaan. Vervolgens klik je op de cel die je wilt aanpassen.

table_content_new.jpg

Wil je dat de tabel maar één keer tevoorschijn komt? Kies dan bij “table settings” voor “static”. Als je wilt dat de tabel zich herhaalt, kies dan voor “dynamic”. “Dynamic” gebruik je bijvoorbeeld bij een abandoned cart e-mail of een aankoopbevestiging, zo kun je meerdere producten in een blok laten zien. Daarna pas je het aantal rijen/kolommen aan als je op het tabje “table settings” klikt.

new_table_settings.jpg

Tot slot pas je de weergave van de tabel aan onder het tabje “display options”.

Klassieke template editor

In de “oude editor” ga je weer eerst naar “table block” en kies je vervolgens voor het tabje “columns”. In dit tabje voeg je kolommen toe, haal je ze weg of label je de kolommen.

classic_table_.jpg

Wil je content toevoegen aan je tabel? Klik dan op het tabje “rows”. Hier kun je direct kiezen voor “static” of “dynamic” content. “Dynamic” content gebruik je ook hier voor bijvoorbeeld een abandoned cart e-mail.

table_block_content_classic.jpg

Opgeslagen Blokken

Nieuwe template editor

In de nieuwe editor sla je gemakkelijk blokken en secties op door het sterretje aan te klikken. Doe dit terwijl je met de muis over de secties of blokken gaat.

new_saved.jpg

Wil je al je opgeslagen content zien of toevoegen aan een template? Selecteer dan “content” > “saved”.

new_saved_blocks.jpg

Klassieke template editor

In de oude editor sla je een blok ook op door eroverheen te gaan met je muis en op het ‘ster’ icoontje te klikken.

saved_classic.jpg

Je voegt een opgeslagen blok toe aan een template door er een opgeslagen blok heen te slepen.

saved_block_classic.jpg

Mobiele preview

Nieuwe template editor

In de nieuwe editor switch je gemakkelijk tussen de mobiele weergave en de desktop weergave. Dit doe je door bovenaan de editor op “desktop” of “mobile” te klikken.  Je gebruikt deze knoppen ook om te wisselen tussen typen weergaven wanneer je kijkt naar profiel en eventdata.

mobile_new.jpg

Klassieke template editor

Bij de klassieke editor wissel je ook tussen de manieren van weergaven door op het pictogram van een desktop of mobiel te klikken. Deze pictogrammen vind je rechtsboven in de editor.  Bij de oude editor is de mobiele weergave  alleen beschikbaar in de template bouwer. De previews zijn alleen te zien in een desktop weergave.

mobile_classic.jpg

Secties stapelen (mobiel)

Nieuwe template editor

Je beslist in de nieuwe editor zelf of je de kolommen in een sectie wilt stapelen bij de weergave op mobiel. Dit doe je bij iedere sectie onder het tabje “styles”.

new_stack_on_mobile.jpg

Klassieke template editor

Bij de oude editor stapelt de content automatisch op de mobiele versie wanneer “mobile optimization” aan staat. Dit zorgt ervoor dat de content makkelijker te lezen is op een klein scherm.

classic_mobile_optimization_.jpg

Toon/Verberg

Nieuwe template editor

Klik op “display options” > “create logic” om een toon/verberg richtlijn toe te voegen aan een blok of sectie.

new_show_hide.jpg

Klassieke template editor

In de oude editor klik je op het ? icoontje in de instellingen van een blok om een toon/verberg richtlijn in te stellen.

classic_show_hide.jpg

Blokken herhalen

Nieuwe template editor

Als je in de nieuwe editor een blok of sectie wilt herhalen, klik je op “display options” > “create repeat rules”.

new_repeat_for.jpg

Klassieke template editor

In de oude editor voeg je een herhaling toe door op het icoontje met drie streepjes te klikken.

classic_repeat_for.jpg

Personalisatie

Nieuwe template editor

Wil je een e-mail personaliseren? Bijvoorbeeld door de voor- en achternaam van de ontvanger toe te voegen? Klik dan in de nieuwe editor op het “poppetje”. Vervolgens selecteer je de details die je wilt toevoegen.

new_add_personalization.jpg

Klassieke template editor

Als je met de oude editor een mail wilt personaliseren, klik je op “insert property”. Dan verschijnt een menu waarin je kiest voor de gewenste details. Zo kun je bijvoorbeeld een voornaam of een unsubscribe button toevoegen.

classic_insert_property.jpg

Enthousiast geworden over de nieuwe template editor? Dat komt goed uit! Je vindt hieronder nog meer artikelen om met de template editor aan de slag te gaan.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op