De formule voor ecommerce omzet groei

1/6/2022

E-commerce Strategie
Geplaatst op:
01
June
,
2022
| Laatste update op:
23
August
,
2023

De formule om e-commerce omzet te verdubbelen

De meeste webwinkels focussen alleen op meer verkeer naar de webwinkel. Meer betaald verkeer inkopen is de duurste manier om je webwinkel te groeien. Staar je daar niet blind op, want er 3 andere factoren van groei die minstens zo belangrijk zijn.

Als je deze hefbomen van groei met 30% verhoogt, dan verdubbelt je omzet. Ja, serieus! Dat is geen magie, maar de fundamentele onderdelen van webwinkel omzet.

Ik leg het je uit aan de hand van dit rekenvoorbeeld:

De concurrent wint het in dit voorbeeld van het e-commerce merk. Dat komt door de volgende onderdelen:

  • Conversie van de concurrent is hoger door het gebruik van kortingen
  • De AOV is lager door de 10% korting die hier gegeven wordt
  • Koopjesjagers zijn minder loyaal. De klanten van de concurrent komen niet terug (F = 1)
  • Het verkeer van de concurrent is iets hoger dan van het merk, omdat de concurrent meer betaald verkeer kan inkopen.

Dit is een situatie die we veel vaker zien bij onze klanten. Polaris Growth helpt e-commerce merken om de concurrentie te verslaan door op alle factoren van groei incrementele verbeteringen door te voeren. Ik zal je laten zien hoe dat werkt.

Conversie verhogen

In dit voorbeeld verhogen we we conversie met 30% (van 1% naar 1.3%). Je ziet dat de omzet daarmee stijgt naar €292.500. De concurrent ‘wint’ nog steeds met een hogere omzet. Bekijk onze webshop optimalisatie diensten of lees de tips om conversie te verhogen.

Gemiddelde orderwaarde verhogen

De tweede hefboom van groei waar Polaris Growth mee aan de slag gaat is de gemiddelde orderwaarde (AOV). Lees onze tips om je AOV te verhogen. Door de tweede 30% groei hebben we (net) meer omzet dan de concurrent! Maar we zijn er nog niet, het geheime wapen is de frequentie.

Aankoop frequentie verhogen

De laatste stap - en de meest krachtige - is het verhogen van de aankoopfrequentie. Retentie en loyaliteit zijn enorm belangrijk, omdat betaald verkeer (Google, Facebook, Instagram) steeds duurder worden. En de reden is ook omdat jouw concurrentie de hefbomen van groei inzetten en meer durven uit te geven.

3x 30% levert meer op dan 1x 100%

3x 30% is 90%, toch? Klopt, maar er is sprake van rente-op-rente (compound interest). De verbeteringen versterken elkaar, waardoor exponentiële groei ontstaat. Zo kom je op 120% groei uit (dus je omzet x2,2).

Benieuwd hoe je hiermee aan de slag gaat? Plan een vrijblijvend gesprek in of schrijf je in voor de 2x groei e-mail cursus. Daarin leg ik je uit hoe je groei realiseert op de 3 hefbomen van groei.

Goal Tree model met alle ‘knoppen’ om aan te draaien

Bij Polaris Growth gebruiken we het Goal Tree model om e-commerce groei te realiseren. Dit model is ontwikkeld door Optimizely - een A/B testing software.

Waarom dit vaak toch niet lukt

Alle ondernemers die wij spreken hebben de ambitie om te groeien. Maar waarom is het dan zo moeilijk om groei te realiseren? Dit zijn de 5 grootste oorzaken die je groei afremmen en wat jij eraan doet als e-commerce ondernemer.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op