Case study

Wicked Cushions

Transitie naar Klaviyo en flows voor merk met unieke koptelefoon kussens.
No items found.

Over het merk

Wicked Cushions

In 2016 is Wicked Cushions gestart door mijn neef. Hij was geëmigreerd vanuit Israël naar de VS en werkte in restaurants. Hij was 25 en wist niet goed wat hij wilde gaan doen, totdat hij een keer ‘s avonds laat wakker was en een advertentie op Facebook voorbij zag komen van een Amazon Business Course. Hij ging met die cursus aan de slag en na het voltooien ging hij op zoek naar een product. Een jaar lang bleef hij zoeken naar een product totdat hij op een dag de kussens van zijn koptelefoon moest vervangen. Hij trainde met zijn Beats Studio koptelefoon op en de kussens waren niet goed meer. Op Amazon keek hij vervolgens of er partijen waren die dit product verkochten. Er waren er een aantal, maar die waren allemaal erg goed goedkoop en leken directe import en van lage kwaliteit te zijn. Op basis van de beperkte opties wilde hij zien of hij er iets beters mee kon doen en heeft toen eind 2016 het merk Wicked Cushions gelanceerd.

Hij is gestart met het ontwerpen van een aantal versies van koptelefoon kussens, eerst gericht op de Beats Studio koptelefoon en verkocht deze via Amazon tot eind 2017. In 2017 lanceerde hij zijn eigen website, verkreeg hij een trademark op het merk en begon te bouwen aan het bedrijf.

Zo is het allemaal begonnen en halverwege 2019 ben ik met hem gaan samenwerken. Op dit moment hebben we een klein team van 6 medewerkers die fulltime en remote voor ons werken als freelancers. We verkopen onze producten onder andere via Amazon, Walmart, Ebay en onze eigen website. We verkopen allerlei verschillende kussens voor allerlei verschillende koptelefoons, waarbij we voor elke populaire koptelefoon wel een product aanbieden. Ondertussen blijven we met nieuwe producten komen en breiden we uit met andere accessoires voor koptelefoons. We richten ons bijvoorbeeld nu ook meer op producten voor gaming.

Op dit moment verkopen we ongeveer 75 verschillende kussens, waarvan er veel gedesigned zijn. Dat is wat ons merk ook uniek maakt, er zijn namelijk veel aanbieders van deze kussens, maar wij maken aangepaste ontwerpen. We variëren in materialen, kleuren en patronen waardoor mensen de kussens op onze website nergens anders zien.

We kunnen op verzoek een ontwerp maken voor een klant, maar dat gebeurt in principe nooit omdat het niet heel kostenefficiënt is om 1 design te maken en 1 keer te verkopen. Wel komt het voor dat veel mensen een bepaald ontwerp verzoeken en dat we die vervolgens gaan produceren.

Op dit moment is de VS onze grootste afzetmarkt maar we verkopen internationaal. Er zijn maar een paar landen waar we niet verkopen om logistieke redenen, maar in principe verkopen we aan iedereen die bereid is om de verzendkosten te betalen. Onze grootste markten zijn de VS, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en Mexico, dus verspreid over de wereld.

De Uitdaging

Toen ik kwam werken voor Wicked Cushions wilden we het bedrijf naar het volgende niveau brengen. Op dat moment had mijn neef nog 1 collega en het was te veel werk om alles te doen met dat team. Ons doel was op dat moment om de website opnieuw te bouwen, onboarden en beginnen met verkopen via Amazon en andere marktplaatsen, onze verkopen wereldwijd uitbreiden en een structuur voor onze operaties te bouwen. We waren punten van onze lijst aan het afvinken en kwamen op een gegeven moment bij het punt om de belangrijkste e-mail functies te outsourcen aan een professioneel bedrijf. Het ging met name om de verschillende flows zoals de new subscriber flow, browse- & cart abandonment flow. Deze hadden we zelf al gebouwd, maar elk halfjaar of jaar gingen we door de verschillende flows heen en pasten we ze een beetje aan. Echter beseften we dat niemand van ons copywriter of e-mail professional was, dus dachten we dat het juiste moment daar was, nu zo’n 4 of 5 maanden geleden, om een samenwerking aan te gaan met een partij die ons daarbij kon helpen. We wilden daarnaast ook niet continu verantwoordelijk zijn voor het checken of de flows werken of verbeterd kunnen worden. Dit gecombineerd met de wetenschap dat het niet ons gebied van expertise is, waardoor we niet zeker wisten of we het maximale uit onze flows haalden, gaf het ons peace of mind om dit uit te besteden.

Het grootste gedeelte van onze omzet komt niet uit e-mail campagnes, dat heeft te maken met het feit dat onze productlijn niet veel mogelijkheden biedt voor content based marketing, er is namelijk niet veel content omtrent deze producten. Daarom wilden we de flows waar mensen zich voor aanmelden zo goed, duidelijk en mooi mogelijk maken. Zo zijn we uiteindelijk bij Polaris Growth beland.

Mijn partner en ik waren echt heel erg tevreden met de resultaten. Er is een last van onze schouders gevallen, alles werkt zonder dat wij eraan hoeven te denken en het lijkt allemaal heel goed te werken.

We zijn ongeveer 5 maanden geleden gaan samenwerken. Op dat moment maakten we gebruik van Omnisend en ons belangrijkste doel was om alles naar Klaviyo over te zetten. We hadden bij Omnisend wat beperkingen en het gevoel dat we niet genoeg aangepaste dingen konden doen. Het was wel makkelijk om te gebruiken, maar het had te weinig functionaliteiten. We wisten zelf niet hoe we dat op de juiste manier moesten overzetten en hoe we onze data uit de bestaande lijst moesten interpreteren.

Door de hulp van in eerste instantie Bogdan, als freelancer, en later Polaris Growth, begrepen we beter welk deel van de lijst waardevol en welk deel van de lijst niet waardevol was. Het grappige was dat een groot deel van de lijst heel waardevol was en we ons dat toen pas realiseerden. We wisten wel dat de lijst goed was, maar niet hoeveel mensen engaged waren.

Daarnaast wilden we dus de flows volledig opnieuw laten bouwen, dat hebben Bogdan en de rest van het team van Polaris Growth dan ook gedaan tot 2 maanden geleden.

We hadden niet de intentie om op langere tijd samen te werken met Polaris Growth, omdat we de voorkeur hebben voor samenwerkingen op projectbasis. Op dit moment voer ik gesprekken met Omar over een samenwerking in de toekomst, we hebben nu namelijk geen maandelijkse samenwerking. De reden hiervoor is dat voor onze producten content niet werkt, dus dat het niet nodig is. We hebben wel de intentie om met Polaris Growth te blijven werken en we zullen de komende tijd ook andere flows gaan bouwen.

Resultaten volgens onze klant

Het resultaat in termen van omzet die de samenwerking heeft opgeleverd is moeilijk om vast te stellen, we zijn namelijk met een aantal dingen gestopt waar we niet op gefocust waren en hebben onze focus verlegt naar een aantal dingen in Klaviyo. De resultaten lijken in ieder geval goed, alleen is het lastig om te zeggen waar dit exact vandaan komt. Wat we wel zien is dat de toename in verkeer ook zorgt voor een toename in interactie met de flows, de hoeveelheid mensen die zich bijvoorbeeld inschrijven is enorme verbeterd.

Ook het design en de content van de e-mails is veel beter dan wat we in het verleden hadden. We hebben de samenwerking 2 maanden geleden afgerond, dus een lange termijn resultaat is ook lastig vast te stellen, maar ik weet vrij zeker dat de samenwerking veel heeft opgeleverd. Onze intentie is ook om weer met Polaris Growth samen te werken op het gebied van grote campagnes en nieuwe flows, waarvan wij zelf niet wisten dat we ze zouden moet hebben, maar die ons aangeraden zijn door Bogdan en het Polaris Growth team. Dat zullen we de komende tijd gaan bespreken en oppakken.

Mijn partner en ik waren echt heel erg tevreden met de resultaten. Er is een last van onze schouders gevallen, alles werkt zonder dat wij eraan hoeven te denken en het lijkt allemaal heel goed te werken. We kunnen inchecken bij Omar of iemand anders van het team om dingen te evalueren, beslissingen te maken en verbeteringen door te voeren en dat werkt erg goed.

CONTACT

Contact Polaris Growth

Omar Lovert
Send me an email
Call us: 020 244 31 81
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw