Case study

The Blend Box

Klaviyo inrichting voor een nieuwe beauty webwinkel in België.

Over het merk

The Blend Box

Ik ben al bijna 13 jaar full-time make-up artist en ik kreeg constant vragen welke producten het beste waren om te gebruiken en wat het beste was om te kopen voor verschillende doeleinden. Eigenlijk was ik dus heel veel tips aan het weggeven en op den duur besefte ik dat ik wat wilde doen met al die gratis informatie. Toen heb ik The Blend Box opgericht, een webshop die ik vanuit professioneel oogpunt heb opgezet. Ik verkoop namelijk alleen producten die ik zelf ook gebruik tijdens mijn werk, ik verkoop dus geen producten waar ik niet in geloof.

De Uitdaging

Ik heb meerdere online cursussen gevolgd en meerdere tools geprobeerd en Klaviyo vond ik het beste werken. Vervolgens ben ik zelf begonnen met het opzetten van Klaviyo, ik had al redelijk wat content geschreven, maar het technische gedeelte begreep ik niet volledig en het gebrek aan tijd speelde daarin ook een rol. Na wat googlen kwam ik uit bij Polaris en toen zijn we de samenwerking aangegaan.


Polaris heeft super werk geleverd en ik ben zeer tevreden. Omar heeft het voornaamste deel van de werkzaamheden uitgevoerd en naast dat hij dat super heeft uitgevoerd, is hij is erg geduldig en dat vind ik een grote plus.

Ze hebben Klaviyo opgezet en we werkten met Asana waarin de verschillende taken werden geplaatst zodat ik dat ook kon monitoren. Als er iets moest gebeuren hadden we een videocall en dat vond ik heel erg goed en fijn werken. Op die manier kon ik input geven op bijvoorbeeld design kwesties. Verder werden alle flows besproken en gecreëerd in een Master Template, ook dat vond ik heel erg goed en overzichtelijk. Op die manier kon ik het namelijk heel duidelijk visualiseren en daar input op geven. Polaris heeft ook copywriters voorgesteld en uiteindelijk ben ik op die manier bij iemand terecht gekomen die ik toevallig al kende en die heeft vervolgens de teksten geschreven die ik vervolgens aanpastte. Wat ik met name goed vond aan de samenwerking was dat er tijdens de calls dingen werden aangepast en die directe manier van werken zorgt voor snelle vooruitgang.


Polaris heeft dus geholpen met content, het bouwen van flows, alle integraties gelinkt met de webshop en daarnaast heeft Omar mij een training gegeven over hoe ik e-mail campagnes en nieuwsbrieven kan opzetten.

Resultaten volgens onze klant

Polaris heeft super werk geleverd en ik ben zeer tevreden. Omar heeft het voornaamste deel van de werkzaamheden uitgevoerd en naast dat hij dat super heeft uitgevoerd, is hij is erg geduldig en dat vind ik een grote plus. Hij luistert goed en ik vond het erg aangenaam om met hem samen te werken. Voor de echte resultaten zal ik nog een aantal weken moeten afwachten. Polaris heeft wel aangegeven de eerste twee maanden te zullen meekijken in de shop om te kijken of alles goed verloopt en of de resultaten goed zien.

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw