Case study

Bedankjes.nl

Conversie optimalisatie, overstap naar Shopify en inrichting van klantreizen voor online bedankjeswinkel

Over het merk

Bedankjes.nl

Bedankjes.nl biedt al meer dan 15 jaar een groot assortiment van originele en persoonlijke bedankjes aan voor elke gelegenheid. Klanten kunnen online bedankjes personaliseren, bestellen en eventueel per stuk laten versturen naar een adressenbestand. Het aanbod is groot en bestaat uit bedankjes voor onder andere bruiloften, jubileums en zakelijke aangelegenheden. Maar ook voor pakketjes voor thuiswerkers of kerstgeschenken kunnen klanten hier terecht.

Bedankjes.nl wil mensen blij maken met persoonlijke en originele bedankjes. Daarbij luisteren de oprichters van Bedankjes.nl naar wat klanten zeggen en stemmen ze het assortiment af op de wensen van de klant. Verder is met name de service en het persoonlijke contact ontzettend belangrijk.

De Uitdaging

Reinier van Rumpt, mede-eigenaar van Bedankjes.nl vertelt dat de checkout een update kon gebruiken. Het conversiepercentage, dus het aantal websitebezoekers dat daadwerkelijk een aankoop deed, kon wel omhoog. Maar hoe? Het overstappen naar een ander platform voor de website was ook een wens, maar welk platform werkt het beste?

Bovendien heeft Bedankjes.nl een hele brede doelgroep waarbij de ene klant meer contactmomenten wenst dan de ander. Hoe creëer je de optimale klantreis voor verschillende type klanten? Met deze vragen klopte Bedankjes.nl aan bij Polaris Growth.

“Polaris heeft diverse reeksen e-mails opgezet en hier goed onderscheid gemaakt tussen de verschillende type klanten door segmentatie.”

Polaris Growth optimaliseerde de website van Bedankjes.nl door snelle oplossingen te herkennen en uit te voeren. Aanpassingen bij de checkout leverden een verhoging van het conversiepercentage op voor Bedankjes.nl. Maar daarmee hield het werk van Polaris Growth niet op. In een latere fase van de samenwerking hielp Polaris Growth ook met de overstap naar Shopify.

Reinier vertelt dat de ultieme klantervaring ook is gecreëerd door verschillende e-mail flows te scheiden voor verschillende productcategorieën. “Polaris heeft diverse reeksen e-mails opgezet en hier goed onderscheid gemaakt tussen de verschillende type klanten door segmentatie.”

Resultaten volgens onze klant

Het resultaat? Volgens Reinier: “Lekker werkende e-mail flows in Klaviyo. Ik hoef niet meer naar de flows om te kijken en het scheelt veel tijd dat de e-mails al zijn opgezet.” Het enige spanningsveld is dat Bedankjes.nl niet te hard wil groeien, maar dat is bijna niet tegen te houden. “We zijn nu al met 12 mensen druk met het uitvoeren van alle orders en de persoonlijke service voor onze klanten. Polaris Growth gaf aan dat we nog meer uit onze flows kunnen halen, maar we willen de groei binnen de perken houden.”

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw