Unieke Klaviyo Coupon Codes voor Shopify

Klaviyo integraties
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

Klaviyo kan eenmalig te gebruiken dynamische couponcodes aanmaken welke zijn te gebruiken in Shopify-shops en waarmee elke klant een eigen unieke couponcode door ontvangt. Deze functie biedt een alternatief voor het maken van een generieke kortingscode voor een bepaalde promotie, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat codes worden gedeeld.

Dit zijn voorbeelden van het gebruik van unieke couponcodes in campagnes: 

 • Kortingscodes voor e-mail abonnees: beloon je abonnees door een exclusieve e-mail promotie uit te voeren met couponcodes.
 • Pre-sale kortingen voor VIP-klanten: stuur je VIP's unieke codes die ze kunnen gebruiken om met korting, als eersten de gloednieuwe collectie te kopen.
 • Korting voor verzend vertragingen: Als sommige items nabesteld zijn of als je vertragingen ondervindt bij het afhandelen van de bestelling, stuur de betrokken klanten dan een unieke code om hen te bedanken voor hun geduld.

Dit zijn voorbeelden van het gebruik van unieke couponcodes in flows:

 • Abandoned cart: stuur een kortingscode naar winkelwagen verlaters die nog niet eerder hebben gekocht - een code die slechts twee tot vier dagen geldig is creëert een gevoel van urgentie en helpt gewone ‘browsers’ te converteren naar betalende klanten.
 • Winback: stuur een korting naar kopers die lang geen aankoop hebben gedaan en stimuleer hen om opnieuw te kopen.
 • Welcome Series: geef nieuwe abonnees een kortingscode zodra ze worden toegevoegd aan je e-maillijst - je kunt zelfs de beschikbare kortingen verhogen via dezelfde code als ze na twee weken nog niet hebben gekocht.

Shopify handhaaft een limiet van 20.000.000 unieke kortingscodes voor elke Shopify-winkel. Als je deze limiet van 20 miljoen codes bereikt, moet je unieke codes verwijderen uit je Shopify Admin voordat Klaviyo weer nieuwe unieke codes kan genereren.

Voordat je aan de slag gaat

Je moet ervoor zorgen dat je bent geïntegreerd met Shopify en dat je het tabblad Coupons in je Klaviyo-dashboard kunt zien. Als je Klaviyo niet de juiste machtigingen hebt gegeven om Shopify coupons te maken, ga dan naar het Integrations tabblad en werk je integratie bij. Wacht vervolgens tot de pagina opnieuw is geladen voordat je teruggaat naar het tabblad coupons. Blijf de stappen volgen om daadwerkelijk een coupon te maken. 

Creëer jouw couponcode in Klaviyo

Navigeer eerst naar het tabblad Coupons in je Klaviyo-account en klik op Add Coupon in de rechterbovenhoek.

Als je Klaviyo niet de juiste machtigingen hebt gegeven om Shopify coupons te maken voor je account, moet je mogelijk op een knop klikken en je integratie-instellingen bijwerken. Wanneer je klikt om je integratie-instellingen bij te werken, zal Klaviyo je opnieuw verifiëren bij Shopify waarna je wordt teruggebracht naar Klaviyo. Als je klikt om bij te werken en vervolgens op de knop Vorige klikt of ergens anders naartoe navigeert voordat dit authenticatieproces is voltooid, wordt je integratie uitgeschakeld.

2018-06-20_14-10-30.gif

Voor elke coupon kan je de volgende eigenschappen instellen in Klaviyo:

 • Name
  Dit is hoe de coupon wordt geïdentificeerd in Klaviyo.
 • Prefix (voorvoegsel)
  Klaviyo genereert een willekeurige code voor elke persoon, maar je kunt ook een voorvoegsel specificeren dat voor elke code komt (bijv. WELCOME).
 • Discount Type
  Kies of de coupon een vast bedrag, een percentage of gratis verzending is.
 • Free Shipping
  Coupons voor gratis verzending kan je beperken, zodat deze alleen van toepassing is op bepaalde verzendkosten, of alleen wanneer kopers naar specifieke landen verzenden.
 • Fixed Amount & Percentage Off
  Voor coupons waarbij je een vast bedrag of percentage korting op een bestelling aanbiedt, kan je aangeven dat de coupon alleen van toepassing is op bepaalde producten of collecties.
 • Minimum Order Subtotal
  Kies of de coupon beperkt is tot bestellingen die aan een bepaald subtotaal voldoen (bijv. 20% korting op bestellingen van meer dan €50).
 • Activation Date
  Dit is de datum waarop de aanbieding actief wordt - je kunt ervoor kiezen om een ​​startdatum te kiezen, en je kunt ook een optie selecteren waarbij gegenereerde couponcodes actief worden zodra ze worden verzonden. Houd er rekening mee dat data zijn ingesteld in de UTC-tijdzone, dus het kan zijn dat je een andere activeringsdatum ziet in Shopify.
 • Expiration
  Kies wanneer je wilt dat je coupon vervalt. Er zijn verschillende opties voor coupons die worden gebruikt in campagne e-mails versus flow e-mails. Houd er rekening mee dat de data worden ingesteld in de UTC-tijdzone, dus het kan zijn dat je een andere vervaldatum ziet in Shopify.
 • Campagnes
  Je hebt twee keuzes voor de vervaldatum:
 1. Gegenereerde couponcodes vervallen nooit
 2. Als je wilt dat je korting een gedefinieerde einddatum heeft, waarna de gegenereerde codes vervallen, kan je een vaste vervaldatum selecteren.
 • Flows
  Je hebt drie keuzes voor de vervaldatum:
 1. Gegenereerde coupon codes vervallen nooit
 2. Gegenereerde couponcodes vervallen na een bepaald aantal dagen/uren
 3. Als je wilt dat je korting een gedefinieerde einddatum heeft, waarna gegenereerde codes vervallen, kan je een vaste vervaldatum selecteren
 • Coupons die na een bepaald aantal dagen/uren vervallen hebben variabele vervaldata. Hoewel je coupons met variabele vervaldata wel voor flows kan maken, kan je coupons met variabele vervaldata niet voor campagnes te creëren.

Gebruik je Coupon in een Flow E-mail

Unieke couponcodes voor live flow e-mails worden automatisch gegenereerd in batches van 100. Wanneer couponcodes onder de 100 zijn uitgeput, genereert Klaviyo nog eens 100 couponcodes. Dit zorgt ervoor dat er altijd voldoende codes beschikbaar zijn voor het live verzenden van flow e-mails. Omdat couponcodes voor flows automatisch worden aangevuld, hoef je niet handmatig batches couponcodes toe te voegen via de Add Codes optie.  

Als je flow is gekoppeld aan een lijst waaraan je een groot aantal contacten wilt toevoegen, raden we je aan een andere aanpak te kiezen en de instructies te volgen voor het verzenden van een kortingscode in een campagne. Je moet evenveel codes toevoegen als het aantal contacten dat je naar deze lijst wilt uploaden. Als je bijvoorbeeld 10.000 mensen naar een lijst gaat uploaden, moet je van tevoren 10.000 couponcodes maken. Dit is vooral belangrijk voor het uploaden van grote lijsten om ervoor te zorgen dat je e-mails op tijd worden verzonden.

Zodra een coupon is gemaakt, kan je deze in een flow e-mail invoegen met behulp van de volgende dynamische variabele:

{% coupon_code 'NAME_OF_YOUR_COUPON' %}

waar je NAME_OF_YOUR_COUPON vervangt door de naam van de coupon (moet exact overeenkomen met de naam -- hoofdlettergebruik is belangrijk). Bijvoorbeeld:

Wanneer e-mails worden verzonden, wordt deze variabele dynamisch vervangen door een unieke kortingscode voor elke ontvanger. Als je dezelfde coupon tag gebruikt in meerdere flow-berichten, ontvangt de ontvanger elke keer dezelfde unieke code totdat de code verloopt of wordt gebruikt. 

Wanneer je een voorbeeld van de e-mail rechtstreeks in Klaviyo bekijkt, zie je dat er geen unieke couponcode wordt ingevuld. Bovendien kan je geen voorbeeld van couponcodes met variabele vervaldata bekijken, omdat je niet handmatig codes aan dit soort coupons kunt toevoegen.

Je kunt handmatig codes toevoegen aan coupons zonder variabele vervaldata. Voor e-mails die coupons bevatten zonder variabele vervaldata, kan je een live code genereren als je een voorbeeld e-mail naar jezelf of een lid van je team stuurt. Als je dit wilt doen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende codes in je account hebt. Als dit niet het geval is, zie je geen unieke code in je voorbeeld en moet je codes toevoegen voordat je een voorbeeld met een live couponcode kunt verzenden.

Elke flow die een coupon bevat die niet verloopt, stuurt dezelfde code naar een klant telkens wanneer hij/zij het flow pad betreedt. Als je van een klant verwacht dat hij meerdere keren door een klaviyo flow navigeert, kan je overwegen een coupon te gebruiken die vervalt, zodat hij elke keer dat hij de flow binnen gaat, een nieuwe code ontvangt.

Als het bericht naar meerdere mensen is verstuurd, ontvangen ze allemaal dezelfde code. Als er dus meerdere previews binnen dezelfde minuut worden verzonden, bevatten deze previews allemaal dezelfde code.

Gebruik je Coupon in een Klaviyo E-mail Campagne

Hoewel Klaviyo automatisch couponcodes voor flow e-mails genereert, moet je handmatig coupons voor campagne e-mails genereren. Nadat je de parameters voor je coupon hebt aangemaakt, moet je het aantal couponcodes opgeven dat je wilt genereren. Dit moet worden gedaan voordat je je campagne in plant. Aantal belangrijke dingen hierbij zijn:

 • Je moet minstens zoveel codes genereren als het aantal verwachte ontvangers. Dit betekent dat als je minder codes genereert dan het geschatte aantal ontvangers, je de campagne niet kunt verzenden of plannen.
 • Als je geplande campagne is ingesteld op "Bepaal ontvangers op tijdstip van verzending" en het werkelijke aantal ontvangers groter is dan het aantal codes dat je genereert op het tijdstip van verzending, worden de extra ontvangers overgeslagen en ontvangen ze de e-mail niet.
 • Als je een groot aantal codes genereert, zorg er dan voor dat je wat tijd laat tussen de gewenste verzendtijd van je campagne en het moment waarop je de codes aanmaakt. Het genereren van een groot aantal couponcodes kan enkele uren duren. Gebruik daarom het geschatte aantal ontvangers van de campagne als framework en overschat het aantal codes dat je nodig hebt niet.

Je kunt couponcodes voor een specifieke coupon genereren door op de dropdown te klikken en Add Codes te selecteren.

2018-06-20_13-38-23.png

Nadat je Add Codes hebt geselecteerd, word je gevraagd het aantal codes in te voeren dat je wilt genereren. Nogmaals, zorg ervoor dat je minstens zoveel codes genereert als je verwachte aantal ontvangers van je campagne, anders kan je deze niet verzenden of plannen.

Coupons met variabele vervaldata kunnen niet in campagnes worden gebruikt. Daarom zie je de optie om codes toe te voegen niet als je een variabele vervaldatum voor je coupon hebt geselecteerd.

VariableCoupon.png

Het gedeelte "Estimated time to create" geeft je een idee van hoe lang het duurt om het aantal codes dat je hebt opgegeven, te genereren. Bij grotere aantallen kan dit enige tijd duren dus houdt er rekening mee dat je dit een paar dagen doet voordat je de campagne wilt versturen.

addcodes.png

Zodra je op Submit klikt, begint Klaviyo couponcodes voor je campagne te genereren. Er verschijnt een voortgangsbalk onder de naam van de coupon om de voortgang weer te geven. Je kunt ook het aantal codes volgen dat is gemaakt in de kolom Available/Total.

Nadat de codes zijn gegenereerd, kan je de coupon tag opnemen in je campagne template.

{% coupon_code 'NAME_OF_YOUR_COUPON' %}

Zorg ervoor dat je NAME_OF_YOUR_COUPON vervangt door de naam van de coupon (moet exact overeenkomen met de naam -- hoofdlettergebruik is belangrijk). Bijvoorbeeld:

namecoupon.png

Wanneer e-mails worden verzonden, wordt deze variabele dynamisch vervangen door een unieke kortingscode voor elke ontvanger. Wanneer je een voorbeeld van de e-mail rechtstreeks in Klaviyo bekijkt, zie je dat er geen unieke couponcode wordt ingevuld.

Als je echter een voorbeeld e-mail naar jezelf of een lid van je team stuurt, wordt er een live code gegenereerd. Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende codes in je account hebt. Is dit niet het geval dan zie je geen unieke code en moet je codes toevoegen voordat je een voorbeeld met een live couponcode kunt verzenden.

Als er meerdere mensen zijn opgenomen in de voorbeeld zending, ontvangen ze allemaal dezelfde code. Als er meerdere voorbeelden binnen dezelfde minuut worden verzonden, bevatten deze voorbeelden bovendien allemaal dezelfde code.

Als je klaar bent om je campagne te verzenden of in te plannen, ga je naar de laatste pagina van de campaign scheduling wizard door op Review & Send Campaign te klikken. Hier zie je een Coupon Codes gedeelte. Als je minder couponcodes beschikbaar hebt dan verwachte ontvangers, kan je je campagne niet plannen of verzenden en moet je meer codes toevoegen.

2019-08-05_10-54-24.png

Wanneer je je campagne plant of verstuurt, ontvangt elke ontvanger een unieke couponcode. Je kunt zien welke code een individuele ontvanger heeft ontvangen door naar zijn profiel te navigeren en naar het Coupons gedeelte te scrollen, zoals beschreven in Klaviyo’s FAQ.

Best practices

Als je unieke coupons gebruikt in campagnes en flow e-mails, zijn er enkele best practices waar je je aan moet houden:

 • Gebruik niet dezelfde coupon voor flows en campagnes. Omdat je het aantal codes moet specificeren dat moet worden gegenereerd voor campagnes, maar niet voor flows, is het handig om verschillende coupons te gebruiken voor flows ten opzichte van campagnes.
 • Maak voor elke campagne een aparte coupon. Op deze manier wordt het gemakkelijker om het aantal codes op te geven dat je nodig hebt voor elke campagne en loop je niet het risico dat je zonder codes komt te zitten, waardoor sommige ontvangers zouden worden overgeslagen.
 • Maak een aparte coupon aan wanneer je de categorieën of producten wijzigt die van toepassing zijn op de coupon. Klaviyo zal standaard proberen om alle reeds bestaande codes toe te wijzen, zodat klanten codes met verouderde voorwaarden kunnen ontvangen en kunnen gebruiken.
 • Genereer de coupons een paar dagen van te voren zodat je niet op het laatste moment je campagne nog moet uitstellen omdat je moet wachten op het genereren van coupons. Zeker bij grote aantallen.

Aanvullende bronnen


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op