Systeemvereisten Magento en Klaviyo integratie

10/3/2023

Klaviyo integraties
Geplaatst op:
10
March
,
2023
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Heb je een Magento webshop en wil je deze synchroniseren met Klaviyo? Dan ben je bij het juiste artikel uitgekomen. We leren je hier namelijk alles over de systeemvereisten voor optimale synchronisatie met Magento 1 of 2.


API gebruikersmachtigingen configureren
Allereerst is de beheerder van je Magento winkel verantwoordelijk voor de systeemspecificaties en configuratie. De integratie zal pas soepel verlopen als het systeem waarmee je werkt, geconfigureerd is om met Klaviyo te werken.


Tijdens het integreren van je Magento winkel met Klaviyo maak je een nieuwe SOAP (voor Magento 1) of REST (voor Magento 2) rol aan met volledige resource toegang. Ook wijs je een nieuwe gebruiker toe aan deze rol. Zorg er hierbij voor dat je ‘Resource Access’ instelt op ‘All’.


Zonder de benodigde toestemming voor deze API gebruiker kan Klaviyo niet goed omgaan met de API’s van je Magento winkel. Hierdoor kan de integratie van je winkel geen gegevens ophalen. Zorg dus dat deze API gebruiker de benodigde toestemmingen heeft.

Toegang tot API eindpunten inschakelen
Klaviyo vraagt ook gegevens op van specifieke eindpunten. De systeemconfiguraties moeten toegang tot deze eindpunten toestaan. Overweeg hierbij de impact van beveiligingscontroles of URL-omleidingslogica op de toegankelijkheid van deze eindpunten voor Klaviyo. Als je daarnaast aan ‘whitelisting’ doet, wees je er dan van bewust dat Klaviyo’s IP’s kunnen veranderen. ‘Whitelist’ daarom Klaviyo’s user agent. Klaviyo/1.0 is de ‘user agent request’ die Klaviyo stuurt in alle uitgaande verzoeken.

Als je Klaviyo geen toegang geeft tot de verwachte API eindpunten kunnen sommige of alle Magento gegevens niet gesynchroniseerd worden. Als gevolg zie je foutmeldingen in de applicatie.

API verzoeken synchroniseren
Wanneer je de integratie activeert, zet Klaviyo automatisch API verzoeken in de wachtrij om historische data te synchroniseren. Hieronder vallen klantgegevens, bestelgegevens en de productcatalogus. Klaviyo doet dit zo snel mogelijk, zodat marketeers deze gegevens vlug kunnen gebruiken in hun accounts.

Klaviyo probeert dit ook op verantwoorde wijze te doen door de concurrentie te beperken en door netjes om te gaan met ‘retries’. Heeft je winkel veel historische data, beperkte resource capaciteit of andere applicaties die aanzienlijke API verzoeken doen? Raadpleeg dan je Magento beheerder om ervoor te zorgen dat je infrastructuur de historische data synchronisatie kan ondersteunen. Je beheerder kan overwegen om tijdelijk de resources te verhogen, auto-scaling toe te passen, of Klaviyo te vragen de verzoeken te vertragen.


Maak je je ook zorgen over de hoeveelheid historische gegevens of het vermogen van je server om een tijdelijke toename van API verzoeken aan te kunnen? Overweeg dan om de serverbronnen tijdelijk op te schalen, toe te passen of Klaviyo te vragen de verzoeken af te zwakken via een ondersteuningsverzoek.

Validiteit van het SSL certificaat verifiëren
Verder is een SSL certificaat belangrijk. Een SSL certificaat verifieert digitaal de identiteit van een website. Daarnaast maakt het een versleutelde verbinding mogelijk tussen een webbrowser en een webserver. De originele server van jouw website host het SSL certificaat. Daarnaast is het certificaat essentieel voor het veilig accepteren van betalingen, het beschermen van aanmeldingen met wachtwoorden en het beveiligen van webformulieren. Gebruik dit hulpmiddel om het SSL certificaat van een website te controleren.

Het is mogelijk dat Magento integraties worden uitgeschakeld als de SSL certificering van je website verloopt. In dit geval moet je de domein- en tussencertificaten bij de hosting provider bijwerken. Als je niet zeker wat waar je certificeringen staan, neem dan contact op met je host provider voor hulp.


Voldoende geheugentoewijzing server
De hoeveelheid schijfruimte die een e-commerce website nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Hieronder vallen het aantal producten, het aantal afbeeldingen voor elk product, de kwaliteit van de afbeeldingen, het aantal e-mails die de server opslaat en de hoeveelheid pagina’s met statische inhoud.

We adviseren om meer dan 1 gigabyte geheugen toe te wijzen aan je Klaviyo integratie, maar 512 megabytes is het vereiste minimum. Als je server niet voldoende resources kan toewijzen om te reageren op de verzoeken van Klaviyo, treden er integratiefouten op. De Klaviyo-Magento integratie begint met een synchronisatie van historische gegevens. Om deze reden raden wij aan om de geheugeninstellingen in Magento en je server te controleren voordat je de integratie activeert.

De standaard Magento PHP geheugeninstelling is 128 megabytes. Deze instelling kan je aanpassen in het php.ini bestand door de waarde van de ‘memory_limit’ variabele te veranderen in de aanbevolen 1024 megabytes.

UTC tijdzone instellen
Tot slot is Coordinated Universal Time, of UTC, sinds de jaren 1960 de primaire tijdstandaard in de wereld. Klaviyo vertrouwt op UTC om synchronisaties van je meest recente gegevens te plannen.


Als je Magento constructie een andere tijdzone gebruikt, is het lastiger voor Klaviyo om vast te stellen welke gegevens het meest recent zijn. Daarnaast maakt dit het lastiger voor Klaviyo om te bepalen welke data het platform moet synchroniseren. Je tijdzone moet je daarom bijwerken naar UTC in zowel je Magento backend als in de app/Mage.php en app/code/local/Mage/Core/Model/Locale.php bestanden.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op