Best Practices voor Browse Abandonment onderwerpregels
Hoe zorg je ervoor dat iemand een browse abandonment e-mail opent en dat tot een aankoop leidt? Door een goed getimede onderwerpregel te maken die je klanten verleidt terug te keren naar de productpagina's. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.
Ondanks dat ze wat planning vereisen, werken browse abandonment e-mails wel! Deze e-mails hebben een 62,9% hogere open rate dan traditionele e-mails.
Om je te helpen je open rates te verhogen, hebben onderzoekers zich verdiept in de data om te ontdekken welk type browse abandonment onderwerpregels het meest voorkomen, welke onderwerpregels niet voldoen aan de verwachtingen en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.
Bladeren door abandonment benchmarks
Een onderzoeker heeft meer dan 1.000 browse abandonment e-mails geanalyseerd die naar meer dan 1 miljoen mensen zijn gestuurd om te zien hoe dit soort e-mails over het algemeen presteerden.
De resultaten waren indrukwekkend:
- Gemiddelde open rate: 52,79%
- Gemiddelde click rate: 10,87%
- Opbrengst per ontvanger: $2,88
Browse abandonment e-mails variëren in prestatie - grotendeels vanwege de verschillende niveaus van koopintentie. Maar over het algemeen hadden ze allemaal hoge open en click rates.
Om je te helpen meer opens (geopende e-mails) te genereren vanuit je browse abandoment onderwerpregels, volgen hier een paar tips:
Houd het simpel
Je hoeft niet al te slim te zijn om meer opens te genereren - het is voldoende om ontvangers eraan te herinneren dat ze een pagina hebben verlaten. Als je dit doet, wordt de nieuwsgierigheid van je lezer gewekt zonder griezelig of overweldigend te zijn.
De meest populaire onderwerpregel bij browse abandonment e-mails was 'Heb je iets gezien dat je leuk vond?' Deze onderwerpregel had een open rate van 56,82% - 7% hoger dan het benchmarkgemiddelde.
Een paar eenvoudigere, maar effectieve onderwerpregels waren:
- Recommended just for you: 53,82% open rate
- We saw you checking us out: 58,55% open rate
Deze gevalideerde onderwerpregels hebben een paar dingen met elkaar gemeen:
- Ze richten zich rechtstreeks met de ontvanger met 'you". Je hebt al een beetje een relatie opgebouwd omdat ze je site bezochten, dus neem dat mee naar de onderwerpregels.
- Eenvoudige taal die je elke dag zou gebruiken. Geen overdreven gecompliceerde tekst.
- Ze zijn allemaal 30 tekens of minder. Dat brengt ons bij de volgende tip...
Tel het aantal tekens
Als je kijkt naar de browse abandonment onderwerpregels, zijn de best presterende aan de korte kant.
De prestaties nemen geleidelijk af naarmate de onderwerpregels langer worden. Onderwerpregels met 40 tekens of minder presteerden 10% beter dan die met meer dan 40 tekens.
Hier zijn twee redenen voor:
- Je hebt maar een fractie van een seconde om de aandacht van abonnees te trekken, en lange onderwerpregels kunnen hen ervan weerhouden je e-mails openen.
- Mensen lezen hun e-mails op mobiele apparaten, waarbij 68% van de e-mails wordt geopend op mobiele apparaten. Mobiele schermen hebben een bovenzijde van 25-30 tekens, waardoor de langere onderwerpregels worden afgekapt.
Met dat in gedachten raden we aan om onderwerpregels met minder dan 40 tekens te gebruiken om ervoor te zorgen dat de mensen die je e-mails scannen de volledige onderwerpregel lezen.
Vraagtekens, punten en uitroeptekens
Door de juiste interpunctie in je onderwerpregels te gebruiken, kan je leven toevoegen en je lezer verleiden de e-mail te openen. Vraagtekens, punten en uitroeptekens bleken de meest effectieve interpunctie te zijn.
Leesteken
Gemiddelde open rate
Vraagteken (?)?
56.19%
Punt (.)
48.50%
Uitroepteken (!)
48.00%
Interpunctie voegt karakter toe aan je onderwerpregels - of het nu gaat om nieuwsgierigheid, finaliteit of opwinding.
Wees echter voorzichtig met je interpunctie. Ja, door je onderwerpregel voor te stellen als een vraag, vergroot je de nieuwsgierigheid, wat resulteert in een open rate die 6% hoger ligt dan het gemiddelde. Maar overdrijf niet. Te veel interpunctie kan als te emotioneel en onvolwassen overkomen. Het heeft niet alleen invloed op de open rate, maar het kan ook de spamfilter activeren en de deliverability van je e-mail schaden.
Mythbusters van browse abandonment onderwerpregels
Data helpt ons een aantal lang gekoesterde mythes over goed presterende e-mails uit de wereld te helpen. Laten we eens naar enkele browse abandonment onderwerpregels kijken waarvan veel mensen aannemen dat ze hoge open rates opleveren, maar die in werkelijkheid niet aan de verwachtingen voldoen.
Productpersonalisatie
Productpersonalisatie in de onderwerpregel omvat het product of de categorie die de persoon aan het browsen was. Veel retailers gaan ervan uit dat als je de persoon eraan herinnert wat ze aan het browsen waren, ze openen en kopen.
In werkelijkheid leverde het gebruiken van het product een openingspercentage op van 21% onder het gemiddelde.
Onthoud dat het interesseniveau voor mensen die een productpagina verlaten veel moeilijker te bepalen is dan voor iemand die een winkelwagentje verlaat. De persoon heeft alleen naar het item op je site gekeken. Het opnemen van het product in de onderwerpregels kan de lijn overschrijden van nuttig naar opdringerig, waardoor de lezer wordt afgeschrikt om de e-mail te openen.
Kortingen
Het opnemen van een korting in de onderwerpregel presteerde niet goed - bijna 18% onder het gemiddelde.
Een paar slecht presterende voorbeelden zijn:
- Maar liefst 25% korting voor jou (alleen vandaag)
- 10% korting voor slechts 24 uur!
Er zijn twee redenen waarom dit kan gebeuren:
- Door de korting op te nemen, kan de onderwerpregel te lang worden, waardoor de lezer zijn interesse verliest.
- Je gebruikt speciale tekens ($, %, GRATIS) waardoor je berichten mogelijk de spamfilter activeren.
Dat betekent niet dat je geen korting in de onderwerpregel moet opnemen, want kortingen werken wel. Begin met het testen van verschillende kortingen om te zien wat je publiek leuk vindt.
Of speel met de korting door de abonnee niet echt te vertellen wat ze krijgen - waarmee je hun nieuwsgierigheid opwekt en hen verleidt je e-mail te openen. Bijvoorbeeld: 'Deals waar we trots op zijn'. of "Shop nu. Bespaar veel." Zodra ze zijn geopend, beloon je de lezers met de specificaties van de korting. Dit zal helpen om de openingspercentages en klikpercentages te verhogen.
Tijdgebonden druk
Veel marketeers gebruiken de onderwerpregel om druk uit te oefenen op hun abonnee om actie te ondernemen. Dit wordt gedaan door een tijdslimiet te stellen aan de call to action.
Helaas kregen e-mails met een tijdslimiet in de onderwerpregel de laagste open rate van allemaal - 27% onder het gemiddelde.
Een klant gebruikte bijvoorbeeld de onderwerpregel “Laatste mededeling…. (4 uur resterend) " en ontving een open rate van minder dan 15%. Als je abonnee zich onder druk gezet voelt, is de kans groot dat ze "vergeet het maar" zullen zeggen en je e-mail niet openen.
Ideeën voor browse abandonment onderwerpregels
Als je worstelt met browse abandonment e-mails, laat je dan inspireren door deze 20 succesvolle onderwerpregels:
Eenvoudig maar effectief
- Heb je iets gezien dat je leuk vond?
- Aanbevolen speciaal voor jou
- Bedankt voor het langskomen!
- Neem een 2e kijkje!
- Denk je er nog steeds over na?
Gepersonaliseerd
- Hey Phil, nog vragen?
- Phil, heb je iets gezien dat je leuk vond?
- Phil - je hebt een geweldige smaak!
- Je Tom Brady shirt wacht op je.
- Tom Brady shirt wacht nog steeds op je!
Kortingsgericht
- Deals waar we trots op zijn.
- Shop nu. Bespaar veel.
- We Willen Jou Terug - Profiteer van 15% korting
- Zo gaan we voor je zorgen.
- Misschien helpt dit - €10 korting, alleen voor jou
Creatief
- Heb je me bekeken?
- We moeten dezelfde smaak hebben.
- We zagen je gluren...
- Ik ben verliefd! Ik ben verliefd!
- Heb je deze in de gaten gehouden?
Conclusie
De data bewijst dat browse abandonment e-mails zorgen voor verkopen voor onze klanten. De eerste hindernis is zorgen dat de lezer je e-mail opent - en daarom is de onderwerpregel zo belangrijk.
Elk publiek is anders en reageert anders op onderwerpregels, dus beschouw de best presterende onderwerpregels als een goed startpunt. A/B-test je onderwerpregels om te bepalen wat goed werkt bij jouw publiek en wat niet. Misschien houd je publiek van tijdsdruk of productpersonalisatie - je eigen data zal je helpen.