Interview met Bob Rockland van Shopify agency CODE

Interviews
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

 Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Bob Rockland en samen met Wouter Monkhorst heb ik 15 jaar geleden CODE opgericht. Wij zijn de eerste officiële Shopify Plus partner in de Europese Unie. Toen we startten met CODE hebben we vooral complexe websites gebouwd op basis van onze eigen CMS. WordPress en Shopify bestonden toen nog niet. Rond 2009 hebben we onze focus verlegd naar open source systemen, ook omdat de overheid daar destijds op stuurde. Zo'n 4 jaar geleden kwamen we in aanraking met Shopify. We vonden het een mooi platform dat prettig is om mee te werken. Omdat we een aantal grote klanten kregen die overgingen op Shopify, zijn we dedicated Shopify agency geworden.

Shopify is misschien niet de beste software, maar het past bij onze manier van coderen. Het gereedschap en de timmerman werken goed samen. Ik denk dat je dat nodig hebt om succesvolle resultaten te behalen. Wij zagen een kans om 100% Shopify te gaan doen en die hebben we gegrepen. Het heeft ons een jaar gekost om deze transitie te maken. We hebben in die periode afscheid genomen van website klanten. Door deze klanten door te verwijzen naar andere agencies, waren alle partijen tevreden.  

Wat zijn de groeidoelstellingen voor 2020?

Rustig doorgroeien. We zijn nu met ongeveer 30 man en willen organisch groeien naar ‘klasgrootte’, zoals wij dat in de wandelgangen noemen. We selecteren klanten op basis van passie voor het product. Wij geloven dat je een spark in de ogen moet hebben als je over je eigen product praat. Zo werken wij bijvoorbeeld niet samen met partijen die aan drop shipping doen via Ali Express. Je moet zelf verliefd zijn op je product en er stralend over kunnen praten. Als dat het geval is, dan is er een goede match met CODE.

Waar zijn je grootste uitdagingen bij groei?

Onze grootste uitdaging is het vinden van goede developers. Alles gebeurt bij ons in house, we werken niet met outsourcing. Er zijn te weinig developers in Nederland voor het aantal techbedrijven. Nu met Covid zien we dat online alleen maar toeneemt. Bij veel klanten zien we record-omzetten, alles wat met hobby’s en DIY te maken heeft vliegt de shops uit. Fietsen, sport equipment, knutselen etc. De uitdaging ligt dus echt bij het vinden van goede mensen, zodat we onze teams kunnen uitbreiden en meer nieuwe klanten kunnen aannemen.

Kun je iets vertellen over hoe je funnels opgebouwd zijn? Of hoe je marketing is ingericht?

Om zichtbaar te blijven, publiceren we met name blog-artikelen en case studies op onze website. De content delen we vervolgens via LinkedIn en Facebook. Daarnaast hebben we een nieuwsbrief met tips voor webwinkels en lichten we onze klanten uit.

Merk je dat bestaande kanalen verzadigd raken? Zie je kansen voor nieuwe marketingkanalen?

Wij hebben zeker geen last van verzadiging, omdat het nu drukker dan ooit is op de platforms. LinkedIn en de nieuwsbrief zijn de belangrijkste kanalen voor ons. We zijn bezig met een plan om nieuwe kanalen aan te boren, ondersteund door een marketing specialist. Zo gaan we meer regelmaat creëren in de uitingen en de blogs.. Daarnaast gaan we video's maken met specifieke tips, waar onze (toekomstige) klanten ook echt iets aan hebben. In de wereld van e-commerce zijn de tips oneindig. En het is een mooie manier om je autoriteit te claimen als bedrijf.

Welke nieuwe trends zie je en wil je hier iets mee gaan doen? Of Waar liggen de kansen voor e-commerce in 2020?

Wij zien enorme kansen liggen bij de B2B shops. Deze markt is nog niet volwassen. De shops lijken bij lange na niet op de gelikte B2C shops en dit is een gemiste kans. Vaak zijn dit slechts functionele webshops, die er dus niet altijd op hun best uitzien. Er wordt vergeten dat er ook hier een mens aan de andere kant van het scherm zit, die beslissingen maakt over kleuren, aantallen en stijlen. Dus waarom niet proberen te upsellen bij een B2B klant? Dezelfde mechanismen zijn hier tenslotte van toepassing.

Hoe ga je om met concurrentie?

Heel relaxed. Het is een vriendelijke ons-kent-ons wereld, we verwijzen zelfs door als we vinden dat een klant beter past bij een andere agency. Verder houden we het heel erg bij onszelf.

Natuurlijk kijken we altijd zeer aandachtig naar de ontwikkelingen in het e-commerce landschap en houden we partijen als Bol en Coolblue goed in de gaten. Dat zijn uiteindelijk de succesverhalen die de lat hoog hebben gelegd. Meekijken houdt je scherp en kan inspirerend werken.

Hoe groot is je team en hoe stuur je je team aan?

Wouter en ik zijn de founders en verder bestaat ons team uit 30 man. We hebben een operations manager en die stuurt onze mensen aan. Het is een hele platte organisatie, dus er is veel contact met iedereen. We werken in teams van 5 tot 6 mensen, waarbij we per Shopify project kijken naar welk team het beste bij dat specifieke project past. Wij werken met project managers als hoofd per team, met daarnaast altijd een senior developer. De rest van ons team bestaat uit medior developers. Mensen die bij CODE werken hebben daardoor altijd minimaal 3 jaar werkervaring.

Wat voor tools gebruik je?

We werken met Jira, Harvest, Google Hangouts en Slack. Slack gebruiken we voor alle communicatie. Verder hebben we veel Google Hangouts. Elke dag doen we per team onze stand-ups in Google Hangouts en dan einde dag de check-outs. Dat werkt top. Harvest gebruiken we voor urenregistratie en Jira voor projectmanagement.

In hoeverre maak je gebruik van data?

Voor onze klanten uiteraard heel veel, denk aan Shopify analytics en Google analytics. Maar we maken intern ook gebruik van data. We zijn ‘nerds’ die alles in cijfers willen zien. Daarvoor hebben we Google Data Studio (als dashboard), wat ons helpt met een stukje controle en bovendien is het een perfecte tool om data gedreven beslissingen te maken.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op