Hoe voeg je abonnees toe aan een bestaande lijst?

10/8/2023

Klaviyo
Geplaatst op:
10
August
,
2023
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Je ontdekt hoe je abonnees kunt toevoegen aan een bestaande lijst door nieuwe contacten te uploaden vanuit een CSV-bestand of door de Quick Add functie te gebruiken. Deze optie is beschikbaar voor lijsten, niet voor segmenten. Lees meer over het verschil tussen lijsten en segmenten.

 • Als je een grote groep abonnees wilt toevoegen, gebruik dan de functie voor het uploaden van een lijst.
 • Als je slechts een paar abonnees wilt toevoegen, gebruik dan Quick Add.

Voeg abonnees toe via upload

Let op: wanneer je een CSV-bestand uploadt naar een lijst die een flow activeert, zal de flow beginnen met het verzenden naar de nieuw geüploade abonnees. Als je dit niet wilt, stel dan je flow in op handmatig. Nadat de import is voltooid, wacht een paar uur voordat je teruggaat naar de flow en verwijder de personen waarvan je niet wilt dat die de e-mailsontvangen. Schakel vervolgens de flow weer in.

 1. Navigeer naar Audience > List & Segments.
 2. Selecteer de lijst waar je abonnees aan wilt toevoegen.
 3. Klik op het dropdown-menu Manage list in de rechterbovenhoek.
 4. Klik op Import contacts.
 1. Klik op Upload en selecteer je CSV-bestand met e-mailabonnees.
 2. Koppel elke kolom van je CSV aan een geschikte property in Klaviyo.
 3. Als een property nog niet bestaat in Klaviyo, typ dan een nieuwe property naam in en klik op Create New Field.
 1. Klik op Next.
 2. Als je expliciete toestemming hebt van iedereen in je CSV-bestand om e-mailmarketing te verzenden, selecteer dan de optie Yes, update subscription status for all imported contacts to subscribed. Als je CSV-bestand zowel e-mailadressen als telefoonnummers bevat, selecteer dan welke kanalen ze zich op hebben geabonneerd.
 3. Klik op Import.

Het abonneren van contacten via het uploaden van een lijst geeft aan dat je expliciete toestemming hebt ontvangen om e-mailmarketing te sturen naar alle contacten in deze upload. Handmatige onderdrukkingen en onderdrukkingen als gevolg van een ontvanger die zich heeft afgemeld, worden opgeheven wanneer de upload wordt verwerkt.

Uploaden via kopiëren/plakken

Als alternatief voor het uploaden van een CSV-bestand kun je een lijst met abonnees kopiëren en plakken om ze te uploaden.

 1. Navigeer naar Audience> List & Segments.
 2. Selecteer de lijst waar je abonnees aan wilt toevoegen.
 3. Klik op het vervolgkeuzemenu Manage list in de rechterbovenhoek.
 4. Klik op Import contacts.
 5. Klik op Copy/Paste CSV in de linkeronderhoek van de uploadtool.
 1. Plak de contactinformatie in dit formaat:

E-mail, Voornaam, Achternaam

someone1@example.com,George,Washington

someone2@example.com,Abraham,Lincoln

 1. Klik op Next.
 2. Koppel elke kolom van je upload aan een geschikte eigenschap in Klaviyo.
 3. Als je expliciete toestemming hebt van iedereen op je lijst om e-mailmarketing te verzenden, selecteer dan de optie Yes, update subscription status for all imported contacts to subscribed. Als je lijst zowel e-mailadressen als telefoonnummers bevat, selecteer dan naar welk(e) kanaal/kanalen ze zich hebben geabonneerd.
 4. Klik op Import.

Abonnees toevoegen via Quick Add

Als je snel een paar personen aan je lijst wilt toevoegen, kun je in plaats daarvan de Quick Add-optie gebruiken.

 1. Ga naar de lijst waar je het profiel aan wilt toevoegen.
 2. Klik op Quick Add.
 1. Op de volgende pagina, vul het e-mail veld in.
 2. Als de persoon expliciet heeft aangegeven e-mails van je te willen ontvangen, vink dan Profile has granted explicit consent to receive email marketing aan.
 3. Klik op Add subscriber.

Best practices

Houd rekening met het volgende:

 • Voeg nooit contacten toe aan een lijst die niet bewust hebben gekozen om zich aan te melden - dit is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Klaviyo.
 • Klaviyo voorkomt automatisch dat abonnees meerdere keren aan dezelfde lijst worden toegevoegd. Dit betekent dat als je een bestand wilt importeren met abonnees die al op je lijst staan, deze duplicaatrecords niet worden toegevoegd. Bijvoorbeeld, als je een aangepaste eigenschap aan iedereen in een lijst wilt toevoegen, kun je veilig de lijst opnieuw uploaden met de aangepaste eigenschap zonder dubbele profielen te creëren.
 • Klaviyo slaat automatisch e-mailadressen over die geen geldig formaat hebben. Een geldig e-mailadres zoals jane@example.com bestaat uit een lokaal deel, een @ symbool en vervolgens een domeindeel dat niet hoofdlettergevoelig is. Als een van de vereiste delen van een geldig e-mailadres ontbreekt, beschouwt Klaviyo het e-mailadres als ongeldig. Als er onjuiste spaties in het e-mailadres staan, beschouwt Klaviyo het e-mailadres ook als ongeldig.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je abonees toevoegt aan een bestaande lijst in Klaviyo? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op