Hoe creëer je een value-based lookalike audience in Facebook Advertising?

27/4/2023

Klaviyo
Geplaatst op:
27
April
,
2023
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Wat je zult leren

Leer hoe je een value-based lookalike audience kunt creëren in Facebook Advertising met behulp van CLV-data (customer lifetime value) van Klaviyo. Wanneer je een lijst of segment uit Klaviyo exporteert, kun je deze uploaden als een custom Facebook-audience en als bron gebruiken om een vergelijkbare, lookalike audience te creëren. Omdat je in dit geval CLV-data gebruikt, is je lookalike audience gebaseerd op waarden, waardoor je een beter idee krijgt van hoeveel je kunt uitgeven aan advertenties voor deze groep klanten.

Voordat je begint

Houd er rekening mee dat CLV-data alleen kan worden geëxporteerd als je aan de volgende vereisten voldoet:

 • Maar liefst 500 klanten hebben een bestelling geplaatst. Het gaat dan niet om actieve profielen, maar om het aantal klanten dat daadwerkelijk een aankoop heeft gedaan. Als de CLV-sectie op een profiel staat, maar leeg is, betekent dit dat Klaviyo niet genoeg gegevens over die persoon heeft om een voorspelling te doen.
 • Je hebt een e-commerce integratie (bijv. Shopify, BigCommerce, Magento, enz.) of gebruikt de API van Klaviyo om geplaatste bestellingen te verzenden.
 • Je hebt minstens 180 dagen bestelgeschiedenis met de huidige integratie en je hebt bestellingen binnen de afgelopen 30 dagen.
 • Je hebt in ieder geval enkele klanten die drie of meer bestellingen hebben geplaatst.

Je kunt hier meer over lezen in het artikel over segmentering op basis van CLV.

Exporteer jouw CLV-segment

 1. Selecteer een segment dat je wilt exporteren, afhankelijk van je zakelijke en advertentiedoelen; bijvoorbeeld een VIP-segment.
 2. Volg de stappen in het artikel Hoe exporteer je een lijst of segment naar CSV file.
 3. Voeg op het Export Review screen de E-mail en Total Customer Lifetime Value properties toe. Je kunt ook meer eigendommen opnemen als je dat wilt. Controleer de details in de documentatie van Facebook.


Export review page with properties list and Total Customer Lifetime Value checked
 1. Je segment wordt als CSV-bestand op je computer opgeslagen. Gebruik dit CSV-bestand in de volgende sectie bij het maken van een source custom audience op Facebook.

Creëer een source custom audience

 1. Log in op je Facebook Ad Account en creëer een nieuwe custom audience.
 2. Selecteer Customer File > Use a file that includes customer lifetime value (LTV) in de workflow.
Create a custom audience page in Facebook with Use a file that includes customer lifetime value highlighted in white

 1. Je wordt gevraagd de servicevoorwaarden voor het werken met value-based audiences te accepteren, als je dat nog niet gedaan hebt. Om dit te doen, klik je op I Accept.
Requirements for using value-based custom audiences agreement in Facebook with I Accept at the bottom with dark blue background

 1. Voeg vervolgens je CSV-bestand toe door The Original Data Source en Name Your Audience te selecteren in de dropdown menu’s.
 2. Kies in het volgende scherm je customer value column. Selecteer in de dropdown Total Customer Lifetime Value om je Klaviyo Total CLV toe te wijzen aan de LTV van Facebook.


Create a customer list custom audience with LTV page in Facebook
 1. Bekijk vervolgens je gegevens en breng ze in kaart; voltooi het maken van je publiek. Je hebt nu de mogelijkheid om een lookalike-audience te maken, die we in de volgende sectie zullen behandelen.

Creëer een value-based lookalike audience

 1. Nadat je je aangepaste CLV-audience hebt gemaakt, ga je verder waar je was gebleven en klik je op Create a lookalike audience.
Next steps create a lookalike audience highlighted in white on create a customer list custom audience page in Facebook
 1. Voor Select Your Lookalike Source, kies je de aangepaste CLV-audience die je in de vorige sectie hebt gemaakt.
 2. Voer de locatie en grootte van je audience in en klik op Create audience.
Create a lookalike audience page in Facebook
 1. Je value-based lookalike audience is nu beschikbaar op Facebook voor advertentietargeting. Lees meer over het creëren van een value-based lookalike audience in de documentatie van Facebook.

Een source custom audience verbinden via Klaviyo

Wanneer je een Klaviyo-lijst of -segment integreert met een custom source audience, worden nieuwe profielen die aan de lijst of het segment worden toegevoegd, gesynchroniseerd met de aangepaste audience van Facebook. Je kunt een Klaviyo-lijst of -segment synchroniseren met een custom source audience.

Als je via Klaviyo een lijst of segment koppelt aan een custom audience, wordt CLV-informatie niet automatisch doorgegeven aan Facebook. Nieuwe klanten die aan je lijst of segment in Klaviyo worden toegevoegd, worden gesynchroniseerd met Facebook, maar omdat Klaviyo niet  standaard een ondersteuning biedt voor het synchroniseren van CLV-gegevens, worden deze klanten toegevoegd aan je source customer audience met een standaard CLV-waarde. Dit kan mogelijk leiden tot een vertekend beeld van de klanten die worden toegevoegd aan value-based lookalike audiences die zijn gekoppeld aan je source audience.

Resultaat

Je hebt nu geleerd hoe je met Klaviyo CLV een value-based lookalike publiek kunt creëren in Facebook Advertising.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je in Facebook Advertising een value-based lookalike audience kunt creëren? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op