Handleiding voor de Klaviyo Setup Wizard

Starten met Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

De Setup Wizard heeft meerdere tabbladen die je helpen bij het instellen van jouw Klaviyo-account. Deze gids geeft een kort overzicht van elk tabblad om jou bij dit proces te helpen. 

Setup-tabblad (*verplicht)

Je moet het Setup-tabblad voltooien om verder te gaan met de Setup Wizard. Houd er rekening mee dat je niet meer kunt terugkeren om dit specifieke tabblad te bewerken nadat je de Setup Wizard hebt voltooid. Eventuele wijzigingen die je wilt aanbrengen nadat je deze Setup Wizard aanvankelijk hebt doorlopen, moeten worden aangebracht in je accountinstellingen.

Bedrijfsgegevens toevoegen

Voer hier je website in, selecteer het bedrijfstype en kies het platform waarmee je wilt integreren. Als je jouw integratie niet ziet in de lijst met beschikbare integraties, klik je op Show More. Als je jouw integratie nog steeds niet ziet, selecteer je Other.

Het invoeren van een website en het selecteren van een bedrijfstype zijn vereist om door te gaan naar de volgende stap.

setup_1.png

Verbind jouw platform

Wanneer je op Continue klikt, word je gevraagd om jouw integratie met Klaviyo te verbinden.

setup_2.png

Als je niet bent aangemeld bij je account, krijg je een verzoek om jezelf te verifiëren. Zodra de integratie is gesynchroniseerd, zie je een succesbericht.

Jouw merkinformatie toevoegen

Als je op Continue klikt, word je verzocht om het fysieke adres van jouw bedrijf en je afzendernaam en e-mailadres in te voeren. Deze informatie is vereist om verder te gaan met de Setup Wizard. Het adres van je bedrijf wordt automatisch ingevuld op basis van de informatie die Klaviyo via jouw integratie synchroniseert, maar als je ervoor kiest om de vorige stap over te slaan, moet je je adres handmatig invoeren.

Je afzendernaam en afzender-e-mailadres zijn de standaardnaam en het e-mailadres van waaruit je campagnes en flows verzendt. De naam van de afzender moet de ontvangers een duidelijk idee geven van wie een e-mail afkomstig is. Voor afleveringsdoeleinden raden we af om een ​​e-mailadres te gebruiken dat een @gmail.com, @yahoo.com, @hotmail.com, @aol.com of @outlook.com adres is. Wanneer je e-mails in bulk verzendt, is het belangrijk om een ​​afzenderadres te hebben dat in lijn is met het domein van je website. Als je website bijvoorbeeld pool-buddies.com is, moet je e-maildomein ook @pool-buddies.com zijn om ervoor te zorgen dat je e-mails niet in de spammap worden gefilterd.

Om een ​​afzender-e-mailadres voor je bedrijf te hebben, heb je eerst een website en domein nodig. Veel hostingproviders bieden je de mogelijkheid om een ​​zakelijk e-mailadres (soms gratis) te verkrijgen wanneer je een domein koopt. Enkele voorbeelden zijn Hostgator en Bluehost. Als je al een domein hebt, zijn er ook providers waarmee je alleen een zakelijk e-mailadres kunt kopen, waaronder GSuite en Zoho. Klik op Continue als je klaar bent.

setup_3.png

Design tabblad

Merk

Het eerste tabblad van het Design tabblad zal vragen om jouw merkinformatie te bewerken. Dit omvat het kiezen van een kleurenschema voor je account, het selecteren van een lettertypefamilie en het uploaden van een logo. Dit laatste zorgt ervoor dat de standaard e-mail templates die Klaviyo biedt, jouw logo bovenaan bevatten. We zullen automatisch logo-opties weergeven op basis van de afbeeldingen op je website, maar als je je logo niet vooraf invult, kan je die ook eenvoudig uploaden door op Upload Image te klikken.

Als je klaar bent met deze stap, klik je op Continue.

setup_4.png

Als je je logo verandert of je op enig moment besluit dat je een andere afbeelding, ander kleurenschema of aangepast lettertype voor je merk wilt gebruiken, kan je terugkeren naar dit scherm door op de account dropdown te klikken en Account > Setup Wizard te selecteren. Navigeer vervolgens terug naar het design gedeelte. Hoewel je het formaat van je logo kunt wijzigen terwijl je een bepaalde template bewerkt, raden we je aan om een logo met de juiste grootte te uploaden, zodat je dit niet opnieuw hoeft te doen voor elke template die je besluit te gebruiken.

Header en Social Links

De header en social links worden gebruikt in je standaard e-mail templates en kunnen worden bewerkt op het tweede tabblad van het Design tabblad. De header links worden weergegeven in de navigatiebalk en je social links worden weergegeven in de footer van je templates. Selecteer niet meer dan vier header links om ervoor te zorgen dat je template er niet rommelig uitziet. Kies vervolgens zoveel social links als relevant zijn voor jouw bedrijf, zodat e-mailontvangers contact met je kunnen opnemen op sociale media.

Als je tevreden bent met de header en social links, klik je op Continue.

setup_4.5.png

Bevestiging

E-mail bevestigen

De laatste stap om je Klaviyo-account aan te maken, is het verifiëren van je e-mailadres. Dit e-mailadres is de belangrijkste communicatiebron met Klaviyo en wordt opgeslagen in jouw account.

email_confirmation_1.png

Ga eerst terug naar de inbox van het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld. Er zal een e-mail van Klaviyo zijn met een link die aangeeft dat je je e-mail hebt bevestigd. Klik op Confirm Email.

email_confirmation_2.png

De verificatielink vervalt na 72 uur. Als je daarna op deze link klikt, word je naar een foutpagina gestuurd - of naar de inlogpagina als je niet langer in je account bent - en krijg je een nieuwe e-mail van Klaviyo met een nieuwe link die je kunt gebruiken.

Als je die e-mail van Klaviyo niet hebt ontvangen, heb je waarschijnlijk de verkeerde e-mail getypt. Selecteer Update Email om je e-mail bij te werken en de link naar een andere inbox te laten sturen. Je wordt verzocht om jouw gecorrigeerde e-mailadres in te voeren. Zodra je dit hebt gedaan, klik je op Update and Resend.

Je kunt geen e-mailadres invoeren dat ongeldig is of al is gebruikt om een ​​ander Klaviyo-account aan te maken.

Als je nog steeds moeite hebt om je e-mail te bevestigen, neem dan contact op met Klaviyo’s Support Team voor verdere hulp.

Installatie voltooid

Zodra je je installatie hebt geconfigureerd, design keuzes hebt gemaakt en je e-mail hebt bevestigd in de Setup Wizard, ben je helemaal klaar! Het kan even duren voordat Klaviyo al deze instellingen toepast op jouw nieuwe account. Zodra dit proces is voltooid, klik je op Let's Go en word je naar jouw dashboard geleid.

2018-10-18_12-58-45.png

Web- en Viewed Product Tracking

Sommige integraties vereisen het toevoegen van extra codefragmenten aan je website, zodat je de activiteit van mensen op jouw website kunt volgen.

  • Web tracking komt overeen met de Active on site metric, waarmee je kunt bijhouden wanneer mensen op je website browsen. Hiermee kan je ook automatisch aanmeldingsformulieren publiceren op je site.
  • Viewed product tracking komt overeen met de Viewed Product metric, waarmee je specifieke items kunt volgen die mensen op je website bekijken.

Deze codefragmenten bevatten een ID die uniek is voor jouw Klaviyo-account. Je kunt deze codefragmenten openen met jouw Klaviyo API-sleutel / site-ID die vooraf is ingevuld door naar de webtrackingpagina van de Setup Wizard te gaan.

2018-09-10_11-05-32.png

Terug gaan naar de Setup Wizard

Als het ooit nodig is om terug te keren naar de Setup Wizard, klik je op het account dropdown menu en selecteer je Setup Wizard.

setup_wiz.png

Aanvullende bronnen


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op