Klaviyo e-mail design

Starten met Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

Dit artikel helpt je bij de basisprincipes van het maken van geweldige e-mails. Voordat je verder gaat, moet je een goed idee hebben van de basis branding voor je e-mails. Bekijk de onderstaande lijst. Als je een van de volgende dingen mist, ga dan eerst naar het bijbehorende artikel.

Geen tijd om de gids te lezen? We hebben een checklist gemaakt om ervoor te zorgen dat je e-mails klaar zijn voor gebruik. Je kunt een kopie voor jezelf maken door naar Bestand > Kopie maken te gaan en deze in je eigen account op te slaan. 

Contentstrategie

Neem voordat je elke e-mail verstuurt een pauze en evalueer je strategie. Elk stukje communicatie met klanten moet elk van de volgende kenmerken hebben.

  • Een doeleinde - waarom verstuur je de e-mail?
  • Een publiek - Aan wie stuur je de e-mail?
  • Een doelstelling - Wat is je punt?

Het doeleinde van je e-mail bepaalt wat voor soort e-mail je verzendt. Lanceer je een nieuw product of stuur je een abandoned cart-e-mail? Elke e-mail heeft een verschillende inhoud en het is goed om van tevoren te plannen wat het doeleinde van de e-mail is.

Het publiek stel je met je e-mail ergens van op de hoogte. Wie krijgt welke informatie? Wekelijkse nieuwsbrieven gaan naar mensen die ervoor hebben gekozen om die communicatie van je te ontvangen, maar een verkoop e-mail kan gewoon naar je koopjes klanten gaan. Evenzo, als je een fysiek evenement hebt, kan je de mensen selecteren en een e-mail sturen in de omgeving van dat event, in plaats van je volledige lijst te e-mailen.

Elk van je e-mails moet een doelstelling voor ogen hebben. Wil je dat iemand een blogpost gaat lezen of een nieuw product aanschaft? Wat het doel ook is, de knop naar de link of de call-to-action (CTA) moet groot en gemakkelijk te vinden zijn.

Wil je meer hulp bij het ontwikkelen van je content? Bekijk dit artikel over het maken van een contentkalender.

Basisprincipes van e-mail

Voordat je je allereerste e-mail verstuurt, voeg je jouw huisstijl toe via de Setup Wizard, zodat de vooraf gebouwde e-mail templates in Klaviyo voor jou gebrand zijn, waardoor je tijd bespaart. Als je de wizard wilt doorlopen, ga je naar de Account Dropdown en selecteer je de Setup Wizard.

Het algemene ontwerp van je e-mails moet eenvoudig en duidelijk zijn. Houd je achtergrondafbeeldingen subtiel, je breedte op 600px, en zorg voor één hoofd-CTA en doel van je e-mail.

Bovendien moet je standaardwaarden toevoegen als je personalisatie gebruikt en daarnaast nieuwe ideeën A/B-testen.

Als je één van de ideeën die in deze video worden genoemd wilt implementeren, ga dan naar de volgende artikelen:

Overzicht van berichten

Allereerst wil je ervoor zorgen dat je from/reply-to adres van het bedrijfsadres is om ervoor te zorgen dat je e-mails in de inbox worden afgeleverd.

Houd de informatie in de onderwerpregel en voorbeeldtekst on-topic en to the point. Blijf uit de buurt van spam-klinkende woorden en tekst, en gebruik emoji's alleen als ze uw bericht versterken.

Als je één van de ideeën die in deze video worden genoemd uit wilt voeren, bekijk dan de volgende artikelen:

Header/Link Bar

In je header/link blok, houd je het logo rond de 200px en zorg je voor slechts drie tot vier links die zijn afgestemd op je navigatie. Voel je ook vrij om geen navigatie links in je header op te nemen als je denkt dat dit afbreuk doet aan het algehele uiterlijk van je e-mail.

Het opslaan van je header is ook een geweldige manier om de tijd die het kost om je e-mails te ontwerpen, te versnellen. Om dat te doen, klik je op je header en vervolgens op het sterpictogram, geef je het blok een naam en selecteer je Save Block. Om dit in een latere e-mail te gebruiken, sleep je eenvoudig een opgeslagen blok naar binnen en selecteer je jouw header in de dropdown.

2019-03-22_14-09-15.gif

Als je één van de ideeën die in deze video wordt genoemd wilt implementeren, bekijk dan de volgende artikelen:

Body Content

Je body content is waar je de meeste vrijheid hebt in je e-mails. Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie, minimale tekst en één hoofd-CTA.

Als je één van de ideeën die in deze video wordt genoemd wilt implementeren, bekijk dan de volgende artikelen:

Sociale media en Footer

Last but not least is de footer van je e-mail. Hier wil je alleen relevante links naar social media opnemen die bij de rest van je e-mail horen. Bovendien ben je wettelijk verplicht om een ​​eenvoudig te gebruiken afmeldlink op te nemen, evenals informatie over je bedrijf. Bekijk je voorkeurenpagina's om er zeker van te zijn dat je pagina's voor afmelden en het beheren van je voorkeuren goed gebrand zijn en klaar zijn voor gebruik.

Net als bij je header, is het opslaan van je footer een geweldige manier om de tijd die het kost om je e-mails te ontwerpen, te versnellen. Om dat te doen, klik je op je footer, vervolgens op het sterpictogram, geef je het blok een naam en klik je op Save Block. Om dit in een latere e-mail te gebruiken, sleep je eenvoudig een opgeslagen blok naar binnen en selecteer je de footer in de dropdown.

2019-03-22_14-16-31.gif

 

Als je één van de ideeën die in deze video wordt genoemd wilt implementeren, bekijk dan de volgende artikelen:

Je e-maildesign naar een hoger niveau brengen

Als je standaard e-maildesign goed is en je wilt iets om het te versterken of iets nieuws te proberen, bekijk dan de onderstaande ideeën en overweeg om er een te implementeren bij je volgende verzending.

Aangepaste lettertypen

Als je een aangepast lettertype wilt toevoegen aan je e-mails dat niet in Klaviyo staat, gebruik dan dit artikel over het toevoegen van aangepaste lettertypen in je e-mailtemplates.

Blocks tonen/verbergen

Als je een bepaald block wilt tonen of verbergen op basis van een eigenschap over iemand, een profieleigenschap of een gebeurtenis, ga dan naar dit artikel over Template blocks op basis van dynamische variabelen weergeven/verbergen.

Knop om gegevens te verzamelen 

Wil je informatie over je abonnees verzamelen via een e-mail? Bekijk dit artikel over het gebruik van knoppen in een e-mail om informatie over je ontvangers te verzamelen.

Aftelklokken

Het gebruik van een timer in een e-mail is een geweldige manier om urgentie op te bouwen en je klanten op de hoogte te houden. Lees deze handleiding over het toevoegen van een aftelklok aan je e-mailtemplate.

Checklist

Denk je dat je e-mail goed is ontworpen en klaar voor gebruik? Bekijk deze checklist om er zeker van te zijn dat je alle tips in deze handleiding hebt opgenomen.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op