E-mails opnieuw verzenden in Klaviyo

Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

De mogelijkheid om flow en campagne-e-mails opnieuw te verzenden kan zeer nuttig zijn. Soms is dat nodig. Stel dat een klant contact opneemt omdat hij de e-mail met zijn welkomstcoupon niet kan vinden in je flow. Je wilt dat klanten, met name nieuwe klanten, deze e-mail ontvangen. Je kunt het bericht dan het beste opnieuw verzenden. Je kunt berichten ook opnieuw verzenden als je merkt dat iemand om welke reden dan ook is overgeslagen; bijvoorbeeld dankzij Smart Sending.

Er zijn twee manieren waarop je elke flow of campagne-e-mail opnieuw naar een enkele ontvanger kunt sturen:

  • Vanuit de persoonlijke inbox van een individueel profiel
  • Vanuit de weergave Recipient Activity van een bericht

Je kunt alleen berichten opnieuw verzenden die zijn gemarkeerd als verzonden of overgeslagen in Klaviyo. Als een bericht momenteel is gepland om uit te gaan of is geannuleerd, kan je het niet opnieuw verzenden. Momenteel moet je berichten ook een voor een opnieuw verzenden. 

In dit artikel leer je over de twee methoden voor het opnieuw verzenden van flow- en campagne-e-mails in Klaviyo. Let op dat je alleen e-mails opnieuw kunt verzenden en geen sms-berichten.

Opnieuw verzenden vanuit een profiel

Als je een flow- of campagnebericht voor een bepaalde ontvanger opnieuw wilt verzenden, navigeer je eerst naar diens Klaviyo-profiel. Navigeer vervolgens naar hun berichten-inbox en zoek de e-mail die je opnieuw wilt verzenden op het Sent of Skipped tabblad. Klik op Opnieuw verzenden.

2020-08-10_15-06-34.png

Zodra je een bericht opnieuw hebt verzonden, wordt de knop Opnieuw verzenden weergegeven als Sent. Als je de pagina vernieuwt, wordt dit bericht gewist en kan je het bericht in de toekomst opnieuw verzenden als dat nodig is.

Opnieuw verzenden vanuit Recipient Activity 

Je kunt ook opnieuw verzenden vanuit het tabblad Recipient Activity voor zowel flows als campagnes. Houd er rekening mee dat nadat je op de knop Opnieuw Verzenden hebt geklikt, het scherm wordt weergegeven als Sent. Als je de pagina vernieuwt, wordt het bericht gewist en kan je het bericht opnieuw verzenden.

Wanneer een eerder overgeslagen e-mail opnieuw wordt verzonden, blijft de vermelding van de oorspronkelijke skip behouden en verschijnt de contactpersoon niet op het tabblad Bezorgd. Door opnieuw te verzenden, activeert Klaviyo opnieuw een e-mail met dezelfde inhoud, maar dit zal de vermelding van de oorspronkelijke verzending niet wijzigen. Je kan echter volgen of de opnieuw verzonden e-mail is ontvangen in de Activity Feed van het profiel van je contact en de daaropvolgende opens en kliks worden ook bijgehouden.

Flows opnieuw verzenden

Navigeer voor flows naar de specifieke flow en het flow bericht. Klik aan de linkerkant op View All Analytics en ga naar het tabblad Recipient Activity. Hier kan je alle berichten bekijken die zowel zijn afgeleverd als overgeslagen en ervoor kiezen om een ​​bericht opnieuw te verzenden voor een bepaalde ontvanger.

Houd er rekening mee dat wanneer je een flow e-mail opnieuw verzendt, Klaviyo geen flow filters zal toepassen. Als je op Opnieuw Verzenden klikt, wordt het bericht onmiddellijk naar de ontvanger verzonden zonder dat er filters zijn toegepast. Smart Sending wordt ook niet toegepast bij opnieuw verzenden.

2020-08-10_15-08-45.png

Campagnes opnieuw verzenden 

Het proces van het opnieuw verzenden van een campagne is bijna identiek aan dat van flows. Klik in de campagne die je opnieuw wilt verzenden en ga naar het tabblad Recipient Activity. Zoek daar het profiel naar wie je de campagne opnieuw wilt verzenden. Smart Sending wordt niet toegepast bij opnieuw verzenden.

2020-08-10_15-10-43.pngPolaris Growth

Meer weten?

Neem contact op