Coupons maken in WooCommerce

Klaviyo integraties
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht 

Het verzenden van coupons (kortingscodes) in e-mails is een geweldige manier om nieuwe aanmeldingen te stimuleren voor klanten die bijvoorbeeld op het punt staan ​​een aankoop te doen maar een duwtje in de rug nodig hebben of voor bijvoorbeeld klanten die misschien af dreigen te haken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je WooCommerce couponcodes kunt gebruiken en hoe je deze kunt toevoegen aan Klaviyo e-mails. 

Een coupon aanmaken in WooCommerce

Om te beginnen moet je eerst coupons inschakelen in WooCommerce als die nog niet aan staan. Nadat je bent ingelogd in WooCommerce, ga je naar WooCommerce > Settings > General en vink je het vakje aan om het gebruik van coupons in te schakelen. Sla je wijzigingen vervolgens op.

Ga naar WooCommerce > Coupons > Add Coupon om een nieuwe ​​coupon aan te maken. Voer vervolgens de informatie over de couponcode en een beschrijving in voor je eigen duidelijkheid.

2019-07-25_11-37-40.png

Als je gebruiksbeperkingen of -limieten hebt of wilt, voer deze dan bij de bijbehorende tabbladen in.

Nadat de coupon in WooCommerce is aangemaakt, kan je deze statische code als een tekstblok in je e-mails gebruiken. Je kunt een rand toevoegen onder het tabblad block styles om de coupon een leuk effect te geven. 

2019-07-25_12-48-55.png

Praktische tips

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het gebruik van statische coupons:

  • Bij zorgen over het feit dat coupons zich naar te veel klanten verspreiden, controleer dan de vervaldatum en gebruik indien nodig om de zoveel tijd een nieuwe coupon.
  • Klaviyo beheert geen metadata over je coupons, inclusief de code, vervaldatum, kortingsbedrag, enz. Al deze informatie wordt beheerd in je WooCommerce webwinkel.
  • Als je een coupon voor een specifiek product aanbiedt, voeg dan een link naar het product toe, zodat je klanten gemakkelijk vanuit je e-mail kunnen klikken om een ​​aankoop te doen.

 

Aanvullende bronnen


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op