Klaviyo API koppeling

Klaviyo integraties
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

Wanneer je een app van derden integreert met Klaviyo, wisselen de twee platforms informatie uit. De meeste data die via een Klaviyo-integratie wordt uitgewisseld, gaat in één richting; data wordt naar je Klaviyo-account getrokken, zodat je een breed scala aan klantgegevens kunt gebruiken. Dit artikel geeft een overzicht van hoe informatie wordt gesynchroniseerd tussen Klaviyo en jouw apps van derden.

Hoe integraties informatie van en naar Klaviyo synchroniseren 

Jouw Klaviyo API's zijn interfaces waar data kan worden uitgewisseld tussen Klaviyo en andere applicaties die je wilt verbinden met je Klaviyo-account. 

Klaviyo genereert twee soorten API keys:

 • Public
  Jouw openbare API Key wordt soms ook je Site ID genoemd. Hoewel je openbare API Key jouw Klaviyo account identificeert, kan deze niet worden gebruikt door een app van een derde partij om toegang te krijgen tot privé-informatie binnen je Klaviyo-account.
 • Private
  Private API keys worden gebruikt voor het lezen van data uit Klaviyo en het manipuleren van gevoelige objecten zoals lijsten. Dit zorgt ervoor dat het bijwerken van abonnementsinformatie en andere klantinformatie veilig en privé is. Private API keys moeten worden behandeld als je wachtwoord, op een veilige plaats worden bewaard en nooit openbaar worden gemaakt. Je kunt nieuwe private API keys genereren voor verschillende toepassingen om de bron van de data die aan je Klaviyo account worden toegevoegd, te traceren. Dit onderscheid maakt het gemakkelijker om de data in je Klaviyo account te begrijpen en te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld klantgegevens die uit een recensie-app zijn geïmporteerd, gebruiken op een manier die verschilt van klantgegevens die zijn geïmporteerd vanuit je ecommerce-integratie. 

Voor meer specifieke informatie over typen Klaviyo API keys, zie de Klaviyo API Reference Guide en Klaviyo’s volledige API Reference Documentation.

Typen API's 

API-typen worden gedefinieerd door een reeks protocollen. Jouw Klaviyo account bestaat uit twee API-typen:

REST API

REST is een set protocollen die apps kunnen gebruiken om berichten uit te wisselen. Binnen Klaviyo zijn berichten die tussen apps worden uitgewisseld vaak in JSON format, wat een gestructureerde manier is om de informatie in API-berichten op te maken. Met verschillende soorten REST API's kan je specifieke delen van je Klaviyo account beheren, waaronder: 

 • Metrics
 • Profielen
 • Lijsten
 • Campagnes
 • Templates
 • Flows

Met jouw Metrics API kan je event data binnen je Klaviyo account manipuleren. Met je Profile API kan je Profile data binnen je Klaviyo account manipuleren.

Track en identificeer API's

Door API's te volgen en te identificeren, kan je acties die iemand heeft ondernomen volgen en identificeren. De meeste data die bij een Klaviyo-synchronisatie betrokken zijn, zijn in één richting; data wordt vaak naar Klaviyo gebracht via Track and Identify API's. Track API's kunnen een trackingactie importeren, zoals een placed order of een started subscription. Identify API's kunnen identificerende data importeren, zoals een geboortedatum of een geslachtseigenschap.

Om gebeurtenissen bij te houden of eigenschappen in een app van derden te identificeren, moet mogelijk een codefragment aan het platform worden toegevoegd om gebeurtenissen of eigenschappen terug te synchroniseren met Klaviyo. In veel van de ingebouwde integraties van Klaviyo worden deze codefragmenten automatisch toegevoegd aan de site van derden. Wanneer je bijvoorbeeld integreert met Shopify of BigCommerce, worden de codefragmenten die de installatie van signup forms mogelijk maken, automatisch geïnstalleerd.

 

Soms moet je handmatig een codefragment toevoegen aan een platform van derden. Een voorbeeld hiervan is het inschakelen van web tracking voor je e-commerce winkel. Zodra je je integratie hebt ingesteld, kan je verschillende soorten data synchroniseren naar je Klaviyo account. 

Meer informatie over soorten informatie die worden gesynchroniseerd tussen Klaviyo en apps.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op