7 geheimen voor goede onderwerpregels

Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
09
February
,
2024

Wil je jouw e-mail open rates verhogen? Marketeers met hogere open rates krijgen dat voor elkaar door onderwerpregels voor e-mails te maken die hun abonnees simpelweg niet kunnen weerstaan. In deze handleiding delen we voorbeelden van e-mail onderwerpregels waar je de open rates van jouw e-mails mee kan verhogen.

Hoeveel ongelezen e-mails heb jij in je inbox staan? 300? 800? Of misschien, als je op ontelbare mailinglijsten staat zoals onderstaand voorbeeld, 4081?

We krijgen elke dag VEEL e-mails (306.4 miljard e-mails worden elke dag verzonden!), En veel daarvan worden nooit geopend. Mensen worden tegenwoordig overspoeld met een overvloed aan informatie! Maar we hebben geen extra tijd om alles op te nemen. De kans dat je e-mail wordt genegeerd is behoorlijk groot, tenzij je natuurlijk een aantrekkelijke onderwerpregel hebt.

De onderwerpregel is jouw eerste (en misschien ook je laatste) indruk op gebruikers. In veel opzichten is de onderwerpregel van je e-mail belangrijker dan de hoofdtekst van je e-mail. Een geweldige nieuwsbrief is tenslotte waardeloos als hij nooit gelezen wordt.

Er zijn een paar verschillende stromingen als het gaat om het maken van slam dunk-onderwerpregels. We behandelen 7 verschillende soorten van effectieve e-mail onderwerpregels en geven tussendoor voorbeelden.

Hoe je onderwerpregels voor e-mails schrijft die resultaat opleveren

7 Geheimen voor goede onderwerpregels

1. DE ‘AFZENDER’ NAAM

Dit is één van de belangrijkste stappen: het kiezen van een naam of titel die herkenbaar is voor jouw abonnees. Vaak is dat de bedrijfsnaam, maar wat we zouden aanraden is om een ​​persona voor je merk te creëren.

Wie wordt het gezicht van jouw e-mailmarketing? Wat is hun titel? Wat is hun verhaal? Waarom houden ze van je merk?

Deze persoon kan echt of fictief zijn, het maakt niet echt uit. Schrijf alles op wat je maar kunt bedenken over deze persoon, geef hem een ​​naam en je hebt je Brand Persona.

Om het nog beter te maken, voeg je je bedrijfs- of merknaam toe achter de naam van je personage. Dus je krijgt zoiets als:

  • Wendy@Merknaam
  • Stefan van Merknaam
  • Leonie @Merknaam

2. DE VOORBEELDREGEL

De voorbeeldregel is de eerste zichtbare tekstregel die e-mailproviders naast je onderwerpregel zullen laten zien. Het is zichtbaar in Gmail, Apple, Outlook en bij vele anderen.

Het doel is om je onderwerpregel en voorbeeldregel samen te laten werken om je bericht sterker te maken.

De voorbeeldregel mag niet alleen de onderwerpregel herhalen. Maar het zou ook niet totaal anders moeten zijn. Je kunt de voorbeeldregel gebruiken om op een geweldige onderwerpregel voort te bouwen - en ervoor te zorgen dat meer mensen je e-mail openen.

3. DE LENGTE

Onderwerpregels van e-mails worden afgesneden als ze te lang zijn, vooral op mobiele apparaten. En als dat gebeurt, is alles wat je probeerde te zeggen niet meer relevant.

Aangezien tot 80% van de e-mail opens plaatsvindt op mobiele apparaten, is er geen andere oplossing dan korte onderwerpregels met minder dan 50 tekens te gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen die je e-mails scannen de volledige onderwerpregel lezen.

Als je moeite hebt om je onderwerpregels kort te houden, bedenk dan welke woorden er minder toe doen en waar je onnodige details kunt verwijderen.

Als je bijvoorbeeld een orderbevestiging verzendt, ziet ‘Je order wordt momenteel verwerkt’ er dan niet beter uit dan ‘Ordernummer 9435893458358 wordt verwerkt’?

Hetzelfde geldt voor je gewone e-mails: verspil je tijd niet met het woord "update" of "nieuwsbrief" in de onderwerpregel. Onderzoeken suggereren dat deze woorden de open rate van het bericht kunnen verminderen, aangezien het de lezers vertelt dat de e-mail aan een serie is gekoppeld, waardoor ze kunnen wachten op de volgende.

4. DE NIEUWSGIERIGHEID

Russel Brunson, oprichter van ClickFunnels en een bekende marketing persoonlijkheid, zegt altijd dat copywriting hetgeen is wat hem rijk heeft gemaakt. En wij zijn niet verrast, want wat je schrijft en hoe je het schrijft heeft meer invloed op hoeveel geld je met je bedrijf verdiend dan wat dan ook.

Dat brengt ons bij één van de belangrijkste aspecten van copywriting: nieuwsgierigheid.

En dit geldt ook voor je onderwerpregels. Je hebt een beperkt aantal karakters om mee te werken, maar als je na wat werk eenmaal de perfecte onderwerpregel gevonden hebt, zal die 30%+ open rate geen verbazing zijn.

Vraag jezelf dus af: Wat kan ik zeggen zodat deze persoon geen andere keuze heeft dan deze e-mail te openen en te lezen? En ja, openen en lezen van je e-mail. Want als je eenmaal iemand nieuwsgierig genoeg hebt gemaakt om het te openen, zullen ze nieuwsgierig genoeg zijn om de e-mail te lezen en hopelijk ook op de CTA (call to action) te klikken.

5. DE RELEVANTIE

De belangrijkste factor van e-mailmarketing is Segmentatie. Dit is bepalend voor het succes of falen van e-mailmarketing binnen bedrijven. Jouw doelgroep in lijsten segmenteren en elk segment een op maat gemaakte e-mail sturen die resoneert met de lezer en waarbij je hen iets waardevols kan geven, is wat jouw e-mail campagne succesvol maakt. Gesegmenteerde en gerichte e-mails genereren 77% van alle inkomsten volgens DMA, en marketeers die gesegmenteerde campagnes gebruiken, hebben een omzetstijging van 760% waargenomen, volgens Hubspot.

Dus wat heeft segmentatie te maken met onderwerpregels? Om een goede en vooral relevante onderwerpregel te kunnen schrijven moet je weten wie dit precies zal lezen. Hoe relevanter je bent, des te beter het aansluit op de behoeftes van de lezer.

Is het iemand die net iets heeft gekocht?

Is het iemand die de afgelopen 30 dagen op je website is geweest, maar niets heeft gekocht?

Is het iemand die begonnen is met het afrekenen maar z’n aankoop nooit heeft afgerond?

Data betekent macht. En macht betekent dat je relevant kunt zijn met je content. E-mail hoeft geen spam te zijn - en dat mag het ook nooit zijn! Het kan zorgvuldig worden gebruikt om loyaliteit en vertrouwen in je merk op te bouwen.

6. DE URGENTIE

Eén simpele maar tegelijkertijd slimme manier om conversieratio’s te verhogen is door urgentie toe te passen. De reden dat we allemaal de drang voelen om in te gaan op die "ongelooflijke" deals die we steeds krijgen, is psychologisch. Hier spelen twee factoren een rol.

Ten eerste dwingen dringende situaties ons om te handelen, hetzij om positieve emoties te verlengen dan wel om negatieve te verminderen of voorkomen. Dat is gewoon hoe we als mensen in elkaar zitten.

Ten tweede: urgentie roept ook loss aversion op, die we in marketing de ‘fear of missing out’ (FOMO) noemen. We willen geen geweldige kans missen, vooral niet als anderen die juist wel grijpen. Neem deze twee factoren en pas ze toe op je onderwerpregels en je open rates zullen ongetwijfeld stijgen. 

Let wel op dat er hier ook verantwoordelijkheden liggen, blijf dus wel ethisch!

Enkele veelgebruikte urgentie woorden en -zinnen zijn:

  • Tijd (beperkte tijd, vorige keer, nu, alleen vandaag, deadline, seconden, minuten)
  • Snelheid (nu, handel nu, wacht niet langer, haast, snel, onmiddellijk)
  • Schaarste (eens in je leven, slechts één dag, nooit meer, laatste kans, uniek, nog maar x aantal)
  • FOMO (prijs stijgt, vervalt vanavond, nu of nooit, laatste verkoop, nog maar)
  • Verkoopwoorden (aanbieding, opruiming, koopje, failliet gaan)

7. DE EXCLUSIVITEIT

Weet je wat een onderwerpregel nog beter maakt en waarmee je mensen eerder tot actie over kan laten gaan?  Door als lezer te weten dat je er eerder toegang toe hebt gekregen dan iemand anders.

Exclusiviteit, zo is bewezen, stimuleert verkopen en kan een grote bijdrage leveren tijdens het gebruik van urgentie (punt 6) in marketing.

Het is een andere manier om FOMO te triggeren, en het werkt: members only toegang / vip toegang. Dingen waar niemand anders toegang tot heeft. Het is gewoon de manier waarop onze hersenen werken.

Wanneer je onderwerpregel aangeeft dat iets niet voor iedereen beschikbaar is, zal het de interesse van je lezers wekken.

Gebruik woorden als ‘insider’, ‘exclusief’, ‘geheim’, ‘achter de schermen’ en ‘sneak peek’ als je wilt hinten op exclusiviteit en niet-breed bekende informatie. Wees er creatief mee. En lieg niet, maak het authentiek en echt. Als je zegt dat je ze eerder toegang geeft tot iets, doe dat dan ook echt. Stuur niet zomaar dezelfde e-mail naar iedereen, wat betekent dat niemand iets exclusiefs krijgt. 

DE BIJBEL VOOR ONDERWERPREGELS

Download onze interne 'bijbel' voor onderwerpregels met tips om jouw open rates te verhogen.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op