Verzamel UGC met deze krachtige e-mail strategieën

E-commerce Strategie
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
20
November
,
2023

Verzamel UGC met deze krachtige e-mail strategieën

In de wereld van e-mailmarketing streven bedrijven er voortdurend naar om de betrokkenheid van hun klanten te vergroten en hun conversieratio's te verbeteren. User Generated Content (UGC) is momenteel buitengewoon populair, en dat is niet zonder reden. In dit artikel lees je:

  • Wat UGC precies is.
  • Hoe je e-mailmarketing kunt inzetten om UGC te verzamelen.
  • Hoe je deze waardevolle content kunt gebruiken om je bedrijf op een holistische manier te verbeteren.
Instagram post by @iamdodos for Estee Lauder


Wat is UGC (User Generated Content)?

User Generated Content (UGC) is content die wordt gecreëerd en gedeeld door individuele gebruikers of klanten, in plaats van door het merk zelf. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder geschreven beoordelingen, foto's, video's, getuigenissen, blogposts en meer.

UGC is een waardevolle bron van authentieke informatie en feedback en het is een manier voor merken om de betrokkenheid van hun klanten te vergroten en social proof op te bouwen. Het stelt bedrijven in staat om te profiteren van de creativiteit en enthousiasme van hun klanten. Dit speelt een cruciale rol in het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid in de online wereld van vandaag.

Een veelgebruikte manier om UGC te verzamelen via e-mail, is het versturen van een review-request in de post-purchase flow. Hoewel dit zeker effectief kan zijn, zijn er veel meer manieren om User Generated Content (UGC) te verzamelen. In dit artikel zullen we hier dieper op in duiken.

De kracht van User Generated Content

Voordat we in de verschillende UGC-strategieën voor e-mailmarketing duiken, laten we eerst eens kijken waarom het waardevol is om content van je klanten te ontvangen.

1. Authenticiteit

User Generated Content is authentiek. Het zijn niet langer alleen merk advertenties die je boodschap overbrengen, maar echte ervaringen van tevreden klanten. Dit wekt vertrouwen op bij potentiële kopers, omdat ze zich gemakkelijker kunnen identificeren met degenen die al hebben geprofiteerd van je producten of diensten.

2. Diverse Content

Je kunt veel meer dan alleen beoordelingen verzamelen. UGC kan variëren van tekstuele beoordelingen tot foto's, video's, verhalen en zelfs productideeën. Dit brede scala aan content types biedt mogelijkheden voor diverse marketingactiviteiten.

3. Herbruikbare Inhoud

Inhoud gegenereerd door gebruikers kan opnieuw worden gebruikt in verschillende marketingkanalen, waaronder advertenties, e-mails, sociale media en blogposts. Hierdoor bespaar je tijd en moeite bij het maken van nieuwe materialen.

Diverse gebruiksmogelijkheden voor UGC in e-mailmarketing

1. Blogposts

Overweeg om je klanten te vragen om input te leveren voor blogposts. Bijvoorbeeld, als je een webshop voor supplementen hebt, kun je klanten vragen om before/after foto's te delen met uitleg over hoe de producten hun leven hebben verbeterd. Deze waardevolle content kan worden hergebruikt in advertenties, e-mails en meer.

2. Standaard review verzoeken

Natuurlijk kun je ook de standaard review verzoeken versturen om meer beoordelingen te verzamelen op platforms naar keuze. Het verkrijgen van positieve beoordelingen kan het vertrouwen van nieuwe klanten vergroten.

3. Productontwikkeling feedback

Laat je klanten meedenken over productverbeteringen en nieuwe productideeën. Dit kan niet alleen leiden tot waardevolle inzichten voor je bedrijf, maar ook tot het creëren van producten die echt aan de behoeften van je klanten voldoen.

4. Interactieve Q&A's

Indien je met merkambassadeurs of influencers werkt, kun je klanten aansporen om vragen in te sturen. Vervolgens kun je deze vragen beantwoorden in een e-mailcampagne of in andere content vormen, waardoor je een directe interactie met je klanten tot stand brengt.

5. Competities en winacties

Organiseer wedstrijden of winacties waarbij klanten UGC kunnen indienen om prijzen te winnen. Dit zal niet alleen de betrokkenheid vergroten, maar ook een constante stroom van content opleveren.

UGC-strategieën voor E-mailmarketing

Hier zijn enkele effectieve UGC-strategieën die je direct kunt implementeren in je e-mailmarketing campagnes:

1. Expert Takeovers

Vraag je klanten om input te leveren voor je content. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je hen vraagt welke vragen ze hebben over jouw merk of product. Zodra je input ontvangt, kun je een campagne vullen met antwoorden op de meest gestelde vragen. Dit vergroot de betrokkenheid en laat zien dat je waarde hecht aan de mening van je klanten.

2. Ad-creatives

Nodig klanten uit om video's in te dienen om kans te maken op prijzen. Alle ontvangen video's kunnen worden hergebruikt in je advertenties, aangezien dit soort authentieke content momenteel bijzonder goed werkt.

3. Klantverhalen

Start een e-mailcampagne met het bericht: "Wij willen jouw verhaal horen!" Gebruik dit als een kans om feedback te verzamelen over je merk of product. Deze feedback kan je helpen je algehele strategie te verbeteren en de content kan worden hergebruikt voor blogpost-ideeën, advertenties, e-mail templates en meer.

Een holistische verbetering van je merk

Hoewel UGC-e-mails misschien niet direct omzet opleveren, dragen ze bij aan een holistische verbetering van je merk. Ze bieden waardevolle inzichten, authentieke content en informatie die van invloed kan zijn op meerdere aspecten van je bedrijf. Op de lange termijn vertaalt dit zich natuurlijk in meer omzet en een sterker merk.

User Generated Content is een krachtig hulpmiddel in de wereld van e-mailmarketing. Het kan je helpen om authentieke, diverse content te verzamelen en te hergebruiken, wat op zijn beurt de betrokkenheid vergroot en je merk versterkt. Door de juiste e-mail strategieën te implementeren, kun je jouw bedrijf met behulp van UGC naar een hoger niveau tillen.

Het is tijd om het potentieel van je klanten te benutten en hun input te gebruiken om jouw bedrijf op een holistische manier te schalen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je UGC kunt verzamelen via e-mail? Neem contact op met Polaris Growth


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op