Case study

Suite702

Conversie optimalisatie, digital marketing en opzet van Klaviyo voor luxe beddengoedmerk Suite702.

Over het merk

Suite702

Mijn naam is Olaf Arkauer en ik ben co-founder van Suite 702. Ik kom uit de reclame en had altijd al de ambitie om een eigen merk te bouwen. Daar heb ik me in verdiept en toen viel het me op dat in de homedeco branche weinig sterke merken zijn. Er zijn natuurlijk wel spelers, maar geen sterke merken. 

Als je aan iemand vraagt of ze een spijkerbroekenmerk kunnen noemen vinden ze dat vrij eenvoudig, vraag je of ze een interieur merk willen noemen is dat vrij lastig. In Amerika zag ik dat D2C al erg groot was en daarnaast dat de beddengoed branche daar flink groeide terwijl we in Nederland op dat vlak nog achterliepen. Ik heb dat dus vrij bedrijfseconomisch bekeken.

Aan de andere kant zocht ik beddengoed en kon ik niks vinden wat ik mooi vond. Dat klinkt natuurlijk enigszins cliché, want elke ondernemer begint op deze manier. Deze markt is erg prijsgedreven of het is mooie kwaliteit maar heel erg duur. Verder zijn het vooral veel drukke prints. Daarbij is het hogere segment beddengoed vaak vrij tuttig, in de Bijenkorf bij de wat duurdere merken heeft het beddengoed vaak borduursels of stomme printjes. Wij wilden hotelkwaliteit bieden, maar dan niet alleen maar wit, we wilden wel iets bijzonders doen.

Mijn vriendin is textielontwerper, ze geeft hierover ook les aan de Design Academy. Toen dachten we: Waarom gaan we  het niet zelf doen? We zijn naar Portugal gegaan en hebben verschillende fabrikanten bezocht in combinatie met een familievakantie, want we hadden onze kinderen meegenomen. En zo is het avontuur begonnen.
Wat ook nog belangrijk is, is dat ik 20 jaar in de reclame werkte en mijn drijfveer langzaam minder werd. Ik wilde iets doen wat nuttig was en ik vond slaap een erg interessant domein. Het onderwerp slaap is enorm in opkomst met toenemend wetenschappelijk onderzoek, apps op je telefoon, etcetera. 

Wij wilden dan ook niet een puur functioneel-geladen merk opzetten, maar ook een emotioneel-geladen merk. Een merk dat ergens voor staat, een identiteit heeft en niet alleen zachte of mooie producten heeft. Toen kwamen we op een gegeven moment op de uitspraak: “You can’t change the world overnight, but a good night’s sleep is a hell of a start”. 

Zo kwamen we op Suite702, dat is de suite waar John Lennon en Yoko Ono een week in bed lagen om aandacht te vragen voor wereldvrede tijdens hun huwelijksreis. Dat is meer dan 50 jaar geleden maar nog steeds iconisch voor Amsterdam en dat vonden wij een mooi verhaal.
Duurzaamheid zagen wij als een startpunt voor ons merk en niet zozeer als aspect waarmee we ons wilden onderscheiden. Wij vinden duurzaam ondernemen erg belangrijk, alles is bij ons bijvoorbeeld wel biologisch, maar we wilden vanaf daar kijken hoe we nog meer onderscheidend kunnen zijn. Daarom hebben we een assortiment met enorm veel kleuren, die ook allemaal te combineren zijn. Dat is echt één van onze USP’s, en één van de redenen dat we zo hard groeien.
Tenslotte volgen we met onze assortiment een season-less collectie, dus niet afhankelijk van de seizoenen. We volgen een constante lijn, maar proberen wel kleuren toe te voegen die het modebeeld volgen. Wij proberen letterlijk en figuurlijk een beetje kleur in de slaapkamer te brengen.

De Uitdaging

Ik was me aan het oriënteren hoe ik mijn digital marketing kon verbeteren en heb toen een keer met Ewoud van Polaris Growth gesproken. Hij had het over de Goal Tree, waarbij het niet alleen maar gaat om het trekken van meer bezoekers naar je website, maar ook om die bezoekers meer te laten kopen en ze terug te laten komen. Hij wees erop dat er meerdere variabelen zijn waar je op moet letten, en dat sprak me heel erg aan. Daarna heb ik besloten om met Polaris Growth de samenwerking aan te gaan.
Naast het interessante gesprek was ik ook op zoek naar een partij die met een programma uit de voeten kan dat goed aansluit bij Shopify - en dat is Klaviyo. Hiervoor werkten we met Mailchimp, op aanraden van het bureau waar we hiervoor mee samenwerkten, maar dat vonden we niet fijn werken.

Ik vind dat bij Polaris Growth geschikte mensen werken, die weten wat ze doen en waar je prettig contact mee hebt. Polaris Growth is niet goedkoop, maar ze bieden wel kwaliteit.

Polaris Growth heeft meerdere flows voor ons gebouwd, waaronder een new customer welcome flow en een abandoned cart flow. Polaris optimaliseert de flows die ze gebouwd hebben ook verder. Daarnaast houden ze zich ook bezig met de (conversie) optimalisatie van mijn webwinkel.

Resultaten volgens onze klant

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw