Case study

Smyle

Klaviyo in drie talen voor de internationale expansie van Smyle

Over het merk

Smyle

Smyle is toothpaste without the waste. Plastic tubes vergaan niet en zijn slecht voor onze aarde en oceanen. Samen met twee andere ondernemers heb ik Smyle opgezet om dit probleem op te lossen. We bieden in onze webwinkel tandpasta in tabletvorm aan, zodat tanden poetsen nu ook kan zonder plastic afval. Je poetst je tanden net als altijd, maar zonder tubes, microplastics en kunstmatige schuim-, kleur- en vulstoffen.

Smyle gaat om het bouwen van een community van like-minded mensen die duurzamer willen leven. Wij willen de community verder uitbouwen om zo een stukje beter voor de wereld te zorgen. Dat doen we via social kanalen en nu ook via Klaviyo.

De Uitdaging

In eerste instantie hebben we zelf wat flows opgezet in Klaviyo na zelfstudie. Het kostte ons team veel te veel tijd om dit zelf verder te optimaliseren. Er ontbrak diepgaande expertise, omdat we toch wel complexe flows wilden maken met custom elementen. Onze initiële vraag aan Polaris was dan ook een Klaviyo audit op verbeterpunten. Na kennismaking vonden we de inzet van hun bredere expertise, naast Klaviyo als marketing automation tool ook conversie-optimalisatie en functionele en technische analytics expertise eigenlijk veel interessanter. Zo hebben we de Klaviyo setup laten optimaliseren en deels opnieuw laten bouwen én zijn we aan de slag gegaan met conversie van onze webwinkel.

De mannen van Polaris hebben kennis en ervaring die rechtstreeks aansluit bij het vraagstuk dat we hadden. Onze business case is gebaseerd op een goede conversie én herhaalaankopen. Daarbij is Klaviyo essentieel in onze marketingaanpak. 

Binnen één maand hadden we de kosten van Polaris Growth al terugverdiend.

Webshop-optimalisatie Smyle

Polaris Growth heeft ons ook geholpen met de optimalisatie van de WooCommerce website en daar hebben we goede stappen gemaakt. We hebben onze conversie significant kunnen verhogen door onze samenwerking met Polaris Growth.

Er zijn zoveel artikelen over e-commerce groei. Daardoor zie je al snel  door de bomen het bos niet meer. Onze sessies met Polaris Growth waren daarom zo waardevol. Ewoud heeft aan de hand van onze analytics data, mede geoptimaliseerd  door zijn compagnon Omar, een analyse gedaan waar mensen in onze funnel uitvallen. Hier hebben we waardevolle inzichten en actiepunten uitgehaald.

Resultaten volgens onze klant


We hadden zelf flows draaien, maar de e-mailflows die Polaris heeft gebouwd presteerden al snel veel beter. Binnen één maand hadden we de kosten van Polaris Growth al terugverdiend. De investering in de diensten van Polaris Growth is voor ons dus zeker weten een positieve business case geweest. Het mooie van Klaviyo is dat als de basis goed staat, je daar recurring omzet uit kunt halen. Dat is de kracht van de opzet van Polaris Growth.

Wat ik andere ondernemers zou willen vertellen is dat de mannen ter zake zeer kundig zijn met Klaviyo. En als er een keer een technische issue is, dan heeft Polaris ook directe contacten bij Klaviyo. Zo kunnen ze snel dingen oplossen en dat is heel prettig.

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw