Case study

Mingo Kids

Verhoging online omzet voor dit gewilde kinderkledingmerk

Over het merk

Mingo Kids

Ik ben Mingo Kids begonnen in 2014. Ik reisde voor mijn werk vroeger veel naar Zweden en kocht daar kleding voor mijn dochter die toen nog een baby was. In Nederland vond ik de kleding vaak vrij druk en ik zocht basics, die ik in Zweden wel kon vinden. Echter toen ze twee jaar oud was, merkte ik dat dit ook in Zweden steeds moeilijker te vinden werd. Toen heb ik met een collega besloten zelf een merk te starten voor basic kinderkleding. Dat was meteen een schot in de roos. We zijn enorm hard gegroeid in die jaren. De collectie is door verloop van tijd steeds meer uitgebreid van in het begin met name zwart/wit, naar nu elk seizoen een ander kleurenpallet. We deden in het begin alles marketing via Instagram, ik zag namelijk dat veel moeders daarvoor verschillende dingen inspiratie opdeden.

Vanaf het begin hadden we een webwinkel en ook vrij snel een aantal retailers aangesloten. Daarnaast hadden we ook al kort nadat we begonnen waren een retailer in Japan die ons inkocht, daar bleef de markt ook alleen maar groeien. Sinds afgelopen zomer is die klant een Mingo winkel begonnen in Japan en die heeft nu ook zijn eigen website voor Mingo. We verkopen dus redelijk internationaal maar Nederland is nog onze grootste markt. We zijn onlangs ook meer aan het doen in Duitsland en daar zien we al goede resultaten van.

De Uitdaging

Onze uitdaging zat met name in het feit dat we Instagram als enige marketingkanaal gebruikten. Door de veranderingen in Instagram in onder andere de tijdslijn die wordt bepaald op basis van een algoritme verloren we een deel van onze zichtbaarheid. Toen zijn we ons meer op de nieuwsbrief gaan richten en daar konden we nog wat hulp gebruiken. Een vriend van mij stelde Ewoud aan mij voor en toen hij begon te vertellen dacht ik: Dit is eigenlijk precies wat we nodig hebben. We wilden dus meer focus op de nieuwsbrief en daar meer uit halen.

Ondertussen heb ik Polaris al aangeraden aan een andere kledingwinkel en die zijn nu ook klant bij jullie. De komende maanden wacht ik de resultaten van het werk af, maar ik sta eventueel open voor een verdere samenwerking.

Polaris heeft verschillende flows opgezet zoals de Cart Abandonment Flow. Daarnaast hebben ze een New Subscriber Flow opgezet en een Browse Abandonment Flow, dus dat wanneer iemand een product heeft bekeken, daar een herinnering van krijgt. Ze hebben dus de teksten geschreven en de flows ingesteld. Ik vond de samenwerking heel fijn. Ik ben vrij kritisch, met name op het grafische aspect. Met Omar ben ik daar goed uitgekomen, we bespraken het live online en dat werkte erg goed.

Resultaten volgens onze klant

November en december zijn langzame maanden, de sale begint bijna en daar wachten mensen op. Op dit moment kan ik dus nog weinig zeggen over de resultaten maar ik ben wel heel tevreden tot nu toe. Omar is onlangs wel met ons door de data heen gegaan om te zien wat er gebeurde en dat zag er goed uit. Ik denk alleen dat we echt resultaat zien aan het begin van volgend jaar.

Ondertussen heb ik Polaris al aangeraden aan een andere kledingwinkel en die zijn nu ook klant bij jullie. De komende maanden wacht ik de resultaten van het werk af, maar ik sta eventueel open voor een verdere samenwerking.

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw