Case study

Knaek

Activatie flows voor studenten-app

Over het merk

Knaek

Wij zijn al 10 jaar bezig met in iedere studentenstad een studentenkortingspas uitbrengen. Dat is een kaart met twee magneetjes, die je uit elkaar kan trekken er daartussen zitten 25 lokale kortingen. Die kortingen kan je als student een jaar lang onbeperkt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag naar de Subway voor een tweede sub gratis en kan je bij McDonald’s een tweede Big Mac of McChicken gratis krijgen. De aanbieders van kortingen werven wij zelf en bedrijven betalen om deel te nemen. Een groot deel van ons product geven we gratis weg en het andere deel schrijven wij in voor een lidmaatschap. Studenten kunnen dan het eerste jaar gratis gebruiken maken van ons product en daarna betalen ze €25 per collegejaar. In ruil daarvoor krijgen ze toegang tot alle kortingen in Nederland en België waaronder de 120 webshops waar wij mee samen werken. Normaal gesproken staan we in de zomer op 180 locaties om ons product te promoten en schrijven we daar studenten in voor een lidmaatschap. Soms staat er bijvoorbeeld een team van 10 man op een introductiemarkt en we staan veel op scholen waar we met een team van 3 of 4 staan. In de winter doen we acquisitie om nieuwe kortingen toe te voegen. We zijn vorig jaar begonnen met online leden, dat is erg goed gegaan. We zijn blij dat we dat vorig jaar hebben getest want dit jaar is de werving alleen online verlopen.

De Uitdaging

Om gebruik te maken van de kortingen moeten studenten de app downloaden en in de app een account aanmaken. Vervolgens kunnen ze een lidmaatschap afsluiten of deze stap overslaan, dan kunnen ze echter alleen de korting bekijken en niet gebruiken. Wij stimuleren online app installaties met onze video’s en studentenkortingen. Studenten die vervolgens geen Knaek-ID invoeren of lidmaatschap afsluiten proberen we te overtuigen van de voordelen en hiervoor wilden we een flow bouwen.

Ik zou een samenwerking met Polaris zeker aanraden aan bedrijven die iets in Klaviyo willen opzetten maar de kennis of de tijd niet hebben om het zelf te doen.

Polaris heeft een e-mail flow in Klaviyo opgezet waarbij we alle niet-geconverteerde gebruikers 7 of 8 dagen achter elkaar e-mailen met lokale kortingen, online kortingen en op het einde een kortingscode om alsnog een lidmaatschap af te sluiten.

Resultaten volgens onze klant

Het heeft nieuwe lidmaatschappen opgeleverd, maar minder dan wat we als doel hadden gesteld. Naast de nieuwe lidmaatschappen is er ook waarde geleverd door Polaris in de zin dat studenten nu wel e-mails krijgen als ze zich hebben aangemeld maar hun account niet gebruiken.

Ik zou een samenwerking met Polaris zeker aanraden aan bedrijven die iets in Klaviyo willen opzetten maar de kennis of de tijd niet hebben om het zelf te doen. Het stukje content en de opmaak van de campagnes zou ik in het vervolg meer zelf willen doen omdat wij wat dichter op de studenten zitten en iets beter weten wat zij nice vinden. Daarnaast hebben wij een best complex product in de zin van de data waar we op willen en kunnen sturen. Bedrijven zoals webshops die een Shopify integratie hebben kunnen dat veel makkelijker aan de tools van Polaris koppelen. Bij ons moet bijna alles custom gemaakt en aangepast worden zoals APIs en het implementeren van pixels. Dat kost bij ons veel tijd. Ik kan me voorstellen dat als je een simpele webshop hebt je met Polaris veel sneller stappen kan maken.

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw