Case study

Invi Bracelet

Activatie en engagement voor social enterprise Invi

Over het merk

Invi Bracelet

Invi bouwt aan een veiligere wereld zonder sexueel geweld. We verkopen een niet-gewelddadige veiligheidsarmband. De armband laat een vieze afstotende geur vrijkomen als de armband geactiveerd wordt.

Primair biedt de armband een gevoel van veiligheid om erop uit te kunnen gaan. Van s avonds hardlopen in je eentje of op reis gaan naar dat een land waar je je niet 100% veilig voelt.

De Uitdaging

Mijn eerste uitdaging was om het product en de werking van de afstotende geur goed uit te leggen. Het is een nieuw product (of zelfs productcategorie) en we moeten best wat informatie delen om uit te leggen wat de Invi Bracelet doet en wat de impact is.

De missie van Invi is om zoveel mogelijk awareness te creëren over manieren om seksueel geweld tegen te gaan. We bespreken een lastig onderwerp voor veel mensen. Dat maakt het lastig om de traditionele marketing kanalen in te zetten.

Een algemene uitdaging van alle ondernemers is ROAS van marketing budget. Als je veel adverteert via Google en Facebook en de conversie van je webwinkel is niet optimaal, dan gooi je eigenlijk geld weg. De Klaviyo opzet van Polaris Growth helpt daar zeker bij om dat te verbeteren, zodat je meer resultaat en conversies haalt uit je marketing uitgaven.

Met Klaviyo bouw je een betere relatie met je (potentiële) klanten en dat heeft 20% extra omzet opgeleverd.

Polaris Growth heeft Klaviyo opgezet voor Invi.

Mijn persoonlijke verhaal (van de founder Roel van der Kamp) hebben we gedeeld in de Klaviyo flows. Mensen reageren op deze e-mail en ervaren dit als één-op-één aandacht. Zo kan ik zelf het gesprek voortzetten. Het is een effectieve manier om een klantrelatie uit te bouwen. Marketing automation is een mooie manier om verhaal te vertellen en daar een machine van te bouwen. Conversie is daar het gevolg van.

We moeten veel uitleggen en informatie delen en de Klaviyo e-mailcampagnes zijn daar uitermate geschikt voor. De e-mails zie ik als verschillende ‘hoofdstukken’, zodat je in delen het verhaal van je bedrijf en informatie over het product kunt delen. Consumenten krijgen geen brei van alle informatie op hetzelfde moment, maar in kleinere onderdelen opgebroken, zodat de informatie veel beter te consumeren is.

Klaviyo geeft een duidelijk, analytics inzicht in je campagnes. Veel beter dan bijvoorbeeld Mailchimp. Je kunt zien wat mensen doen met de content die je maakt. Zo kun je je content aanscherpen. Daar gaat natuurlijk wel tijd in zitten, maar het is datagedreven en dat geeft scherpte. Het is niet meer op basis van onderbuik gevoel. Het is ook gaaf dat Klaviyo laat zien hoeveel omzet er gegenereerd wordt per specifiek stuk content (of touch-moment)

Het delen van gaat verder dan alleen verkopen in de webwinkel. Het is ook een mooie manier om wat diepere relatie op te bouwen met je klant en community.

Resultaten volgens onze klant

Qua omzet heeft de opzet van Polaris Growth opgeleverd wat we wilden bereiken. De Klaviyo installatie die Polaris Growth heeft gebouwd levert 20% van de omzet op.

Daarnaast is één van onze belangrijkste ambities een stukje verder gerealiseerd, namelijk goede kennis en bewustwording verspreiden over seksueel geweld. Er is een nieuw kanaal gekomen naast onze social media kanalen. 

Ik zou iedere ondernemer met een goed verhaal en waar meer mensen van af moeten weten, aanbevelen om met Polaris Growth te werken. Ik heb binnen no-time gezien dat je met marketing automation een betere relatie kan opbouwen met je (potentiële) klanten en dat heeft 20% extra omzet opgeleverd. Ik vertel aan bevriende ondernemers dat ze ook met Polaris Growth moeten werken, omdat het leven een stuk makkelijker wordt als Polaris je helpt tools als Klaviyo in te zetten.

Als je veel adverteert via Google en Facebook en de conversie van je webwinkel is niet optimaal, dan gooi je eigenlijk geld weg. De Klaviyo opzet van Polaris Growth helpt daar zeker bij om dat te verbeteren, zodat je meer resultaat en conversies haalt uit je marketing uitgaven.

Mijn volgende stap is dat ik meer met content en verkeer ga doen, zodat de flows beter gevuld worden met nieuwe klanten. De Klaviyo flows die live staan versterken alle activiteiten die ik nu uitvoer om meer verkeer naar de webwinkel te sturen via social platforms.

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw