Case study

Brunotti

Klaviyo-configuratie en set-up voor sportmerk Brunotti

Over het merk

Brunotti

Bij Brunotti draait het al meer dan 40 jaar om boardsporten. Voor alle extreme sporten ben je bij Brunotti aan het juiste adres: van kite- en windsurfen tot skiën en snowboarden. Dit sportieve merk maakt 100% authentieke producten voor zowel beginners als gevorderde sporters. Voor alles wat je als boarder nodig hebt, kun je dus terecht bij Brunotti.

De Uitdaging

Wilko Kuipers, e-commerce manager bij Brunotti Europe vertelt dat het merk na een inventarisatie van tools besloot over te stappen naar Shopify. Naast de overstap naar Shopify bleek uit de inventarisatie ook dat de huidige e-mailmarketing tool (Hellodialog) niet aan de wensen voldeed. De tool die Brunotti gebruikte, bood niet de functionaliteiten waarnaar het e-commerce team verlangde, zoals een directe koppeling met Shopify. Daarom besloot het team van Brunotti op zoek te gaan naar een andere tool. Deze zoektocht leidde naar Klaviyo.

Wilko: “Het plan was om zelf Klaviyo in te richten, maar net voor onze launch op Shopify bedachten we dat we deze inrichting niet even snel zelf konden doen. De Klaviyo set-up en koppeling met Shopify moest gewoon in 1 keer goed gebeuren door een partij met expertise.” Zo kwam Brunotti al snel in contact met Polaris Growth.

De ervaringen zijn heel goed. Ons gehele interne team had echt een goed gevoel bij het verloop van het hele proces.

Vervolgens heeft Polaris Growth het complete account voor Brunotti ingericht in Klaviyo. Wilko: “Wij waren al begonnen met het opzetten van het account, maar toen kwamen we erachter dat het te veel werk en te complex was voor een team dat geen ervaring heeft met de tool. We zaten ook met tijdsdruk om op tijd live te gaan en daar kon Polaris Growth goed op inspelen door op hele korte termijn het account in te richten en de e-mail flows op te stellen.”

Volgens Wilko verliep de samenwerking ook heel goed. Wilko: “Als we het vergelijken met andere partijen waarmee we samenwerken, dan was alles bij jullie heel duidelijk. Ook de intake bijvoorbeeld, die verliep heel gestructureerd.” Door bij de intake al vragen te stellen over de tone of voice en de branding van het merk was het mogelijk om in een korte tijd alles rond te hebben."

Resultaten volgens onze klant

Het resultaat van de samenwerking? Voor Brunotti staat het Klaviyo account goed ingericht en lopen er meerdere geautomatiseerde flows. Volgens Wilko is Klaviyo een hele verbetering in vergelijking met het vorige systeem dat ze gebruikten. 

Brunotti is in september live gegaan met het nieuwe systeem en merkte vooral aan het begin dat de flows echt omzet opleveren. Nu, na een aantal maanden, lopen de flows wat achter op de benchmarks, dus dit is een vervolgstap waaraan Polaris Growth en Brunotti werken. Terugkijkend naar de samenwerking geeft Wilko aan dat hij zeker anderen zou aanraden om met Polaris Growth samen te werken.


“De ervaringen zijn heel goed. Ons gehele interne team had echt een goed gevoel bij het verloop van het hele proces.” Op de vraag of er een vervolg op de samenwerking komt, zegt Wilko het volgende: “Dat is zeker de intentie. We zijn in gesprek over de volgende samenwerking.”

CONTACT

Neem contact op met Polaris Growth

Omar Lovert
E-commerce tips?
Bedankt voor je bericht!
Oops! Er is iets misgegaan.

Controleer je bericht en probeer het opnieuw